Ağır Bakım İşçilik Ücreti
Yan Cam Çizik Giderme
Hadi 3 milyonluk Antalya'yı geçtim de koskoca Türkiye'de camlardaki tırnağa gelen çizikleri geçirecek bir yer yok mu? Glasweld dışı hiçbir firma, denemek bile istemiyor direkt olmaz diyor. Birçok insanın başına gelen bu durum için profesyonel hiçbir yer olmaması çok garip. İnternette satılan ürünlerin yorumları da hep olumsuz. Yok mu başka bir çözüm?
Yan sanayi olarak çok vardır da ülkemizde binek araçların orjinal yedek parçasını üreten hangi firmalar var? Benim bildiğim fiat için opar var (tofaşa ait), otosan var (%40 koç %40 ford ortaklığı), mais var (%50 oyak %50 renault ortaklığı), başka var mı?
Yağ eksiltmeyi azaltmak için shell gibi buharlaşma noktası yüksek ya da motul gibi nispeten kaliteli yağlar mı kullanmak gerekir? Sizin tecrübe ettiğiniz yağ eksiltmeyi azaltan yağ markaları neler?
3 Ay Dolmadan Operatör Değişikliği
sabit telefonum millenicom, internetim netspeed (telefon hattı üzerinden interneti alıyorum). Sabit telefona uzun süredir aboneyim, netspeed'e 1,5 aydır aboneyim. Hem telefonu hem de interneti türk telekoma taşımaya çalışsam 3 ay kuralı engel olur mu? Müşteri hizmetleri Türk Telekom'dan netspeed'e geçmiş olsaydınız şimdi tekrar geçişte olurdu ama fakat başka firmadan geçtiğiniz için sıkıntı olmaz dedi. Benim bildiğim bütün firmalar için kısıtlama geçerli. Netspeed'i komple iptal ettirip telefon hattımı taşısam ve onunla birlikte internet alsam daha mı iyi olur?
arkadaşlar iş yerindeki cihaza yaklaşık 20 cihaz aynı anda bağlanınca internet tamamen gidiyor. Modem zxhn h168a. Daha önce 6-7 cihaz bağlıyken 3 seneye yakın sorunsuz çalışmıştı. Sorun modemi aç kapa yapınca tamamen düzeliyor. Önce poyraz netteydik iss kaynaklı olduğunu düşünüyorduk netspeed'e geçtik yine aynı. Ping hız bağlantı çekim gücü her şey çok iyi giderken bir anda internet gidiyor fakat modemi açıp kapatınca düzeliyor. Adaptörü değiştirdim 2a 12v yeni adaptör aldım, dsl kablosu, splitter değiştirdim, iss'yle görüştüm hattınızda hiçbir sorun yok diyor. Ulaşılabilir hız 103-104 mbit verilen 51 mbit zayıflama değerleriniz iyi diyor. Zyxel'in meşhur eski vmg3312-b10b modemi vardı kenarda onu denedim ulaşılabilir hız 103'ten 72'ye düştü ve internet daha çok kasmaya ve hız düşmeye başladı. Sorunun modemin veri trafiğinden şiştiği ve kitlendiğinden kaynaklı olabileceğini düşünüyorum. Durduk yere pahalı modem almak da istemem fakat aklıma başka sebep gelmedi. Böyle 20-25 cihazın aynı anda wifi ile sorunsuz bağlanabileceği f/p modem tavsiye eder misiniz? Ya da bu sorun başka bir sebepten kaynaklı olabilir mi?
Snc Oil 5w30
Arkadaşlar aracım 97 fiesta 1,25i lpg'li. Tavsiye edilen yağ 5w30 fakat çok eksiltiyor (muhtemelen önceki sahibi hep 10w40 kullandı). Ford yetkili servisindekiler ilk çıktığı zamanlar 10w30 kullanıyorduk fakat sonradan 5w30'a dönüldü dediler, bütün markaların önerisi de 5w30 zaten. Sonraki bakımlarda yağ yakmayı azalttığı ve onarıcı olduğu söylenen ve 300.000 km üzeri araçlara özel snc oil pro-s plus 5w30 kullansam mı, yoksa ileri yaş, lpg montajı kaynaklı motor ısı artışı, Antalya sıcağı, yüksek km gibi faktörlerden dolayı bu eksiltmeyi tam sentetik 5w40 kullanarak mı çözmeye çalışsam?
97 model 1.25 fiesta aracım var. Aracın harareti günlük 15 km yol gitmeme rağmen minimum seviyeye kadar bile yükselmiyor, neredeyse yerinden kıpırdamıyor, dolayısıyla kalorifer de ısıtmıyor. Fakat düğmeyi mavi renkteki soğuk tarafa çevirirsem hararet normal seviyeye geliyor ve kalorifer de soba gibi ısıtıyor. Yakın zamanda aracın kalorifer musluğu (orjinaliyle), termostatı ve kalorifer radyatörü değişmişti. Bunlarda mı sorun yoksa devirdaim vs. mi bozuk bilemedim. Bir de araçta fan açmazsam antfriz aynı her zaman seviyede kalmasına rağmen, fan açarsam bir süre sonra minimumun altına iniyor. 200-250 ml gibi eksiltiyor 30-40 km'de. Sizce sebebi ne olabilir?
Herkese hayırlı sabahlar. Dün akşam önümde yavaş seyreden aracı yeşil ışığa yetişmek için geriden solladım. Meğer sola dönecekmiş. Geçme esnasında sinyal vermeden sola direksiyonu kırınca kapılarına sürterek savruldum. Sigorta, ehliyet, evrak eksiği, alkol vs kimsede yok. Ben kaza tutanağına sinyal vermeden önüme kırdığını yazdım. Arkadaş da karşı geliş şeritine geçerek hatalı sollama yaptığımı (sollamak için arabanın yarısı diğer şerite taşmıştı) ve sinyal vermeye kalmadan gelip ona vurduğumu yazdı (ifade bu sinyal vermeye kalmadan).
Biraz dönüp yolu yarıladıktan sonra mı sinyal verecektin kardeşim dedim bir şey demedi :) Sürücü görüşündeki ifadeler kaza kusur oranını çok etkiler mi? 2 araç farklı şeritlerde düz gidiyorken kaza oluyorsa ve benim arabanın sağı onun solu hasar alıp ben sola savruluyorsam dediğinin doğru olmadığı ispat etmeye yetmez mi? Benim ona vurmam için düz giderken sağa kırmam lazım çünkü. Bir de polis gelince ilk sorduğu şey diğer şerite geçip geçmediğim oldu? Aracın bir kısmının diğer şerite geçmesinin kusura etkisi nedir?
Son Giriş: 3 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 5 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.080
İkinci El Bölümü Mesajları: 4
Konularının görüntülenme sayısı: 48.118 (Bu ay: 1.198)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 811 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası