Şimdi Ara

Tavanı değişmiş araba alınır mı?(kaza değil)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
7.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamın aleyküm. 2000 model Opel Astra 1.6 bir araç buldum arabanın sahibiyle konuştum tavanı bir madde düşmesinden dolayı çökmüş ondan dolayı Opel servisinde orjinaliyle değiştirilmiş. Fiyatı bundan dolayı makul yazmış. Alıp almama konusunda kararsız kaldım. Yorumlarınızı alabilir miyim?

Dipnot: Araçta hasar kaydı bulunmuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: fevzitepe33

Şuan tavan sıkıntısı olmasa arabanın piyasası 34-35 bin civarı sitede fiyatı ise 27 bin. Pazarlıkla biraz daha aşağı düşecek bir araba. Yani adam o kadar düşse arabayı bedavaya vermek zorunda. Alınsa bile satması baya problem yaratıcak gibi

Alıntıları Göster
    27bine tavanı değismiş 2000 model astra. İmkan ihtimal yok alınmaz.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Tavanı Değişmiş Arabaların Alınması Hakkında Bilgi

Bir arabanın tavanı, genellikle bir kaza sonucu hasar görür ve değiştirilmesi gerekir. Ancak, bazı durumlarda tavan, kaza dışı nedenlerle de değiştirilebilir. Tavanı değişmiş arabaların alınması konusunda dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar mevcuttur.

Tavan Sacı Neden Değişir?

• Ciddi bir kaza sonrası oluşan hasar
    • Korozyon veya paslanma
    • Boya hasarı veya çizikler
    • Tavan döşemesinin hasar görmesi

Tavanı İşlem Görmüş Arabalar Alınır Mı?

Tavanı değiştirilmiş bir arabanın alınması, aşağıdaki faktörlere bağlı olarak değişebilir:

• Çalışmanın Kalitesi: Tavan değişiminin yetkili bir servis veya deneyimli bir kaportacı tarafından yapılması önemlidir.
    • Hasarın Şiddeti: Tavanın hasarının ne kadar şiddetli olduğu, onarımın kalitesini ve aracın güvenliğini etkiler.
    • Tavan Sacının Malzemesi: Tavan sacının orijinal malzeme ile aynı olması veya en azından benzer olması gerekir.
    • Garanti: Tavan değişimi garantili ise, bu aracın güvenilirliği hakkında olumlu bir göstergedir.

Genel olarak, tavanı değişim yapılmış bir araba, aşağıdaki durumlarda alınabilir:

• Çalışma yetkili bir kişi tarafından yapılmışsa
    • Hasar ciddi değilse
    • Tavan sacının malzemesi orijinalle aynıysa
    • Tavan değişimi garantiliyse

Ancak, kaza geçiren veya tavanı ciddi şekilde hasar görmüş araçların alınmasından kaçınılması önerilir. Bu tür araçlar, yapısal bütünlük sorunlarına, güvenlik risklerine ve gelecekteki onarım maliyetlerine yol açabilir.

Sonuç

Tavanı işlem görmüş bir araba almadan önce, çalışmanın kalitesi, hasarın şiddeti, tavan sacının malzemesi ve garanti olup olmadığı gibi faktörleri dikkatlice değerlendirmek önemlidir. Bu faktörleri göz önünde bulundurarak, bilinçli bir karar verebilir ve tavanı değişmiş bir araba almanın risklerini en aza indirebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • YIL KACTA DUŞMUŞ 2003 TEN SONRA GOZUKUYOR KAYITLAR SERVİSE GİDİN TAVAN DEGİŞMİŞMİ OGRENİN Bİ KAGITLARDAN GARANTİ SERVİSSE COK SIKINTI OLUCAGINI DUŞUNMUYORUM FİYATTA İYİSE
  • Arabanın tamamı dahi değişse alınır, insanlar yanlış düşünüyor, uzak durulması gereken arabalar yürürü bozuk ve direkleri yamulmuş arabalar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaç yılında olduğunu bilmiyorum. Tavanın Opel servisinde değiştiğini söyledi faturası var mı bilmiyorum.
  • Ben de öyle düşünüyorum hocam. Ama tam olarak emin olamadım.
  • quote:

Ben de öyle düşünüyorum hocam. Ama tam olarak emin olamadım.
    Hocam onu araştır, direklerde sıkıntı var'mı baktır çünkü bence bir aracın yürüründe ve direklerinde sıkıntı varsa o araç dikiş tutmaz şöyle yapıldı böyle yapıldı yapan usta titiz yaptı falan inanmam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aleyküm selam. Yalan söylemiyorsa fiyatı da uygunsa alınır ama çok zor satılıyor bilginiz olsun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tavan sökülüp takilmasi kolay bir parca degil, yol tutusu, rotun ayar tutmasi vs. iyice kontrol edilmeli.

• çok ucuzsa al, yok piyasanın 5 10 altına satıyorsa uzak dur.
    cisim düşmesinden olduğunu kanıtlayamıyorsun, hasar kaydı yok ama tavan değişmiş?
    kullanırsın %99 sorun çıkarmaz ama satamazsın.
  • Tavan değişmesi sıkıntılı bir işlem değil mi ? sonuçta direkler işlem görmüş olmuyor mu?

• Çok öok uygun değilse alma. Ayrıca nasıl işlem yapılmış belli değil. İşlemleri de öğren. Alması kolay satması zor bir araç. Eğer illa alacaksan çok düşük fiyata pazarlık et çünkü senden başka müşterisi yoktur

• fiyatı uygunsa al. en az 15-20 bin lira ucuz olmalı diğerlerinden . emsalleriyle aynıysa hiç bulaşma.

edit: yav şaka yapıyorum. ciddiye almayın servis kayıtlı sonuçta neden alınmasın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeremy Klakson -- 9 Mart 2019; 9:42:58 >
  • 2000 model astra 15-20bın tl ucuz zor be hocam bedava mı verecek :)

• quote:

Orijinalden alıntı: masterap

2000 model astra 15-20bın tl ucuz zor be hocam bedava mı verecek :)
    yapacak bişey yok. tavanı değişmiş. takla atmadığını nereden bileceğiz?

önemli edit: şaka yapıyorum tabi ciddiye almayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeremy Klakson -- 9 Mart 2019; 9:42:31 >
  • İyi hoş yazmışsında...olaki arabayı aldın ve ilerleyen zamanda satmaya karar verdin senin arabaya bakan kişilerde kararsız kalcak veya komple uzak durcak.

Yani arabayı alman çözüm degil, ileriyi düşünerek hareket etmelisin.
    Hasar kaydı yok o bu şu ile takılmana gerek yok. Artık millet bununda çagresine bakıyor cepten sanayide yaptırıyor.

Bu forum pert meganı orjinal diye satan haysiyetsiz şerefsizleri gördü.

Araba bütcene uygunsa hurda niyetine alıp kullanmak kalıyor,
    Az çok niyetlisin bu arabaya , senin gibi sınırlı kişiler ilgileniyordur yani sahibi biran önce elden çıkarmasına bakar
    Bu durumu degerlendirerek fiyatı daha aşagı çekme şansın var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeremy Klakson

fiyatı uygunsa al. en az 15-20 bin lira ucuz olmalı diğerlerinden . emsalleriyle aynıysa hiç bulaşma.

edit: yav şaka yapıyorum. ciddiye almayın servis kayıtlı sonuçta neden alınmasın?
    Şuan tavan sıkıntısı olmasa arabanın piyasası 34-35 bin civarı sitede fiyatı ise 27 bin. Pazarlıkla biraz daha aşağı düşecek bir araba. Yani adam o kadar düşse arabayı bedavaya vermek zorunda. Alınsa bile satması baya problem yaratıcak gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: erdal85

Tavan değişmesi sıkıntılı bir işlem değil mi ? sonuçta direkler işlem görmüş olmuyor mu?
    Aracı henüz baktırmadım hocam ama aracın direklerinde işlem olmadığını sadece tavan kısmının değiştiğini söyledi. Expertize soksam bu görünür mü acaba?

• quote:

Alıntıları Göster
    27bine tavanı değismiş 2000 model astra. İmkan ihtimal yok alınmaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • fevzitepe33 F kullanıcısına yanıt
    Direğin üst kısmından değişmiyor mu tavan? İyi bir ekspertiz e götürün bari çoğu ekspertiz pek arabadan anlamıyor

• Ya gidip 35 bine temiz alırsınız yada 25 bin gibi fiyata böylesini daha ne olsun tanıdığın bir ustaya göster hepsi bu experlerin %85 i işi bilmiyor. expere sokupda elinde patlayan onlarca insan var yok garantili yok arkasındayız vs yalan dolan . Tanıdık yoksa güvenebileceğiniz bir expertiz bulun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cnv_58 -- 9 Mart 2019; 11:56:23 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.