Şimdi Ara

Tavanı boyasız ama ön arka 2 direk boyalı araç lütfen yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
80.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar netten bi araç buldum 2006 jetta midline km düşük sayılır ancak sahibinde exper raporları vardı onları istedim. Sol taraf komple boyalı ön ve arka direkler dahil.. Hadi arka direk çamurlukla bütün olduğu için komple boyandı. Ön direk sorun yaratıyor kafamı karıştırdı.tavanda kaputta bagajda boya yok. 3475 tl hasar kaydı gözüküyor tramerinde tek seferde. Fiyatı uygun piyasasına göre 31bin tl istiyor. Siz olsaydınız alır mıydınız böyle bir arabayı. Ön direkteki boya aracı elden çıkarırken sorun yaratır mı sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eatasoy34 -- 30 Mayıs 2014; 23:21:05 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Tavanı Boyasız Ama Ön ve Arka Direkleri Boyalı Araçlar

Boyalı direklere sahip ancak boyasız tavanı olan araçlarla karşılaşabilirsin. Bu direkler genellikle aşağıdaki alanlarda bulunur:

• Sağ Ön Direk: Aracın sağ ön köşesinde, ön cam ve A sütununun kesiştiği nokta.
    • Sağ Üst Direk (Frangart): Aracın sağ arka köşesinde, arka cam ve C sütununun kesiştiği nokta.
    • Sol Ön Direk: Aracın sol ön köşesinde, ön cam ve A sütununun kesiştiği nokta.
    • Sol Üst Direk: Aracın sol arka köşesinde, arka cam ve C sütununun kesiştiği nokta.

Direklerin boyanmasının nedenleri çeşitlilik gösterir. Direkler, genellikle hasar gören veya çizilen alanları onarmak veya aracın görünümünü geliştirmek için boyanır.

Ancak, direklerin boyanmasının aracın değerini etkileyebileceğini unutmamalısın. Genellikle, boyasız bir tavanı olan ancak boyalı direklere sahip araçlar orijinal durumunda olmayan olarak kabul edilir. Bu durum, aracın satış değerinde düşüşe neden olabilir.

Bir aracın direklerinin boyanmış olması, mutlaka aracın hasar gördüğü anlamına gelmez. Bazı araç sahipleri, estetik nedenlerle direklerini boyatmayı tercih edebilirler. Ancak, direklerin boyanmış olması geçmişte bir hasar veya onarım olduğunu da gösterebilir.

Bir direk boyalı araç satın almayı düşünüyorsan, aracın geçmişini dikkatlice incelemelisin. Aracın servis kayıtlarını kontrol et ve gerekirse bir profesyonel ekspertiz yaptır. Bu sayede, aracın gerçek durumunu öğrenebilir ve bilinçli bir karar verebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: eatasoy34

Arkadaşlar netten bi araç buldum 2006 jetta midline km düşük sayılır ancak sahibinde exper raporları vardı onları istedim. Sol taraf komple boyalı ön ve arka direkler dahil.. Hadi arka direk çamurlukla bütün olduğu için komple boyandı. Ön direk sorun yaratıyor kafamı karıştırdı.tavanda kaputta bagajda boya yok. 3475 tl hasar kaydı gözüküyor tramerinde tek seferde. Fiyatı uygun piyasasına göre 31bin tl istiyor. Siz olsaydınız alır mıydınız böyle bir arabayı. Ön direkteki boya aracı elden çıkarırken sorun yaratır mı sizce?

Biraz karisik bi durum olmuş değişen varmi o kadar yer boyanmis gitosu varsa isteyin kazanin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sol taraf direkleriyle beraber boyalıysa aklıma aracın sola yattığı geliyor , karar sizin ama ben olsam bulaşmazdım ucuz etin yahnisi olmaz
  • Bence okadar boyaya o hasar kaydi hicbirsey. Bi dumen vardir bence. Kafadan en kotu bi 8 10bin hasar kaydi olmasi gerekmezmi? Boyali arac alirim ama direkleri falan olmaz o is. Ayrica fiyatida ucuz degil.

• Tahminim renk farkı belli olmasın diye yapılmış olabilir.Ya da şu var araç direkten çarptı tavan geriye doğru eğildi sonra direkleri düzeltip tavanı sağlam şeklinde koruyup yeniden piyasaya sürdüler.

Mesela araç yüksek bir kamyona çarptıysa ön tampon ve kaput boyasız kurtarır ama aracın tavanı geriye doğru gider sonuç olarak direkler yerinden oynar ama tavan bütünlüğü bozulmaz böylece düzeltip sadece direkleri boyarlar.

Aracın ön camı değişmiş mi sorun derim.
  • Hocam değişen yok araçta dediğiniz gibi olsa yani tavan geri doğru yatsa diğer direklerde de sorun olması lazım değil mi. Araç fsi değil bu arada. Zaten bu aracı görmem için dünyanın yolunu gitcem ( yaklaşık 1700km;) gitmeye değer mi sizce

• Araç bal köpüğü renginde mi? Ayrıca İstanbul aracı mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    Yok hocam izmirde lacivert renk

• Uzak durun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eatasoy34

Yok hocam izmirde lacivert renk

Tahmin edeyim dedim tutmadı.
  • Fiyati uygun falan değil o nereden cikti?

• Her elinde eksper raporu olanada itimat etmeyin hazırlatmak zor değil.
  • ben çok şaşırıyorum bu haldeki bir araç sadece fiyatı çok uygunsa talep görmeli ama onun haricinde uzak durulacak bir araç...
    bir servis şöförüm var bizi taşır ayrıca kazalı araç alıp yapar hasar kaydı yoksa alır dükkana boyar kendi yapar bol japon vs kullanır yaparken ve parlatıp satar...
    yani hasar kaydı felan hikaye bu bizim milletin yatacak yeri yok öbür tarafta...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pulpa -- 31 Mayıs 2014; 0:42:51 >
  • İllaki temkinli yaklaşmak lazım arkadaşlar fakat hiçbirşeyde olmayabilir.

Benim şuanki aracımda toplam 6-7bin tl hasar kaydı var. Biri cihaz çalınması biride park halinde kapı ve çamurluğa vurdukları için hasar kaydı var. Şimdi boyasına takılan adam gelip benim aracımı almazsa açıkcası kendisini iyi bir araç kaçırmış sayabilir çünkü benim kadar aracına dikkat eden adam sayısı azdır.

Burda kişinin tutumu varsa oluşan hasarın fotoğrafları vs önemlidir. Sadece direkde boya var diye heleki aklınıza yatan temiz bir araba kaçırılmaz.
  • bedavadan biraz pahalıysa alınır, bunun dışında bakılmaz bile böyle araçlara genelde. kazanın fotoğrafları, tutanakları var mı? ayrıca öyle bir kaza için, o hasar miktarı fazla komik.

edit: olağan dışı şekilde, gerçekten hafif bir kaza olmuşsa alınabilir bu arada ama üstte dediklerim hala geçerli tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Umut T. -- 31 Mayıs 2014; 0:48:28 >
  • direklerde boya varsa ya o araba yana yatmıştır ya da yüksek bir araçtan (ya da yükseklik farkı varsa) soldan darbe yedi. Ayrıca burada kurcalanması gereken durum. Hasar kaydı yeni ve adam hemen elden çıkarıyorsa vardır bir bit yeniği.

Bak daha ben geçen park esnasında bir clio ya sürttüm çamurluğu çatladı. Yetkili servis direk değişime gitti. çatlamış çamurluktan değişim oldu. Satın alacak adam işkilllenip almazsa kendi kaybeder. Gerçi fotoğrafıda var. Benim arabadaysa hiç bir şey yoktu. Bir çizik bile. Zaten benim çamurluk çatlayamaz çünkü plastik değil metal.
  • 3-5 fazla verir kazasız almaya çalışırım.
    Piyasasında düşük araba her zaman kıllandırır, tecrübelerim de o yönde.
  • Yıllar önce bir renault arka tamponu serviste boyatmak 500-600 lira idi.
    Bu arabayı komple yetkili serviste boyatmak bence 5000 liradan az değildir.
    Bu arabada zevkten boyanmamıssa o hasar kaydı aracın komple boyandığı kazaya ilişkin olmaz.
    Bana kalırsa arabayı ucuza alıp sanayıde ucuza yapıp pert kaydı işlenmeden satıyorlar. İnternette çok ilan var pert olduğunu sonradan öğrendik diye.
  • eatasoy34 kullanıcısına yanıt
    Hocam yan tarafa komple boya gerektiren kamyon sürtmesi de olabilir, araç yan yatmışta olabilir.Bence o kadar yolu gitmeye değmez.
  • Bu gidişle araba alamıycaz heralde;) saolsun satıcılar üç parça boyalı diyip 4 parça boya gösteren raporu gönderince kalıyoruz böyle arabasız. Üstelik adam memur bide.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.