Şimdi Ara

Yoğun trafikte şeride kaynak yapmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
0
Favori
2.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • son günlerde beni deli eden bir durum ve sabah densizin biriyle neredeyse kavga etmeme sebep olan eylem. durumu anlarsınız herhalde. misal 2 şeritte bütün arabalar durmuş, 10 m ilerleyebilmek için 10 dk bekliyorsunuz. boş olan 3.şeritten kendini akıllı zanneden biri trafiğe geriden girmek yerine en başına kaynak yapıyor. istanbul için konuşursak sabahları boğaziçi köprü trafiğinde, tünelin başında bunu yapan çok. sizin en başından beri oraya gelmek için 15-20 dk veya daha fazla bekledğiniz yere adam kaynak yapıyor. Bunun hırsızlıktan farkı yok, arkada bekleyenlerin zamanını çalmaktır bu. hak yemektir. Bugün de benzer bir akıllı harem-feribot trafiği arasında bunu yaptı, neredeyse sürtecek kadar yaklaşmasına rağmen yol vermedim. sonrasında arkamda korna-selektör vs taciz başladı. tesadüf yol birden açıldı önüme kırdı ani fren yaptı falan. inecek kavga edecez sandım hazırlamıştım kendimi sonra benim de feribota girdiğimi görünce devam etti. ben de feribotta karşılaşmamak için biraz bekleyip girdim. kavga falan bilmem büyük ihtimal dayak yerdim. ama sonra düşündüm bütün gün, ne yapacağız bu adamlara. niye bizim insanımız böyle, bir şeyler değişmeli falan derken. akşam 1.köprü girişinde barbaros bulvarında kaynak yapanları gördüm. ne yaparsanız yapın dedim içimden. biraz sonra trafik polisi geldi " siz girmiyorsunuz, düz devam ediyorsunuz" dedi kaynakçılara. o an dünyanın en mutlu insanı oldum

biraz içimi dökmüş gibi oldum ama sizlerin de fikirlerini merak ediyorum. veya sizler ne yapıyorsunuz bu tarz durumlarda. biliyorum çoğunuz "aman buna mı takıldın, bırak geçsin işte" diyeceksiniz ama olmuyor işte. haksızlığa gelemiyorum ve eminim ki benim gibi çok insan vardır burada da.

• Trafikte en çok hırlaştığım ve çileden çıktığım durumdur. İstisnasız kaynak yapanlara izin vermiyorum.
  • Bknz: dolmuş ve halk otobüsleri
  • quote:

Orijinalden alıntı: oem

Trafikte en çok hırlaştığım ve çileden çıktığım durumdur. İstisnasız kaynak yapanlara izin vermiyorum.

kavga ihtimali her zaman var dikkat edin :) bu işi yapan adamların pek akıllı olduğunu da sanmıyorum. akılsız adamda korku da pek olmaz. çok meyilli oluyorlar sopalı silahlı kavgalara.
  • Benim de en sevmediğim durumdur. Kendimi hakkımı haram ederek avutuyorum ama bir gün biri ile fena kavga edeceğim. İnsanların hakkını yiyorlar ve ben müslümanım diye geçiniyorlar. Neyse öbür tarafta alırız hakkımızı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Respectformuslims

Bknz: dolmuş ve halk otobüsleri
    Bu gibi kaynak noktalarında mutlaka trafik ekibi olmalı.Cezalar minimum "binli" rakamlar olmalıki sütten ağzı yansında yoğurdu üfleyerek yesin...
  • Tepeüstünde çok oluyor bu durum. Uyanıklık edip en sağdan gidiyorlar sonra yola girmeye çalışıyorlar. Bir de yol vermeyince tip tip bakıyorlar sanki yol onun hakkı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: szymek61

Bu gibi kaynak noktalarında mutlaka trafik ekibi olmalı.Cezalar minimum "binli" rakamlar olmalıki sütten ağzı yansında yoğurdu üfleyerek yesin...

maalesef katılıyorum, bizim toplumda ancak bu tarz bir önlem işe yarayabilir. ya da bu noktalarda şeride sonradan girmeyi engelleyecek şekilde dubalar veya bariyer de olmalı. ama bunu yetkililer neden görmezden geliyor anlayamıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cazador1453

Benim de en sevmediğim durumdur. Kendimi hakkımı haram ederek avutuyorum ama bir gün biri ile fena kavga edeceğim. İnsanların hakkını yiyorlar ve ben müslümanım diye geçiniyorlar. Neyse öbür tarafta alırız hakkımızı.
    Keşke Barbaros'tan köprüye bağlanan noktadaki uygulamayı her gün ve benzer tüm yerlerde yapsalar...
    Bu işi alışkanlık haline getirenler daha çok ticari araçlar, ondan sonra da gününü arabada geçiren şirket araçlı çalışanlar diye bir gözlemim var.
    Ama arabasıyla para kazanan bir insan da olsa, dakikalarca bekleyen insanların hakkını yemektir bu. Ancak biz ülke olarak ahlaki çöküntü içerisinde olduğumuz için, bunu önlemenin tek yolu yaptırımdır. Dayak atma seçeneği de her an uygulanamayacağı için kameralı sistemle para cezası uygulanabilir...

• Kaynakçılara bende gıcığım ama bazen bende bilmediğim bir yerde yola katılırken tabelayı görüp girmek için geç kaldığım milletin taa önceden sıraya girdiğini görüp mecbur önlerden girmeye çalıştığım zamanlarda oldu yani demek istediğim herkesi adı hak hırsızı kaynakçı zannetmeyin. Zaten hırsız kaynakçıların çoğu esasında o yolu iyi bildiği için sıranın en önüne hızlıca gelmesinden belli oluyor yolun acemisi ise şaşkın şaşkın kendine girecek yer arayıp birinin kendisine müsade etmesini bekliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DemirAtlı

Kaynakçılara bende gıcığım ama bazen bende bilmediğim bir yerde yola katılırken tabelayı görüp girmek için geç kaldığım milletin taa önceden sıraya girdiğini görüp mecbur önlerden girmeye çalıştığım zamanlarda oldu yani demek istediğim herkesi adı hak hırsızı kaynakçı zannetmeyin. Zaten hırsız kaynakçıların çoğu esasında o yolu iyi bildiği için sıranın en önüne hızlıca gelmesinden belli oluyor yolun acemisi ise şaşkın şaşkın kendine girecek yer arayıp birinin kendisine müsade etmesini bekliyor.

o dediğiniz tabi normal hepimizin başına geliyor. ve dediğiniz gibi onlar kendini belli ediyor bence tereddütte kalıyorlar :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: çölde bir kum tanesi

quote:

Orijinalden alıntı: DemirAtlı

Kaynakçılara bende gıcığım ama bazen bende bilmediğim bir yerde yola katılırken tabelayı görüp girmek için geç kaldığım milletin taa önceden sıraya girdiğini görüp mecbur önlerden girmeye çalıştığım zamanlarda oldu yani demek istediğim herkesi adı hak hırsızı kaynakçı zannetmeyin. Zaten hırsız kaynakçıların çoğu esasında o yolu iyi bildiği için sıranın en önüne hızlıca gelmesinden belli oluyor yolun acemisi ise şaşkın şaşkın kendine girecek yer arayıp birinin kendisine müsade etmesini bekliyor.

o dediğiniz tabi normal hepimizin başına geliyor. ve dediğiniz gibi onlar kendini belli ediyor bence tereddütte kalıyorlar :)

Alıntıları Göster
    kaynakçıları bende sevmiyorum.ama zor meslek allah yardımcıları olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: SecondLieu

kaynakçıları bende sevmiyorum.ama zor meslek allah yardımcıları olsun

Alıntıları Göster
    Sırada normal bir şekilde bekleyenlerin yanından bilinçli olarak geçip gidip en önden sıraya katışanlar en rezil,en aşağılık,en pespaye insan tipidir...Allah belalarını versin...

• Burdan bu hareketi yapan ne kadar adam varsa bippppppppppppppppp
  • 4. leventten fsm girişinde uzun kuyruklarda beklerkenuyanıklar en sağdan çok daha ileriden kaynak yapıyorlarhele o 500 T ler yokmu bide servisler aklıma gelen bütün besteleri yapıyorumbiraz saygılı olun ulaaan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufuk-34JD58 -- 22 Ekim 2015; 22:23:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnurD7

Tepeüstünde çok oluyor bu durum. Uyanıklık edip en sağdan gidiyorlar sonra yola girmeye çalışıyorlar. Bir de yol vermeyince tip tip bakıyorlar sanki yol onun hakkı.

ben bikere orada kaynak yapayım dedimtırın önüne yapmışımadam vurdu bişeyde diyemedim suçluyum çünkiümraniyeden şile yoluna çıkınca ilk solda çok yoğun ttafik oluyor,realin orayı geçince birden açılıyor

• ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    Oraya ofset tanıma sistemli eds koymuşlar lakin ne kadar faydalı bilemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

quote:

Orijinalden alıntı: OnurD7

Tepeüstünde çok oluyor bu durum. Uyanıklık edip en sağdan gidiyorlar sonra yola girmeye çalışıyorlar. Bir de yol vermeyince tip tip bakıyorlar sanki yol onun hakkı.

ben bikere orada kaynak yapayım dedimtırın önüne yapmışımadam vurdu bişeyde diyemedim suçluyum çünkiümraniyeden şile yoluna çıkınca ilk solda çok yoğun ttafik oluyor,realin orayı geçince birden açılıyor

Alıntıları Göster
    her sabah karşılaşıyorum bu tarz durumlarla, o kadar kişinin hakkını yiyorlar hiç sonunu düşünen yok

• quote:

Orijinalden alıntı: johnkoot

Keşke Barbaros'tan köprüye bağlanan noktadaki uygulamayı her gün ve benzer tüm yerlerde yapsalar...
    Bu işi alışkanlık haline getirenler daha çok ticari araçlar, ondan sonra da gününü arabada geçiren şirket araçlı çalışanlar diye bir gözlemim var.
    Ama arabasıyla para kazanan bir insan da olsa, dakikalarca bekleyen insanların hakkını yemektir bu. Ancak biz ülke olarak ahlaki çöküntü içerisinde olduğumuz için, bunu önlemenin tek yolu yaptırımdır. Dayak atma seçeneği de her an uygulanamayacağı için kameralı sistemle para cezası uygulanabilir...

Gözleminiz doğru , insanlar patronlarını zengin etmeye çalışıyor. Bu yüzden hak yiyorlar.

• Bir toplumun trafikteki davranışları o toplumun eğitim ve ahlak seviyesini gösterir. Kağıt üzerinde türkiyenin en yüksek eğitim seviyesine sahip olan şehirlerinden biri Ankara.

En yüksek eğitimlilerin gezdiği trafik buysa diğer şehirlere allah daha çok sabır versin.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.