Merhaba DH sakinleri, benim hurdaya ayırma ve hurda satışı ile ilgili bilgisizliğimi gidermeye ihtiyacım var
1991 model Tofaş Doğan aracım var. 1995 yılında kaza yapmıştık ve araç motor hariç baştan aşağı toplantı. Bizim çok sivri zekalı tamircimiz şase numarasını eski şahseden kesip yenisine kaynak yapmış. Biz bunu bugünden 7 ay önce fark ettik. Bu durumu yetkili biri tespit etmiş olsa herhalde derdimizi anlatamazdık. Onun için kafam hiç ağrımasın diye aracımızı hurdaya ayırmak istiyoruz.
Aracı hurdaya ayırdığımızda bu aracı ne yapabiliriz, devlet mi alıp parçalıyor yoksa hurdası bizde mi kalıyor? Hurdası bizde kalıyorsa bunun satışı mümkün mü, mümkünse nasıl bir işlem yapılıyor?
Teşekkürler..
Bildiğim kadarıyla; Aracın tüm ceza ve MTV lerini ödeyip, hurdaya ayırmak istediğiniz dilekçe ile trafiğe müracaat ediyorsunuz.
İşlemler bittikten sonra aracı ya kilo karşılığı hurdacıya satıyorsunuz ya da hurda belgesi ile birlikte yedek parça olarak kullanmak isteyen birisine satıyorsunuz ama alan kişi yeniden tescil yaptıramıyor.
Tam emin değilim. Yanlışım olabilir. Bilgili arkadaşlar (varsa) yanlışımı düzelteilir.
hurdaya ayıracağınız araç için maliyeye müracaat edip belge alıyorsunuz(bandrol dahil borcu yoktur-maliye mühürlü). trafiğe gidiyorsunuz.size hurda ruhsatı veriyorlar.o araçla trafiğe çıkamazsınız.benim gibi köylük yerdeyseniz yük taşıma işlerinde kullanabilirsiniz.almış olduğunuz hurda ruhsatı ile(asıl ruhsata hurdaya arılmıştır kaşesi basıyorlar ve ruhsatı deliyorlar)istediğiniz şahıslara satabilirsinizde. veya birikmiş borçları karşılığı iade ediyorsunuzki astarı yüzünden pahallı.ankara kırıkkaleye götürüp teslim etmek zorunluluğu var galiba.ben müracaatle direk hurdaya ayırdım aracımı.çay taşıma işinde kullanıyorum.
dainesee, hezerfen yardımlarınız için teşekkür ederim. Trafik şubede işimiz uzun sürmüyor galiba anladığım kadarıyla?
Hurdaya ayırdıktan sonra bahçede duracak, istanbul'da yaşadığım için kullanabileceğimiz bir alan yok, komple elden çıkarmayı düşünüyorum babamı ikna edebilirsem
Hurda aracı satma konusunda herhangi bir yere müracat ediliyor mu normal bir araç alırken noterden devir gibi bir işlem gerek var mı?
verilen ruhsatla istediğiniz kişiye satabilirsiniz.ister parça parça isterse bütün.yeniden ruhsatlandıramıyorsunuz bildiğim kadar.(yeniden ruhsat için birşey diyemem açıkçası).amma bütün vergi vs.sona eriyor.hurdaya ayrılma ile.benim aracımda 74 model alman transit ford du.muayenede sıkıntı yaşadığım için hurdaya ayırdım.biliyorsunuz 40 dereden su getirtiyorlar muayede artık.uğraşmaz zor geldi.
Birde o dert var tabi abi, artık hanede 2. araç olduğu için en iyisi masraf etmemek diye karar verdik ki eli yüzü düzgün bir şeye çevireyim desen 1000 lira üzerinde masraf çıkacak. Şase numarasıyla ilgili sorununda çözümünü buldum ama o da nereden baksan 1000 liraya çıkarmış.
Hurdaya çıkardığımız aracı tekrar ruhsatlandıramıyoruz artık emekli oluyor o araç
sorunuzdan anladığım kadarıile ceevap vereyim.hurdaya ayrılmış aracı hurda ruhsatıile istediğiniz gibi satabilirsiniz.trafik tescili tekrar yapılmıyor diye biliyorum.yanlışta olabilir.
Örneğin MKE'ye verdiğinizde 88 Şahin'i baz alırsak, tahmini hurda değeri ne olur ? Birde diğer trafiğe falan başvurularda bir gider ile karşılaşıyormuyuz ?
Teşekkürler !
MKE'yle iletişime geçebilirsiniz dediler trafik şubeden, fiyat konusunda bir şey diyemediler doğal olarak. Aracı oraya verseniz yani şu an bizim araç hurda belgeli, aracın oraya nakliyesi yine biz karşılayacağız. Ee bunlar hurdaya ne kadar verecek ki oraya götürmekle karım olsun. Aracınızın durumuna göre oto sanayilerinde veya internetten hurda ilanlarında satabilirsiniz.
Eğer aracın borcu varsa o borçlara karşılık aracı MKE'ye teslim ediyorsunuz, o da kırıkkale'de... Başka bir aracın trafik giderleri için kabul etmiyorlar.
Öğrenebildiklerim bu kadar ama haftaya hurda belgesini teslim almaya gideceğim aklınızda bir soru var onları da sorayım
quote:
Orijinalden alıntı: asi_boyz
Aracın satışını engeller mi bu durum ?
Galiba şase numarası ile ilgili problem için bu sorunuz.
Tesbit edilemediği sürece engellemez ama muayene sırasında tespit edilirse görevlinin işine bağlılığına kalmış :) 3-4 sene önce bu tip durumda olayı bilerek bu tür araç kullanmanın veya satmanın cezası 5000-6000 tl arasıydı.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme