Bir çılgınlık yapıp gümrükte ihale yolu ile satılan araçların satış ihalesine girdim. Seçtiğim araç 1999 model 460.000 km de passatı araç başka ilde olduğundan görmeye gitmeye gitmedim. İhale başlangıç fiyatı 64,500tl kabaca en fazla 30.000 tl masraf ederim düşüncesi ile ihaleye girdim. Masraf daha azda olabilir ama ben o fiyata kadar gözümü karartım. Üye olmak basit sisteme para aktarmanız kolay devlet bankasında hesabınız varsa anında sistemdeki hesabınızı yatırabiliyorsunuz. Gelelim ihale sürecine araçların satış bedeli üzerinden yüzde 10 gibi bir para hesabınızda var ise direk teklif verebiliyorsunuz. Teklifiniz geçilirse para boşa çıkıyor ya geri alabilirsiniz yada başka ihaleye geçebilirsiniz. Bizim aracın ihalesini benden önce birisi girmiş bende teklifimi verdim anında geçti otomatik teklif özelliği var rakamı da siz belirliyorsunuz. 85.500 de ben ihaleyi bıraktım. Benden sonrada sidik yarışı devam etti. İhalenin bitiş dakikasına saliseler kala 126.550 tl ihale bitti. Son saniye içinde iki teklif var. Öyle ucuza ihale yolu ile araç alma olayı benim gördüğüm zor takip ettiğim mazda 6 da açılış fiyatının iki katına çıktı. Mafya yok her şey online olup bitiyor. Araçlar önce görücüye çıkıyor sonra ihale başlıyor. Kabaca yapılmış bir ekspertiz raporu var öyle detaylı değil kaportada değişen gibi şeyler bahsedilmiyor motorun çalışıp çalışmadığı gibi yüzeysel bilgiler var. Bazı araçların ihalesine hiç kimse girmiyor. İhaleler Bölge bazında yapılmakta ve devamlı ihale var. |
E-İhale ile Araç Satın Alma Deneyimi
Günümüzde, e-ihale platformları, e-ihaleden araba almak isteyenler için cazip fırsatlar sunmaktadır. E-ihaleden araç almak, geleneksel yöntemlere göre çeşitli avantajlar sağlar.
E-ihaleden araba almak için öncelikle e-ihale gümrük aracılığıyla gerçekleştirilen ihaleler hakkında bilgi edinmelisiniz. Bu ihalelerde, gümrük makamları el koyulan veya müsadere edilen araçları satışa sunar. Bu araçlar genellikle hasarlı veya kullanılmış olsa da uygun fiyatlara satın alınabilir.
E-ihale araçlar konusunda araştırma yaparak ilgini çeken ihaleleri bulabilirsin. İhaleye katılmak için e-imza ve e-şifre gibi gerekli belgelere sahip olman gerekir. İhaleyi kazandıktan sonra, aracın teslim alınması için gerekli işlemleri tamamlamalısın.
E-ihale ile araba aldıktan sonraki işlemler arasında plaka çıkarma, sigorta yaptırma ve varsa hasarların onarılması yer alır. Bu işlemler için gerekli belgeleri ve ücretleri önceden öğrenmelisin.
E-ihale ile araba almak, uygun fiyatlı ve çeşitli araç seçeneklerine ulaşmak için iyi bir yoldur. İhale sürecini dikkatli bir şekilde takip ederek ve gerekli işlemleri zamanında tamamlayarak başarılı bir e-ihale araba satın alma deneyimi yaşayabilirsin.