Şimdi Ara

Boya koruma olan araba nasıl yıkanmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba arkadaşlar. Sıfır egea aldım,araç 1 aylık. Fabrika çıkışı boya koruma yaptırdım arabaya,aldığımdan beri hiç yıkatmadım çünkü hiç kirlenmemişti. Geçen gün hava kötüyken bir Şile maceram oldu,yanımdan geçip çukurlara düşen araçların çamuru bayağı bir kirletti arabayı. İlk defa yıkatacağım arabayı. Bir tanıdık fırçayla değil süngerle yıkat dedi. En güvenli yol nasıl olur?

• Benzinlikte sade su tutsanız gider kirin %90’ı. İlla yıkayacam dersenizde en güvenli yol ph nötr şampuan, yıkama eldiveni ve çift kova metodudur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boya koruma para tuzagı güvenmeyin yıkayacaksınız usulünce sonra cila uygulayacaksınız başka koruma yöntemi yok.

• ya kendin yıkayacaksın ya da bir süre sonra harelenmelere göz yumacaksın.

• en iyisi eldiven ve oto şampuanı ile olur, o yoksa sünger de olur, yapılacak en büyük hata da fırça ile yıkamak olur

• Eğer evinizin önünde müsait bir yeriniz varsa kesinlikle kendinizin yıkamasını öneririm. Uzun bir zamandır yıkatmacıya götürmüyorum arabayı kendim yıkıyorum gerçekten çok keyifli. Arabanıza sizden iyi kimse bakamaz.Şampuan olarak da meguiars ultimate öneriyorum. Birkaç yıkamadır kullanıyorum ve sıradan şampuana göre gerçekten etkili. Diğerlerine göre biraz pahalıdır ama konsantre olduğu için uzun süre kullanabilirsiniz. Fırça kullanmayın eldiven veya sünger ile temizleyebilirsiniz. Aracınızda kılcal çizik ve harelenme olmasını en aza indirmek için mikrofiber kaliteli bezler ile kurulayın ve kurularken dairesel hareketler yönüne tek bir yöne doğru kurulamaya özen gösterin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aracınızı ilk olarak Foam lance tekniği ile yıkamanız gerekmektedir foam lance tekniği ile alakalı bir çok video mevcut youtube'de tabi ki foam lance'ye uygun şampuan kullanılmalı ve boya koruma dostu olan şampuanlar kullanılmalı.

Ardından çift kova yöntemi uygulayabilirsiniz.

Foam Lance Şampuan önerim; Valet Pro pH neutral Snow Foam

Çift kova yöntemi şampuan önerim; Autoglym Bodywork Shampoo Conditioner pH Nötr 

Kurulama havlusu olarak; Gyeon Silk Dryer 70*90 Kurulama Havlusu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuerkraider -- 30 Kasım 2020; 20:15:52 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.