Şimdi Ara

hasar kayıtsız 4-5 parça boyalı araba alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
4.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 4-5 parça boyanın sebebi ne olabilir 5-6 yaşında arabada

• Nerede olduğuna bağlı.
    Otoparkta çıkarken kolona sürttüm mu hop 3 parça boyalı
    Sol taraftan kamyon girse de 3 parça boyalı ama aracın bütünlüğü önemli.
    Fotoğrafları varsa değerlendirilebilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Park halinde biri vurmuştur.
    Yandan gelen biri vurmuştur.
    Arkadan biri vurmuştur.

Vs vs vs.

Kaza bu çokta irdelemeyin motorunda, podyelerde, direklerde, tavanda işlem yoksa kafanıza yatiyorsa alın.

Ben 5 gün önce kaza yaptım.
    2012 model arabam 70.000 KM. Sıfır km almıştım. Daha en ufak kazası yok boya bile yoktu.

Gel gelelim arkadan birisi vurdu arabama. Arka tampon, sol çamurluk felan değişecek. Şimdi ne yani ben bu arabayı satamiyacak miyim? Evet kazalı oldu araba, evet hasar kaydı çıkacak ama yine diyorum kazadır bu. Cana gelmedik ten sonra sıkıntı yok.

Nedir yani tampon yapılır, nedir yani ayna yenisi takılır, nedir yani çamurluk boyandiysa? İnsan hayatının tamiri, yenisi yok.

Önemli olan can sağlığı.

Herşey olur, bu hayatta herşey biz insanlar için.

Özet olarak yok boya varmış, yok değişeni varmış takilmayin araştırın kaza geçmişini fotolarida varsa tamamdır.

Ha boya, değişen olmasın diyorsanız o zaman ya sıfır alacaksınız yada eşten dosttan bulacaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 4 Şubat 2020; 17:12:42 >

• Zaten bu yüzden almak istemiyor insanlar kayıt yok hiçbirşey belli değil. Tramere girmesede değer kaybı mevcuttur bence gereksiz risk almış olursun. Mesela pert olacak bir araçtı ama kaskosu yoktu idare eder topladılar airbagler direnç , şasi düzelmeyecek durumda idareten yapıldı vs bilmenin tek yolu kaliteli eksper hizmeti almak, onuda her yerde bulamazsın büyük şehirlerde bile parmakla sayılacak kadar var. Yada kaportacıya gidecek lifte çıkacak her yere bakılacak araç sahibinin işine gelirse (kaportacı hemen bakamayacak sonuçta elinde iş varsa vs)

• ayrı ayrı parçalarda ise alınır

kaput tavan boyasız olmalı
  • Benim bir arkadaşımın hasarsız boyasız aracını tavan dahil komple çizdiler,komple boyatmak zorunda kaldı en basiti.Çok aradı kamera kayıtlarından felan ancak yapan bilmem neleri bulamadı.

Eve süs eşyası almıyorsunuz sonuçta,kaza harici bu tip enteresan boya nedenleri olabiliyor,çünkü yaşadığınız toplumun mayası bozuk.Araçlarımızın başına her an herşey gelebilir.
  • Binecek isen boyadan bişey olmaz. Satarken beklersin sebebi ise al-sat yapanlar yanaşmaz. Bizim halk birşeye takınca takıyor sağolsun ekspertiz firmaları da para kazanmak için youtube Instagram heryeri doldurdu. Malum ekspertiz ücretleri 250 tl ile 1000 tl arasında . Herkesin dilinde boya değişen. Yahu belki araba düz yolda gidemiyor ilk bakılan şey boya değişen.

Tabi ki aracın geçmişi genel durumu önemli ama çok abartıldığını düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi road35 -- 4 Şubat 2020; 17:22:41 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende hep derim kaza olur boya olur değişen olur araba bu sonucta uretimden beri dışarda kullanılıyor herşey olabilir eğer nerde nasıl bir iş yapıldığını dürüstce kanıtlayarak belgeleyerek söylüyorsa alın binin. Tabi arabanın ana mekanizmalarında direklerde motorda podyede vs bir iş başına gelmemişse alınabilir elbet. Ama sizin durum biraz enteresan 4 5 boya var ama hiç hasar kaydı falan yok ilginç geldi iyi bir ekspere kaporta ustasına baktırin derim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim boyasız arabamı var allah aşkına? Alırsın hatasız boyasızı 15 bin fazla para verip aldıgın gün kaza yapmicagın ne malum boşa hatasız arabaya fazla para vermeyin. Babamın bi lafı var eskiden bi arabanın değişen parçası olduğunda sevinirdik der adam ne guzel degistirmiş diye şimdi değisenli arabayı millet uygun fiyattan bile almıyo aptal mı bu millet der. Araçta şase vs duzgunse alınır

• 9 tramer kayitli aracimizi sattim. kaput tavan bagaj haric boyaliydi

onemli olan elinde fotolarin olmasi, ve alicinin arabadan anlamasi. sa boya var mi diye gelene araba satmam ben

boyasiz isteyen yallah bayiye
  • 4-5 boyalı deyip pert çıkmasın ona dikkat et yoksa boyalı parça önemli değil.

Önemli olan dediği gibi olması alacağın ürünün...
  • Bu kazada kamyon ışıkta kalkarken bana sürttü, çamurluğum değişti, kapım boyandı

hasar kayıtsız  4-5 parça boyalı araba alınır mı?

Bu kazada kapı sacım değişti, çamurluk ve marşpiyer boyandı.
    hasar kayıtsız  4-5 parça boyalı araba alınır mı?hasar kayıtsız  4-5 parça boyalı araba alınır mı?

Toplam 4-5 bin hasar kaydım var. Değişimler ben macun çatlağı sevmediğim için yapıldı. Şimdi ben bu arabayı değişen var diye satamayacak mıyım ?

4-5 parça boyada hasar neyse önceki hali varsa, bakılıp alınabilir neden olmasın ? 10 yıl kullanacağın aracı satarken ne gibi kaybı olabilecek ki ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antor -- 4 Şubat 2020; 21:35:57 >

• Böyle numunelik olaylar başka hiçbir ülkede yok. Neymiş boyalıymış. Nasıl bir ülkede yaşıyoruz hepimizin malumu adam geliyor zevkine boydan boya imzasını atıyor arabaya. Hop 6 parça boya. Napıcak adam boyatmayıpta façalı şahin gibi mi gezicek?

Sen arabanın yürürüne baktır, kaportaya baktır, şanzımanı nasıl vurma, titreme, geri kaçırma var mı onu kontrol et en önemlisi de satan kişiyi kontrol et bak bakalım adamın g.tü başı ayrı oynayan bir tip mi? Ben araçtan önce satan kişiye bakarım.

Bu boya olayını da galericiler çıkardılar ölü fiyata almak için ama sonradan anladılar kendi tuzaklarına yem oldular şimdi boyalı araç satamıyorlar.

Ben 16 yaşında aracımı satarken sordukları ilk soru "boya var mı" bakın neresi boyalı da demiyor arayanlar boya var mı Böyle diyenlere direk abi fabrikada boyamışlar bu arabayı kusura bakma diyip yüzlerine kapatıyordum ben

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Six Feet Under. -- 4 Şubat 2020; 21:38:34 >

• Valla memleket dolandırıcı dolu araba haşat olmuşda olabilir yada sadece yüzelsel hasardan dolayı boyanmışta olabilir onu iyi bir ekspere gösterip baktırmak lazım, misal benim arabamda hasar kayıtsız ama beş altı parça boyası var çünkü İstanbul da millet araba sürmeyi bilmiyor davar gibi kullanıyor hep park halinde gelip vurmalar sürtmeler yüzünden boyandı araba bugüne kadar fakat ben dert etmiyorum boyayı felan isterse komple boyansın araba umrumda değil.Eğer bir arabanın değişeni yoksa kapısı bacası orjinalse, şasesi ve motoru sağlamsa o arabada boya olması pekte önemli değil tabi macun var mı yok mu onada bakılmalı bazen bir kalıp macun atıyorlar sonra çatlıyor o macun düzgün işçilik olmayınca oda sıkıntı ama boya dediğin zaten gelip geçici birşey güneşte bile yanıp solan birşey onu takmayın kafaya derim.Siz ekspere götürün sağlam bir yere şasesine değişenine bakın asıl önemli olan onlar.

• Aynen ole wallaha galerıcılerın ıcadı heralde bu ıs Avrupada yurüyene bakılıyor aracın alt takım ve mekanık aksamı degısen boyandımı ıvır zıvır arac dahada degerlı oluyor bızım turkıyedede tam tersı wallaha anlamadım gıttı bende...
  • Araba alırken en takılmadığım şeylerden biri boya yada değişen olması.
    Ancak dikkat ettiğin nokta ise tramer kaydı.

Şahsen boya yada değişeni tramer e işlenmiş ve özellikle serviste yapılmış ise araba kafama yatıyorsa (şase, airbag, direkler vs işlemsiz ise) ne hasar kaydı nede boya önemli değil.

Son aldığım araba 2 değişen bir boya. Tüm kaza resimleri mevcut ve tüm işlemler yetkili serviste yapılmış. Sıkıntısız ve keyifle kullanıyorum.

Ancak boya ve değişen olup kayıt hiç yoksa o arabadan çekinirim.(bir parça boya yada tampon vs değilse)
  • yetkili servis kayıtlıysa evet. ama size tavsiyem kaput, direk, tavan gibi yerlerde komple boya varsa uzak durun.
  • Bu yazanlar neden alınması. Diyenler kendince haklı ama kayıt kuyut olmadan yapılan işte ben art niyet arararim.

Sel hasarlı arabayı boyasız diye çakan milletiz. Airbagin açık korsan tamirli olmadığı ne malum. Memlekette herkes dürüst bunu yapanlar İngiliz ajanı demi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.