Şimdi Ara

Sıfır araç nasıl yıkatılmalı veya yıkanmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
20
Cevap
1
Favori
4.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İlk aracımızı sıfır olarak aldık ve dikkatli bir şekilde kullanmaya çalışıyoruz, aracımızı yıkatacağız ancak oto yıkamacıda nasıl yıkatmalıyız?

Ya da kendimiz yıkamak istersek en temiz şekilde hangi malzemelerle nasıl yıkamamız lazım?

Son olarak aracımıza maalesef sık sık kuş pisliyoruz, bunlar yıkamayla geçer mi yoksa özel bir şey yapılması gerekir mi?

Şimdiden teşekkürler.

• Üstad aracınız hayırlı olsun. Aldığınız aracı 15 yıl kullanmayacaksanız yıkamacıya sokun iç/dış yıkansın o kadar. Aldığım tüm sıfır araçlara aynı özeni gösterip birer ikişer yıl binip sattım, şimdi hepsi başkalarının altında. Sonax bezler, Meguiars koruyucular,parlatıcılar, yıkama sabunları vsvs hepsi çok pahalı olan ürünler kullandım.

Ben de son aracımı XXX bin'e sattım, binip kırbacı vuran, belki ayda bir o da köşebaşı yıkamacı ya da benzincide yıkatan da aynı paraya sattı. Şimdi hepsi başkalarının altında bakımlı bakımlı biniyorlar.

Bundan sonra da tövbe arabaya yakıt/bakım/sigortalar dışında 5 kuruş harcamam.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Sıfır Araba Nasıl Yıkanır?

Yeni bir araba satın almak, heyecan verici bir deneyimdir. Arabanın görünümünü korumak ve ömrünü uzatmak için düzenli olarak yıkamak çok önemlidir. İşte sıfır arabanı yıkamak için adım adım bir kılavuz:

Malzemeler:

• Kova
    • Yumuşak yıkama eldiveni veya sünger
    • Otomobil şampuanı
    • Mikrofiber bezler
    • İsteğe bağlı: Seramik kaplama ürünleri

Adımlar:

1. Arabanı Gölgede Park Et: Bu, su lekelerinin oluşmasını önleyecektir.
    2. Arabanı Soğut: Sıcak bir araba yıkandıktan sonra su lekesi oluşumuna daha yatkındır.
    3. Jantları ve Tekerlekleri Yıka: Kir ve tozu temizlemek için tekerlekleri ve jantları ayrı bir kova su ve otomobil şampuanı ile yıka.
    4. Arabanı Durula: Arabanın tamamını hortumla durula ve gevşek kiri çıkar.
    5. İki Kova Yöntemini Kullan: Bir kovayı otomobil şampuanı ile doldur ve diğerini temiz su ile doldur. Yıkama eldivenini veya süngerini şampuanlı suya batır ve arabanı küçük bölümler halinde yıka. Şampuanlı süngeri sık sık durulama kovasına batır.
    6. Arabanı Durula: Şampuanın tamamını çıkarmak için arabanı hortumla tekrar iyice durula.
    7. Arabanı Kurula: Mikrofiber bezler kullanarak arabanı nazikçe kurula. Bu, su lekelerinin oluşmasını önleyecektir.
    8. Seramik Kaplama Uygula (İsteğe Bağlı): Seramik kaplama, arabanın boyasını korur ve parlaklığını artırır. Seramik kaplama uygulamak için üreticinin talimatlarını takip et.
    9. Düzenli Yıkama: Arabanı haftada bir veya iki haftada bir yıkamak, en iyi görünümünü korumanın anahtarıdır.

İpuçları:

• Yumuşak bir yıkama eldiveni veya sünger kullan. Sert malzemeler boyaya zarar verebilir.
    • Asla bulaşık deterjanı kullanma. Bu, boyaya zarar verebilir.
    • Arabanı doğrudan güneş ışığında yıkama.
    • Arabanı yıkadıktan sonra sür, bu kalan suyun buharlaşmasını sağlar ve su lekelerinin oluşmasını önler.

Düzenli yıkama ve bakım ile sıfır arabanın görünümünü yıllarca koruyabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ben hamama götürüp yıkıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıfır olmayan araçlar nasıl yıkanıyorsa öyle yıkanır

• şimdi ne kadar dikkatli yikasan yikatsan da dışarıda bu arabaya yolda giderken park edince vs her türlü pislik geliyor o yüzden pek takilmamak lazım

• Suyla.

• Kuş pisliği sürekli sorun olacaksa mutlaka seramik kaplama yaptırın.

Sonrasında da yıkamadan önce mutlaka su tutturun. Aracın üzerindeki kum çamur vs bi aksın gitsin. Mümkünse köpüklü kimyasal kullanmadan kendi alacağınız kaliteli yıkama ürünleriyle ve çok küçük gözenekleri olmayan süngerle yıkayın. Dışarda yıkatırsanız da köpüğü çok fazla üstünde bıraktırmayın(kimyasal boyaya uzun vadede zarar verir) ve kesinlikle fırça kullandırmayın.

6 ayda bi ince pasta cilayla uzun süre koruma sağlamış olursunuz.

Aracınız da hayırlı olsun, kazasız belasız günlerde kullanın inşallah

• Kuş pisliği boya yüzeyine zarar verebiliyor. Bu sebepten kuş pisliği görürseniz benim yaptığım gibi camsil sıkarak yumuşatıp daha sonra mikrofiber bez ile dairesel hareketler yapmadan düz bir şekilde silebilirsiniz. Dairesel hareketler aracın boyasında kılcal çiziklere sebep olabiliyor. Ve aynı şekilde mikrofiber olmayan bez vb şeyler kılcal çiziklere sebep olabiliyor.

İster siz yıkayın ister yıkamacıda yıkatın ama fırça ile arabayı köpürtmeyin. Yıkama süngeri ve cilalı oto şampuanı kullanabilirsiniz.

Daha ileri seviye detailing oluyor. Ama ben bu kadar biliyor ve uyguluyorum. Detailing uzmanı arkadaşlar cevap verecektir diye düşünüyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gyeon q2 mohs seramik kaplama yaptırın hocam, her seramik aynı değil. Şampuan olarak yine gyeon veya auto finesse öneririm. Ph nötr olmalı. Yıkama pedi olarak meguiars iyidir. Kurulama bezi olarak gyeon lazer kesim olanları var onlar çok iyi. Araca direk köpük sıkmayın köpükten önce bir tur basınçlı su ile kabasını almakta fayda var. Aracı her zaman çift kova yöntemi ile yıkayın ve altta ızgaralı kovalardan olmalı. Köpük için Kwazar Köpük Yapan Basınçlı Pompa öneririm. Konsol için ya nemli bez ya da auto finesse spritz iyidir, deri direksiyonu 5bin kmde bir colourlock deri bakım kiti temizleyin ve bakım yapın ki parlamasın. Jantlarım parlak olsun ve kolay kirlenmesin dersen astonish'in jant için ürünleri var göz atabilirsin. Kuş pisliği için özel mendiller var torpidoda mutlaka bulunsun. Kabaca böyle, sorun varsa çekinme sor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi escanor_ -- 14 Temmuz 2020; 1:42:47 >

• 0 araç aldıysanız seramik yaptırın onlar size uygun şampuanı ve yıkama metodlarını gösterir.

• Plakayı takıp trafiğe çıktıysanız aracınız artık sıfır değil, diğer ikinci eller gibi yıkanıyor.

Çok kalitesiz kimyasalları (şampuan vs.) kullanmadıkça, araca sert fırça sürmedikçe birsey olmaz.

• Normal araç nası yıkanıyosa sıfırda öyle yıkanır boşverin kafaya takmayın siz aracın keyfini çıkarmaya bakın

• ya dışarıda diğer araçlar gibi yıkatıp bir süre sonra fırça çizikleri ve harelerle yaşamaya alışacaksın ya da gerekli malzemeleri alıp kendiniz yıkayacaksın. şampuan havlu bez ürün derken 1000 tl civarına yaklaşıyor.
  • Yıkama işi araca göre değil de sana ve bu işe harcayacağın paraya göre değişir. Yıka geç mi yapacaksın, detailing meraklısı mısın. Cevabı bu soruda gizli.
  • Aracı ilk aldığım zamanlarda bende süngerle, sıkılan köpüğü aracın üzerinde fazla tutmadan özenli bir şekilde yıkatıyordum. Hatta çoğunlukla kendim yıkıyordum.Sonrasında bıraktım uğraşmaya değmiyor. Sen istediğin kadar dikkat et, özen göster otoparklarda araç kapıları çarpıyor, park ederken millet tampona sürtüyor vb şeylerle boya çiziliyor. Ne yapıyorum normal yıkatıyorum sonrasında iyice kuruluyorum iz kalmıyor. Yılda 2 kere çizik,reçine için pasta + aracın parlaması için sonax renkli cila kullanıyorum güzel parlıyor.

• Üstad aracınız hayırlı olsun. Aldığınız aracı 15 yıl kullanmayacaksanız yıkamacıya sokun iç/dış yıkansın o kadar. Aldığım tüm sıfır araçlara aynı özeni gösterip birer ikişer yıl binip sattım, şimdi hepsi başkalarının altında. Sonax bezler, Meguiars koruyucular,parlatıcılar, yıkama sabunları vsvs hepsi çok pahalı olan ürünler kullandım.

Ben de son aracımı XXX bin'e sattım, binip kırbacı vuran, belki ayda bir o da köşebaşı yıkamacı ya da benzincide yıkatan da aynı paraya sattı. Şimdi hepsi başkalarının altında bakımlı bakımlı biniyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: DeadLifter

Üstad aracınız hayırlı olsun. Aldığınız aracı 15 yıl kullanmayacaksanız yıkamacıya sokun iç/dış yıkansın o kadar. Aldığım tüm sıfır araçlara aynı özeni gösterip birer ikişer yıl binip sattım, şimdi hepsi başkalarının altında. Sonax bezler, Meguiars koruyucular,parlatıcılar, yıkama sabunları vsvs hepsi çok pahalı olan ürünler kullandım.

En mantıklı bakış açısı bu aslında.

• Sifirda olsa ikinci el de olsa ben kendim yıkıyorum hocam.Genelde sonax,meguiars veya Arexons gibi birinci sınıf markaların ürünlerini tercih ediyorum.O otomatlardaki kostik li sabunları kesinlikle vurmayın.Araç şampuanı kullanın.Ben ayrıca genel temizleyici,deri besleyici,kumaş besleyici,hızlı cila gibi ürünleri de kullanıyorum.Her iki yıkamada bir genel temizleyici ile derileri temizleyip üstüne deri koruma atıyorum.Ayrıca hızlı cilayı da 3 yıkamada bir kullanıyorum.

Edit:Bu ürünler 150-200 TL(KKTC'de)civarı yapıyor ve 6-8 ay rahat götürüyor

Edit2:Kuş pisliği içinde sadece su kullanın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3K1X -- 24 Temmuz 2020; 13:20:12 >
  • Hocam arexons yazınca kendiliğinden kuruyan şampuan yazıyor yanlış ürüne mi baktım?

• qwsehmus kullanıcısına yanıt
    Hocam bu markanın sonax,meguairs gibi bu işin her alanında ürünü mevcut.Ben kullanıyorum çokta memnunum.
    Özellikle bu ürün kostikli sabun vurulmadığı taktirde 5-6 ay araç üzerinde parlaklığını kaybetmeden kalıyor
    gittigidiyor
    Arexons Güçlü Ve Etkili Sıvı Pasta Cila 500 ml Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
    https://www.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/arexons-guclu-ve-etkili-sivi-pasta-cila-500-ml_pdp_564505650

Edit:Fullcron da genel temizleyici olarak çok başarılı onuda öneririm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3K1X -- 24 Temmuz 2020; 12:51:29 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.