Şimdi Ara

Düşük devir tam gaz yokuş çıkmak zararlı mıdır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1.6 lpg li aracım atmosferik, gözüm sürekli anlık yakıt tüketiminde.Mesela araç çekmediği zaman 3. hatta 2. vitese düşüp 2500 3000 devirde o yokuşu çıkınca yakıt tüketimi 15 litre felan gözüküyor.Ancak aynı hızda 4. vites 1.500 devirde tam gaz aynı rampayı çıkınca anlık tüketim 9 10 litre gösteriyor.Bu nasıl oluyor ? Hangisi daha doğru veya hangisi aracı daha çok yıpratır yada düşük devir tam gaz çıkmanın araca zarar verme ihtimali var mıdır ?

• en doğrusu, düşük viteste (yokuş çok dikse ikinci vites diyeyim) gaza ayağının altında yumurta varmış gibi az az basarak çıkmaktır. düşük devirde tam gaz yokuş çıkmaya kalkarsan atmosferik motor bayılır zaten, çıkamazsın. atmosferik arabayla yokuş çıkmanın tek yolu vites düşürmektir başka da bir yolu yok. hızlı yokuş çıkmanın tek yolu da düşük viteste yüksek devir çevirmektir (bunun için aracın tam güç ve tam tork devrini bilmeniz gerekiyor redline'a sokmanıza gerek yok hem motor sağlığı hem de yakıt tüketimi açısından)
  • Yüksek viteste, düşük devirde tam gaz yapmak sağlıklı değil. İster atmosferik ister turbo olsun önerilmez. (Turbolarda çok daha kötü sonuçlara yol açabilir.)
    Yokuşlarda en azından 3000-3500 devirde falan tutun vites küçülterek.
  • Tüketim dediğiniz gibi olduğuna göre tam gaz da olsa araba rahat çıkabiliyor, bu da demektir ki zararı da yok. Zararlı seviyede düşük devirde dip gaza rağmen araba yavaş lar sonra sikkeler en sonunda stop eder

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rampaya yaklaşmadan normalden biraz daha fazla hızlanıp rampada biraz hız kaybederek hafif hafif gaza dokunarak çıkıyorum.
  • Dizel araçlarda benle karşılaşmanıza sebebiyet verir.

Benzin/Dizel fark etmez, yapılmaması gereken bir davranıştır. Silindir içi hararetin yükselmesine sebep olur. Devir çevirmekten daha zararlı bir harekettir.
  • Bu kadar yakacak diye korkuyorsan binme kardeşim. Saçmalığa bak. 1.6 multijet kullanıyorum rampalarda özellikle basarım yara yara çıkmayı seviyorum varsın biraz fazla yaksın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.