Bu insanların nesi var böyle? (İstanbul trafiği)
Arkadaşlar, bir süredir dikkatimi çeken çok can sıkıcı bir durum var. Eminim sizler de fark etmişsinizdir. Ben en son 2020 yılında, pandemiden biraz önce arabamı satmıştım ve yaklaşık 4 buçuk yıldır aracım yoktu. 2 ay önce Allah nasip etti, tekrar araç sahibi oldum.
Fakat inanın, trafiğe çıkarken aşırı bir stres yaşıyorum. Bu, acemilikle falan da ilgili değil. 12 yıllık ehliyet sahibi ve aktif araç kullanan birisiyim. Problem şu: İnsanlar çıldırmış gibi araç kullanıyorlar! Trafik kurallarını falan zaten geçtim, onlar hak getire; ama kimsenin kimseye saygısı yok.
Özellikle İstanbul özelinde konuşmam gerekirse, neredeyse her trafiğe çıktığımda ciddi sayılabilecek tehlikeler yaşıyorum. Eskiden bu durum çok nadir olurdu; ama artık her trafiğe çıktığımda bir tehlike var ve bu da doğal olarak beni aşırı geriyor. İnanın, gün ve saat fark etmiyor. Hafta içi öğlen saatlerinde bile durum aynı: Aşırı yoğunluk her yerde trafik...
İnsanlar yol istemiyorlar, direkt önünüze atlıyorlar. Hem de ne atlama! Birazcık dikkatsiz olsanız, çok rahat kazayla sonuçlanabilecek kadar tehlikeli boyutta. Sıra kavramı yok. Işıklarda ya da yol ayrımlarında, istisnasız 10 araçtan 6-7 tanesi kaynak yapıyor, ters şeritten giriyor, yolu daha da kilitliyor ve hakkınıza giriyorlar.Ayrıca sağ şeritte bile gitseniz sürekli taciz selektör yavaş gitmeye hakkınız yokmuş gibi herkes bir an önce hızlıca gitmek istiyor bu delilik.
Bakın, ben doğduğumdan beri İstanbul’da yaşıyorum. Her zaman trafik sorunu vardı, her zaman kendini bilmez sürücüler vardı. Ama şu an durum o kadar vahim ki... Hemen hemen herkes böyle ve aşırı dikkatsizler. Sürekli herkesin acelesi var, sanki insanlar deprem sonrası şehri terk ediyor gibi sabırsız ve agresifler.
Artık gerçekten bunları paylaşmak istedim. Benim gibi düşünenler mutlaka vardır. Sırf bu yüzden artık İstanbul’dan ciddi ciddi taşınmayı düşünüyorum, çünkü her gün sinir harbi yaşıyorum.
Emrahray kullanıcısı beni dolandırmıştır
Merhaba yaklaşık 1 saat kadar önce özel mesaj kutuma bir mesaj geldi çek satış bölümüne Alınık 2 adet paribu cineverse kod aranıyor diye yazmıştım bu şahıs bana ulaştı ve bir fiyatta anlaştık daha sonra ödemesini yaptım fakat kodları göndermedi ve sonra hesabının çalındığını kendi yazmadığını söyledi zararımı karşılaması gerektiğini ve bu durumun beni ilgilendirmediğini söylediğimde oralı olmadı. Dakikalar içinde nasıl hesap çalınır onuda anlamış değilim bugüne kadar bu forumda bir çok kişiyle çalıştım ama malesef bende dolandırıldım bundan sonra referansı yüksek olmayan kimseyle iş yapmam.
Toplam 275 TL Dolandırıldım.
KANIT SS LER
Hiç mi sorgulamıyosunuz?
Bu başlık sadece çalışan mavi - beyaz yaka 25 yaş üstü arkadaşlar içindir 25 yaş altı asosyal ergenler yazmazsa iyi olur.
Hergün sabah 8'de kalkıp işe gidiyorsunuz akşam belki 17.00 belki 18.00 belki daha geç saatlerde çıkıp evinize gidiyorsunuz hayatınız bundan ibaret başka birşey yok. Ne kadar maaş alıyorsan al istersen 30k maaş al önemli değil hiç mi hayaliniz yok hiç mi ben bişey yapıyorum ama ne yapıyorum ne demiyosunuz bu kadar mı hayatınız değersiz kardeşim.
Kesinlikle yargılamıyorum meraktan soruyorum inanın bunca stres-sıkıntı yolda görsen selamını almiycağın tiplerle aynı ortamda hergün bulunmak arabası olmayanı için özellikle istanbul da toplu taşıması kalabalığı pisliği trafiği ya saymakla bitmez a.k böyle yaşamak bir insanı ne şekilde motive edebilir? Sadece karnın doyuyo ve bir 4 duvarda uyuyosun bu mu olay yani.
27 Eylül 2021 PAZARTESİ 17:00 DH İSTANBUL Buluşması
BÜYÜK DH İSTANBUL BULUŞMASI KATILMAK İSTEYENLER YAZABİLİR
YER : KADIKÖY VAZGAL CAFE
ÇOK RENKLİ VE BOL MUHABBETLİ BİR BULUŞMA OLACAĞINA EMİNİM.
Youtube kanal projesi için ekip
...................
...........................
100 bin tl agır hasarlı sandero
|
|
Son Giriş: 4 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 2 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3.177
İkinci El Bölümü Mesajları: 29
Konularının görüntülenme sayısı: 83.210 (Bu ay: 1.721)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 703 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic