Şimdi Ara

araç kaplama folyosu nasıl çıkar (yakmak)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
21.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • s.a arkadaşlar araçta reklam kaplı folyo var sağ tarafı çıkarttım ama aracın sol tarafındaki malzemeyi ucuz kullanmışlar ne yaptıysam bir turlu çıkaramadım
    tırnağımın ucu kadar çıkmasıyla kopması bir oluyor elimde kalıyor yapışkanı ayrıca altında yapışkanın yarısı olduğu gibi kalıyor bi çok forum sitesinde araştırdım ama çözüm yok
    fön makinası,ısıtma sıcak su, tiner,mazot,benzin vs denen birçok şeyi denedim ama hiç ilerleme saglıyamadım. hatta günlerdir oto film ve reklam kaplama firmalarına gittim kimisi biz sökmüyoruz diyip
    uğraşmadılar bile..kimisi çıkartmaya denediler ama adamlar elini atar atmaz biz bunu çıkaramayız dediler kimse uğraşmak istemiyor en az 20 yere gittim çıkartsınlar diye ama
    uğraşmıyorlar bile.folyo çıkarıcı sıvılar var onlardanda bulamıyorum son ihtimal onu deniycem ama onada boşa para vermek istemiyorum işe yarıycak mı meçhul çünkü folyo boyaya resmen yapışmış bildiğiniz gibi değil

benim sorum şu aseton, kolonyo, tiner folyonun üzerine döküp yakmak folyoyu eritmek istiyorum kaporta boyanın üzerine eriyip yapışıcagını zannetmiyorum sıkıntı şu bu yazdığım 3 ürün aracın boyasına zarar verirmi
    ateşe verdiğimizde şaşırma diyebilirsiniz evet şaşırdım yapıcam boya kaporta hakkında bilgisi olan varsa cevaplarsa sevinirim ısı boyaya zarar verirmi + boya parlaklığını kaybedermi kaybederse cila ile düzelirmi ?

dip not : aracı ateşe vercem hükümsüzdür

• Tam emin olmamakla beraber araçlara kaplanan folyonun hammaddesinin PVC olduğunu biliyorum.
    Sizin derdinizi PVC yi eriten-çözen fakat araç boyasına hiçbir zarar vermeyen bir solüsyon çözer.
    Böyle bir solüsyon ticari olarak var mıdır, satılıyor mudur bilmem ama konusunda uzman bir kimyager aracınızı yakılmaktan kurtarabilir.
    Folyo işi yapanlardan ziyade kaporta ustalarına da danışmakta fayda olabilir.
  • Fön makinası ile ısıtarak denemişsiniz fakat onun sıcağı yetmemiş olabilir, resmini koyacağım ısıtma tabancasından edinip onunla denemenizi tavsiye ederim..

Onunla iyice ısıtınca sakız gibi bir kıvama geliyor büzüşmeye başlıyor, o anda rahatlıkla çıkarabilirsiniz..

İşi 2 kişi yapmanızda fayda var, siz bir uçtan kaldırmaya başlıyacaksınız, o da sizin gittiğiniz doğrultuda ısıtıcak folyoyu, böyle ufak ufak giderek koparmadan bütün halinde çıkarabilirsiniz..

araç kaplama folyosu nasıl çıkar (yakmak)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WaRToX -- 13 Ağustos 2014; 11:44:57 >
  • bunu sökecek kimyasal üretilmiş.
    http://www.dailymotion.com/video/xq05c4
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.