Şimdi Ara

Kazasız Komple Boyalı Araba Alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
27
Cevap
1
Favori
1.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İkinci el bi araç bakıyorum, aracın 2016 model 120-130 bin km olan ve 1-2 parça (kaput-tavan değil) boyalı olanlarının piyasası 900 bin tl civarında. Bir tane kamu kurumu bu araçlardan zamanında sıfır almış bir kac tane hepsini beyaz renge boyatmış öyle kullanmışlar simdi de ihale ile satacaklar. İhale fiyatı 800 bin tl civarında araçlarda kaza değişen tramer yok. Kilometreleri de çok düşük 5-20 bin km arasında. Sizce 800-850 bin lira verilip, renk değiştirmek amacıyla komple boyatılan, araç alınır mı?

• Ufak boyalara pert algısı yaratmak sadece alıcıların takıntısından dolayı değil,

Hırsız, ahlaksız ve yalancı esnaf, galerici ve araç al sati yapan kişilerden ötürü oluşan bir durum.

Hele hele paranın işin içine girdiği bir durumda bu ülkede dürüst kişi bulmak çok zor.

Sizin şartlarınizda ben alırdım aracı
  • Araçtan eminseniz ve sonraki satış için kayginiz yoksa alabilirsiniz. Yurtdisindaki araba tamirat tadilat programlarinda dikkat ederseniz, aracin boyali olmasi degeri dusuren bir durum olmaktan ziyade aracin sahibi tarafindan ozenli bir sekilde bakildiginin emaresi olarak görülüyor. Hatta bazi 2.el satis yapan galeriler boya durumu iyi olmayan araclari tamamen boyatip oyle satışa sunuyor. Ancak ulkemizde durum farklı. Kucuk bir lokal boyada dahi aracin pert olduğu algısı yaratan insanlar var
  • ben olsam düşünmem alırım 100 bin km var arada.
  • Ufak boyalara pert algısı yaratmak sadece alıcıların takıntısından dolayı değil,

Hırsız, ahlaksız ve yalancı esnaf, galerici ve araç al sati yapan kişilerden ötürü oluşan bir durum.

Hele hele paranın işin içine girdiği bir durumda bu ülkede dürüst kişi bulmak çok zor.

Sizin şartlarınizda ben alırdım aracı
  • Hırsız al sat yapan kişiler alacakları zaman senin araban şöyle böyle diye ... Fiyat kırmak için çıkardılar.

Eğer bir gün 100 yıl sonra Galericilik yasaklanır ise kimse boya değişim bakmaz bence. 500 liraya araçlar olur. Avrupa'da gezerken hiç bu kadar galerici görmedim . Stokçuluk resmen
  • 5-10 yil binecekseniz alinir hocam. Yoksa gereksiz can sikintisi olma ihtimali yuksek
  • autindustry A kullanıcısına yanıt

Niyetim uzun süre binmek ama, sırf kaput boyalı diye önceki aracımı satana kadar canım çıktıydı. Acil bir durum olur aracı satmak gerekirse diye tedirginim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yurtdışında boyalı araca değer veriliyor diye burada bunun doğruluğunu veya yanlışlığını tartışmaya gerek yok. Bizde değersiz kabul görür. Sebepleri çok. Herkes kendince haklı. Çünkü bizde hile hurda çok. Macun sürülmüş kaportayı, lokal boyayı, değişmiş sıfır parça takılmıştan daha çok seviyor bu ülke insanı. Kusur gizlemeyi, hile yapmayı zeka belirtisi olarak görüyorlar. Boşuna şark kurnazı demiyorlar.

O yüzden siz kendi bildiğinizi okuyacaksanız, bazı dezavantajları ve avantajları göz önünde bulundurduğunuz için o fiyatlara o aracı bulabiliyorsunuz. Yoksa iyi durumdaki aracın fiyatlandırması zaten malum...

Makam araçlarının geçmişi önemli. Anası ağlatılarak kullanılanı da var, cillop gibi, kız gibi bakılanı da. İş bilen bir dostunuzu alıp öyle deneyin aracı.

• youngeagle86 kullanıcısına yanıt

çıldırdınızmı siz kamu kurumuda olsa kimse keyfinden boyatmaz o araçları başka bişey vardır

800 bine komple boyalı araç alacaksın üstüne satarken canın çıkacak kimsede size inanmaz söyleyeyim

• “Kazasız komple boyalı” araba olmaz.

Kazasız araba komple boyanmaz.

Güneş yanığı bile komple boyanmaz, yanık şekilde alınıp satılır.
  • Marka model nedir ki?
  • Kazasız komple boyalı araba=kerhanedeki bakire
  • Benim anlamadığım nokta bu kamu kurumu aracı neden kaplatmamış ki? Ama aracı alıp 4-5 sene binerim diyorsanız fazlasıyla mantıklı olur almak ama psikolojik olarak öyle bir araca binmek satmayacak olsa bile insanı sinir edebilir lakin siz de zaten ağır hasarlı araçlarla benzer fiyata alacaksınız zaten, piyasa durgun değilken satılacağı zaman yine ucuza koyulunca büyük bir sorun olmaz bence satılması. Araç nedir bu arada?
    Edit: ihale fiyatının 800 olması anlam etmiyor bu arada araç 750ye de gidebilir, sürpriz bir şekilde 900e de gidebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UmutBG -- 14 Temmuz 2022; 19:36:59 >
  • neden boyadığı önemli mesela arkadaşımda 93 doğan SLX var ilk sahipleri daha motora LPG değmedi orijinal motor ama gel gelelim iki defa komple boyandı.. nedeni ise iki defa aracı kundakladılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mosasaurus -- 14 Temmuz 2022; 20:10:21 >
  • Araçları muhtemelen zamanında ihaleyi kazanan yüklenici teknik şartnamedeki renk koşulu yüzünden boyatmıştır.
    Kamuda araçlar nadiren komple boyatılır, hele ki renk değişikliği için boyatılması çok daha düşük ihtimal.
    100000 TL altına alabileceksen al, satarken bir bu kadar düştüğüne gidecektir.
    Senin avantajın düşük km, servis bakımlı araca binmek olur.
  • CaptainSkyWalker kullanıcısına yanıt

Hocam bilmeden neden ezbere yazıyorsunuz. Araçların ekpertizleri var, ekpertiz yazmış kırmızıdan beyaza çevrilmiştir diye. Araba daha 5 bin kmde.

• Ekpertiz raporu da bu aracın. Boyanma sebebi kurumun hizmet araçlarının hepsi beyaz diye. Alirken beyaz araç yokmus boyatıp vermişler.

Kazasız Komple Boyalı Araba Alınır mı?
  • Benim mantığım motor yürüyen sorunsuz araç diri ise almak değişine boyaya bakmam aynı aracı ben olsam alırdım.(direkler şase vs bakılır)

Lakin ülkenin %99 u aksi düşünceye sahip aracı satarken rezil olmanız muhtemel.

Ben biniciyim al satçı değilim 5 10 sene binerim sonra Allah kerim dersen al bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HK-416 -- 14 Temmuz 2022; 21:2:54 >
  • Dmax tamirat tadilat programı var adam 2.el arabayı alıyor süslüyor bakım yapıyor satıyor veya bize öyle gösteriliyor ama konu o değil

Adam beyaz aracı alıyor geliyor güneş yanıklı boya atmış ortağı diyor 300 sterlin masraf edelim komple siyaha boyayalım satarken bize 1000 sterlin kar ettirir ve alıcı da araca ooo çok temiz diyor bizim ülkede olsa aracı dinden çıkartır afaroz ederler.

Nasıl bir ticaret ahlakı bu anlamadım
  • youngeagle86 kullanıcısına yanıt
    Araç nerede satılıyor ve araç nedir? Ayrıca cam tavan olduğu dan mütevellit tavan otomatikman boyalı olmuyor, e daha nolsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UmutBG -- 14 Temmuz 2022; 22:28:57 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.