Şimdi Ara

Otomobil Cam Filmi Nasıl Çekilir SS 'li

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
7
Favori
7.754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Elimden geldiğince dilim döndüğünce aracına cam filmi çektirmeyi düşünen arkadaşlarımız için Cam filmi çekilmesi hakkında bir konu açmak istedim.

Bu işten anlayan arkadaşlar , Eklemek istediğiniz noktalar varsa belirtmenizi rica ederim.

Öncelikle Oturduğum mekanda cam filmini 150 tl gibi bir fiyata yapıyorlar.Bende yarın bir gün nasılsa polis çevirip yırtıp atıyor bari o kadar masraf yapmayım diye kendim ucuz yollu birşey yaptım.Film 10 tl (aparatları içinde çıkıyor ) biraz daha kalitelisi 20 tl .paranıza göre her çeşit var tavsiyem önce ucuz yollu birşey alıp kes sök tak yaparak el alışkanlığı kazanmanız.İnternetten bakarak şuana kadar 4 araca film yaptım ( bir porsiyon çiğ köfte karşılığında :) )

1.Basamak
    Öncelikle filmimizi uygulayacağımız cam ebadının biraz üzerinde fazladan keserek genel olarak yapıştırılcak olan cam'a uygun şekilde kesiyoruz.
    Kutu içerisinde çıkan alet tam kesmeyebilir normal yaprak jilet iş görebilir.

Otomobil Cam Filmi Nasıl Çekilir  SS 'li

2.Basamak
    Aslında en önemli kısım ,Filmin yapıştırılcağı cam zeminin ıslatılması daha doğrusu kayganlaştırılması.Burda herhangi bir maliyet gerekmeksizin normal camsil suyu kullanılabilir ama pek kaygan olmadığından ve çabuk kurudğundan ben tercih etmiyorum .normal cam sil şişesine su + dalin şampuan karışımı kayganlaştıcı sıvı karışımı yapıyoruz.(Tabiki dalin şart değil , Filmi cam üzerinde sağa sola kaydırabilcek kayganlaştıcı sıvı lazım ben farklı alternatifler olabilir. ) Cam zemini ve filmi kuru yer kalmayacak şekilde ıslatıyoruz.Unutmadan bu film 2 kat halindedir.Üstünde koruyucu kısmı vardır.Koruyucu kısmı bir sonraki basamakta kaldıracağımız için ona göre cam zemine uygun yerleştirmeniz lazım

3.Basamak
    Islatılan zemine Cam filmini düzgün bir şekilde yerleştiriyoruz.Hava boşluğu ve kırışıklık kalmayacak şekilde cam'a düzgün şekilde oturmasını sağlıyoruz.Daha sonra jilet be kesici alet ile camın orjinal ölçülerine göre kenarlarından kesip şekillendiriyoruz.Kısaca filmi cam boyutuna eşitliyoruz.Burda dikkat etmeniz gereken ve film işinin en zor kısmı cam altındaki ve cam üstündeki araya girecek film payını hesaplayabilmek.İlk seferde yanlış yapabilrsiniz

4.Basamak
    Yukarıda bahsettiğim 2 tabakadan oluşan cam filminin koruyucu tabakasını dikkatli şekilde orjinal filmden ayırıyoruz.ucunu bulmakta zorluk yaşayabilrsiniz.Çünkü şeffaf olduğundan pek belli olmuyor

5.Basamak
    Hava boşluklarının ve kabarcıkların kaybedilmesi.Burda önemli olan deminde bahsettiğim kayganlık durumu alttaki sıvı kaygan olduğundan film üzerinden geçtiğimizde hava boşluklarının ve kırışmaların düzeldiğini göreceksiniz.Filme zarar vermeden düz bir ciisimle genelde kutunun içinde çıkar onunla boşlukları alıyoruz.

Önemli : Bu işlemleri yan camlarda sorunsuz el yatkınlığınıza bağlı olarak uygulayabilrsiniz fakat arka cam oval olduğundan burda sağladığınız başarıyı arkada sağlayamazsınız.Arka camlarda oval olma sonucu film tam oturmamakta bu durumda fön makinesi benzeri sıcak hava üfleyen bir makineyle oturmayan kısımlara ısı vermemiz durumunda düzeltme işlemi daha sağlıklu olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_zula -- 21 Aralık 2013; 23:32:45 >

• Böyle güzel paylaşımlar artar umarım klavyenize sağlık teşekkürler.
  • Gopluumit kullanıcısına yanıt
    Ben teşekkür ederim.
  • Güzel paylasım 3 asama zorlar gibi geldi biraz arastırdım
    https://www.youtube.com/watch?v=BOY84YVPKoc
    3DK dan itibaren başliyor.
    https://www.youtube.com/watch?v=XJB4DIEOfTc

siz filmi nerden temin ediyorsun tavsiye marka varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultraghost -- 22 Aralık 2013; 0:10:06 >
  • ultraghost U kullanıcısına yanıt
    Herhangi bir marka yok zaten pekde farketmiyor .Genel anlamda çoğu aynı (ucuz olanlar için söylüyorum )
  • Hocam güzel paylaşım
    1.basamaktan önce araç yıkanmış olmalı .
    Camda pislik toz vs olmamalı
    dalin şampuandan ziyade pril kullanılıyor diye biliyorum.Dalini ilk defa duydum.
    Son olarak film yapıldıktan sonra araç birkaç saat hatta mümkünse tüm gün boyunca güneşte bekletilsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunlara ek olarak benim yaptırdığım yer camları 3-4 gün açma dedi.
    Açmayıp bekletirsen filmde kalma falan olmaz demişti yapmayı düşünenler aklında bulundursun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cam filmi nasıl çekilir?
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Güzel bir konu olmuş elinize sağlık. Yaza doğru filmleri yenilemeyi düşünüyorum çizikler oluşmaya başladı, rehberiniz işime yarayacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: delgado1991

Bunlara ek olarak benim yaptırdığım yer camları 3-4 gün açma dedi.
    Açmayıp bekletirsen filmde kalma falan olmaz demişti yapmayı düşünenler aklında bulundursun.

+1 haklsınız 3,4 gün açmamak faydalı bazen tam yapışmadığı için kalkabiliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: sevket861

Hocam güzel paylaşım
    1.basamaktan önce araç yıkanmış olmalı .
    Camda pislik toz vs olmamalı
    dalin şampuandan ziyade pril kullanılıyor diye biliyorum.Dalini ilk defa duydum.
    Son olarak film yapıldıktan sonra araç birkaç saat hatta mümkünse tüm gün boyunca güneşte bekletilsin.

dediğim gibi farklı alternatifler olabilir prilde iş görür hatta çok iyi olur maksat suyu kayganlaştırmak
  • Cam filminden ceza yerken ss' li

Güzel paylaşım. Eline sağlık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

Cam filminden ceza yerken ss' li

Güzel paylaşım. Eline sağlık

tşkler iyi hatırlattınız :)

Dikka t uyarı attention ,cam filminden ceza yiyebilirsiniz
  • Cok guzel bi anlatim olmus emeğine saglik. Ben bi kutu kalitelisinden cam filmi aldim gecen hafta ama yapılışınin zor oldugunu bildigimden iyice ogrenmeden girismek istemedim. Senin anlatimin iyi bir klavuz olacak diger arkadaşların tamamlayici bilgisiyle konu daha verimli bir hale gelmis.. teşekkürler..

• Bu gün oto elektirkçiye bir tane 2013 ford focus geldi,ön cam hariç her yer cam filmi hemde 3. numara yaptırmış arka sağ ev arka cam kabarmış,dışardan bakıldığında sanki cam çatlamış gibi duruyor.Kaça yaptırdın usta yaptırdığım yerin ismini vermiyeyim ama allah belasını versin onların dedi. 350 tl'ye yaptırmış. İyi bir usta bumadan yada eliniz yatkın değilse yapmayın tavsiye etmem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: novinovi

Bu gün oto elektirkçiye bir tane 2013 ford focus geldi,ön cam hariç her yer cam filmi hemde 3. numara yaptırmış arka sağ ev arka cam kabarmış,dışardan bakıldığında sanki cam çatlamış gibi duruyor.Kaça yaptırdın usta yaptırdığım yerin ismini vermiyeyim ama allah belasını versin onların dedi. 350 tl'ye yaptırmış. İyi bir usta bumadan yada eliniz yatkın değilse yapmayın tavsiye etmem.

10 tl ye yaparsin beyenmessen sök at

• Paylaşım için teşekkürler.

Bu işlemlerin tümü özellikle de yapıştırma aşaması mümkün olduğunca kapalı ortamlarda yapılmalı. Çünkü ne kadar silerseniz silin ne kadar havasını alırsanız alın o cama küçük bir tane toz gelip yapışabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nk061 -- 5 Nisan 2014; 21:33:38 >
  • güzel paylaşım, teşekkürler.
  • beceri gereken bir iş ve bir kaç denemeyle süper olur çoğu esnaf mükemmel bir uygulama yapamıyor..
    birde 100-300 tl arası fiyat değişiyor yani uçuk rakamlar ...
    paylaşım için teşekkürler
  • Polis çevirince sadece yırtıyor mu yoksa cezası da var mı? Varsa ne kadar?
  • arkadaşlar bi şey sormak istiyorum...

şimdi filmi çekerken camlar kapalı oluyor fakat camın kapı çerçevesinin en üst kısmında ve yanlarda içeriye doğru girdiği bir iki santimlik pay var. bu paya filmi nasıl uygulayabiliriz, ? filmi biraz kenar paylı kestikten sonra alt kısmı yapıştırıp, ardından camı hafifçe aşağıya indirerek bahsettiğim bölümlere sokuşturmaktan başka yöntem gelmiyor aklıma .. sizin öneriniz ne olur ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.