Şimdi Ara

Yoğun trafikte yokuşa aşağı nasıl gitmeli ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar trafıkte yenıyım sunu sormak istiyorum bizim burda uzun bi yokus var ve genelde trafiği yogun olur sonundaki ısık yuzunden bol dur kalk yapılır inerken simdi ben debriyaja basıp inip durunca vıtesi bosa almak (gaza bascak zaman kalmıyo zaten heme duruyosunuz)busekılde mi yoksa vıtes bosta sadece freni kullanarak mı inmeliyim debriyajla ınersen balataları bitirirsin debriyaj zarar gorur diyolar vitesi bosa alıp inersen de motor yaglama yapmaz fren tutmaz çok benzin kullanır diyen var ne yapmalıyım ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• boşta inicen tabiki,zırt pırt durman gerekmese viteste inmek gerek ama çok düşük viteste değil.

• Tatlı bir sekilde akiyorsa vitesi bire takarak fren balatasını zorlamadan rölantide inebilirsiniz.

• Debriyajda inmekle boşta inmek arasında fark yok zaten ikisinde de aracı serbest bırakırsınız eğim çoksa araç çok hızlanır. Yine de debriyaja basılı tutmak zararlıdır. Her iki durumda da frenleri zorlarsınız. En mantıklısı viteste inmektir araba bağırsa da sorun değil yeter ki kesiciye girecek kadar devirlenmesine izin vermeyecek kadar frene bassanız yeterli. Zaten motor freni de devrede olacağından frene çok yüklemeniz gerekmeyecek.

• söylendiği gibi motoru bağırta bağırta viteste inersen baskı balatayı eline alırsın.
    frenin maliyeti daha ucuz, boşta in kısa dur kalk trafiğinde.

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

söylendiği gibi motoru bağırta bağırta viteste inersen baskı balatayı eline alırsın.
    frenin maliyeti daha ucuz, boşta in kısa dur kalk trafiğinde.
    arabayı bağırtmayan viteste in
  • durum soyle 4sn hareket ediyosunuz 7 sn bekliyosunuz vıtesi sureklı 1 ve bos arasında degistırmek yorucu oluyo ben genelde bosta yavas yavas iniyorum zaten akan bı trafik olmuyo bilmıyorum doğrumu yapıyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arabayı bağırtmayan vitesle gitmek gerekir ama uzun Zamanda illa zarar verir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fren tutmaz mantığı şöyledir, araba devirliyken hidrolik pompası daha güçlü çalışır. Boşta olduğu zaman sürekli bas çek bas çekte pompa hafiften yetersiz kalabilir. Fren sertleşir ama zaten sürekli bas çek bas çek değilde frene basıp dur bırak devam et yaptığınız için sıkıntı olmaz. Debriyaja basılı gitmek hiçbişey değiştireyecektir. Uzun yokuşlarda viteste gitmek daha sağlıklı. Motorunuza güveniyorsanız durduk yere stop etmiyorsa boşta inilebilir. He lpg li aracınız olur bi stop eder fren tutmayabilir. Stop etmiş motorda bile 1-2 frenleme şansınız var. Yani sıkıntı olmayacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mono Italiano

Fren tutmaz mantığı şöyledir, araba devirliyken hidrolik pompası daha güçlü çalışır. Boşta olduğu zaman sürekli bas çek bas çekte pompa hafiften yetersiz kalabilir. Fren sertleşir ama zaten sürekli bas çek bas çek değilde frene basıp dur bırak devam et yaptığınız için sıkıntı olmaz. Debriyaja basılı gitmek hiçbişey değiştireyecektir. Uzun yokuşlarda viteste gitmek daha sağlıklı. Motorunuza güveniyorsanız durduk yere stop etmiyorsa boşta inilebilir. He lpg li aracınız olur bi stop eder fren tutmayabilir. Stop etmiş motorda bile 1-2 frenleme şansınız var. Yani sıkıntı olmayacaktır.
    El frenini yerine göre 1 veya 2 cırt çekiyorum. Sabit hızla iniyorsak:) Kilitlemez.
  • Hic boyle sacmaliklarla ugrasmayin. Alin bir otomatik vites araba, siz frene basin o ayarlasin nasil inecegini. Siz arabaya degil araba size hizmet etsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: T.SERTAÇ

El frenini yerine göre 1 veya 2 cırt çekiyorum. Sabit hızla iniyorsak:) Kilitlemez.

Sonra kampana/balata bitti diye para oduyorum.

Kusura bakmayin da yaptiginiz hareketi degistirin bir an once.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

Hic boyle sacmaliklarla ugrasmayin. Alin bir otomatik vites araba, siz frene basin o ayarlasin nasil inecegini. Siz arabaya degil araba size hizmet etsin.

en mantıklısı o zaten debriyaj nedir ya araba dedigin gaza basınca gider frene basınca durur :D

• bu aralar bos vitesle iniyorum gazla ısim olmuyo zaten frenede hafif hafif basıyorum durcagım zamn bi sorun çıkmaz umarım

• bi de arkadaslar vitesi genelde 2500-3000 devire ulasınca artırıyorum normal mi dir

• quote:

Orijinalden alıntı: High Quality

quote:

Bitsin. Alıp takıyoruz. 200 TL mi ödüyorum sanki balataya. Hem çok nadir yapıyorum bu işi.

Ayrıca karlı yolda inerken kilitlemeyecek şekilde çekiyorum. stabil iniş sağlıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RCRICOS

quote:

Orijinalden alıntı: High Quality

quote:

Bitsin. Alıp takıyoruz. 200 TL mi ödüyorum sanki balataya. Hem çok nadir yapıyorum bu işi.

Ayrıca karlı yolda inerken kilitlemeyecek şekilde çekiyorum. stabil iniş sağlıyor.

Alıntıları Göster
    Yokuş aşağı dur kalk yapıyorsanız, frende tutun ayağınızı. Önünüzdeki ilerleyince bir miktar gevşetin. Sonra yine basın. Vites boşta kalsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Yokuş aşağı dur kalk yapıyorsanız, frende tutun ayağınızı. Önünüzdeki ilerleyince bir miktar gevşetin. Sonra yine basın. Vites boşta kalsın.

eyvallah şuan böyle yapıyorum en rahatı ve zararsızı bu gibi geliyo bana
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhan_24

quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

eyvallah şuan böyle yapıyorum en rahatı ve zararsızı bu gibi geliyo bana

Alıntıları Göster
    Peki yoğun trafikte yokuş yukarı arabaya zarar vermeden nasıl gidilmeli?
  • eğer trafik metre metre ilerliyorsa boşa al fren ile git. ama sakın bunu boş yolda yama aşağı yapma eğer trafik olmazsa KESİNLİKLE vites ile inmeni tavsiye ederim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.