Şimdi Ara

Kazalı yada Boyalı Araç almak neden sakıncalı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
2.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Otomobil forumunda bir süredir yorumları okuyorum.Araç tavsiyelerinde vs hep boyalı kazalı araçlardan uzak durun gibi uyarılarda bulunuluyor.benim yaşım 25 pek bilgim yok bu konularda ne gibi zararları olabilir açıklayabilirmisiniz acaba?

92 model kartal'ımız her tarafını ben cizdim acemi olduğumundan hiç umursamıyorum ama görenler araç mahvolmuş gibi konuşuyor..
    bir boya bukadar önemli acaba?

yorumlar için teşekkurler

• kazalı boyalı araç takıntısı var ülkede, ama ciddi kazası yoksa ufak carpma veya boya varsa o cok problem değildir.
  • direklerinde oynaması olmayan tüm kaportası değişmiş, yürüyeni sorunsuz her araba alınırda binilirde. millet her tarafı macunla yamanmış dalmaçyalı gibi arabalarla geziyor. işin komik yanı boyatsa aracın o haline gore daha ucuza gittigi. normal degiliz yani.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sakıncalı değil! birilerinin de olanı gizlemeye çalışması yanlış başkasının takıntısı da yanlış. Gerçek gibi olmayan bünyelerin gerçeklerine bakmayın siz yanlışlar ile kurgularsınız bünyenizi, boşverin.
  • Bu konu ile ilgili çoğu başlıkta yazmışımdır.
    20 yıl önce böyle bir durum yoktu. Büyük kaza var mı? Şasede, direklerde sorun var mı? Ona bakılırdı.
    Küçük kazalar sorun değildi. Arabanın temizliğine bakılırdı, boyası güzel yapılmış mı?

Sonra galericiler ucuza araba kapatmak için boyayı sorun gibi göstermeye, değişeni de hurdaymış gibi göstermeye çalıştılar.
    Biz de halk olarak galeyana geldik ve zamanla boya ve değişeni büyük sorun görmeye başladık.
    Kapısı değişen arabaya pert gözüyle bakmaya başladık.

Araba bu tabii ki sağı solu çarpılacak ve boyanacak. Gerektiğinde kapı saçı, çamurluk veya bagaj kapağı değişecek.
    Çekiçle düzeltilip bol macunlanıp zımparalanmasından sa değişmesini tercih ederim.

Yeter ki büyük kazası olmasın, taklası olmasın, direklerde ve şasede sorun olmasın.
    Gerisi kabuk.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: bal974

Bu konu ile ilgili çoğu başlıkta yazmışımdır.
    20 yıl önce böyle bir durum yoktu. Büyük kaza var mı? Şasede, direklerde sorun var mı? Ona bakılırdı.
    Küçük kazalar sorun değildi. Arabanın temizliğine bakılırdı, boyası güzel yapılmış mı?

Sonra galericiler ucuza araba kapatmak için boyayı sorun gibi göstermeye, değişeni de hurdaymış gibi göstermeye çalıştılar.
    Biz de halk olarak galeyana geldik ve zamanla boya ve değişeni büyük sorun görmeye başladık.
    Kapısı değişen arabaya pert gözüyle bakmaya başladık.

Araba bu tabii ki sağı solu çarpılacak ve boyanacak. Gerektiğinde kapı saçı, çamurluk veya bagaj kapağı değişecek.
    Çekiçle düzeltilip bol macunlanıp zımparalanmasından sa değişmesini tercih ederim.

Yeter ki büyük kazası olmasın, taklası olmasın, direklerde ve şasede sorun olmasın.
    Gerisi kabuk.

çok haklısınız

ama şöyle bir durumda var

büyük kazaya karışmış, birinin ölümüne sebep olmuş üzerinde "ah" olan araba alınmaz derler

• Sakincali degil. Parca ve aracin sicili onemli. Camurluk, kapi bile degisebilir. Bu minvalde; Bir tek tavan boyasi ve degisen kaput korkutur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Keyfekeder tavan boyandı diyenlerden uzak durmak lazım
  • Zaman zaman hepimiz küçük küçük kazalar yapıyoruz. Adamın teki kırmızıda geçiyor, giriyorsun adama yandan. Kaskodan arabanın bütün parçaları orijinal parçalarıyla değiştiliyor. Şasisi sağlam olsa bile insanlar bu araba kazalı diyor. E bozulan parçaların hepsi yenileriyle değiştirildi. Araba eskisinden de iyi durumda diyorsun. Yok bu kazalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PetrovaFire

Keyfekeder tavan boyandı diyenlerden uzak durmak lazım

• milletteki boya takıntısını değilde keyfe keder araç boyatanları,ufacık çizikten kapı değiştirenleri,bel altı boyalı deyip tavan hariç aracı boyalı olanları irdelemek lazım.Ufak tefek rötuş yada boya neredeyse sıfır araçlarda bile var boya yada değişen işlemi gören arac expertiz yada baktırıldıktan sonra trafikte tehlike arz etmeyecek durumdaysa fiyatı makul olmak sartıyla alınabilir.
  • İş vesilesiyle Toyata ve Honda markalı araçlar kullandım. Başka markaların Çekiçle düzelttikleri kaporta hasarlarıyla hiç uğraşmadan parça değişimi yapıyorlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence bu takıntıyı ustalara borçluyuz.usta kapıyı boyar,ton farkı olur.kaputu onanır,hizası oturmaz.kapıyı değişir,kapı içeri girer,düzeltemez.köpeğe çarparsın,altı üstü farın kırılır,farın ayakları oturtulamaz.sonuçta tamir de edilse ortaya çarpık çurpuk bi araba ortaya çıkar.bu yazdıklarımın hepsi farklı arabalar.biz de takıntı yapmadan aldık herzaman fakat hem göze görünüş olarak,hem kullanım olarak,hem de tekrar satış durumunda size kan ağlatır.ben mazur görüyorum herkesin isteklerini.
  • önceki arabamızda 5 parça değişen vardı ama hiçbir sorun çıkarmadı.

• Anladığım kadarıyla direkleri ve şasesi sorunlu değilse her araç alınabilir
  • Su anda bindigim aractaboya var ancak ilerde satarken sorun oluyor. Yazan arkadaslarin hepsi dogru soylemis ama gercekler ne yazik ki boyle degil. Alirken boyasiz diye fazla vermek ve cok parcasi boyali arac almak mantikli degil.

Tek parcasi boyali alinabilir iyi fiyatla.

• Sırf tavan boyalı oldu diye "Kesin takla atmış!" yorumları yapılıyor mesela. Onun için kaza sonrası fotoğrafları çekilip koyuyorlar bazen daha inandırıcı olsun diye. Boya takıntısını anlayamıyorum ki plastik parçaların boyaları (genelde tampon, çamurluk vs) belli bir zaman sonra zaten dökülüyor. 20-25 yaşını geçen araçların orjinal boyaları hurda araç gibi oluyor. Niye değerini kaybetmesin diye boyatmayayım komple? Hem de sonuçta bunlar alıcı için fiyat düşürülecek konular. Boyatsan "Niye boyattın aracı!" boyatmasan "Böyle araba mı olur!" denir.
  • Kazali arabaya uc vereceğime Kazasiz arabaya bes veririm

• Aracın çürük olmasından korkuluyor sanırım
  • Benim de anlamadığım değişen parçanın neden iyi olmadığı . Aslında orjinaliyle değişen parçadan pek fazla korkmamak gerekir diye düşünüyorum. Sonradan düzelmiş olan parçadan iyidir bana kalırsa :/
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.