Şimdi Ara

Yarı otomatik araç gaz yemiyor ama devir artıyor yardımm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba abilerim ablalarım, ilk aracımı aldım bir hafta önce ancak çok anlayamadığım bir problem yaşadım. Araç 2011 model yarı otomatik dizel toyota auris..

Aracı ilk sürdüğümde yaşamadım ancak 3.kullanışımda başladı. Devir 3e kadar dayanıyor ama hızımı arttırmıyor 20de kalıyor şehiriçinde. Ancak manuele geçtiğimde vites geçişlerini çok güzel yapıyor. Bu neden olmuş olabilir? Eski sahibi nadir bir şekilde yaşıyordum ve o durumda manuele geçiyordum dedi vitesi kavraması içinmiş, algılayamıyormuş. Ancak bunu ben artık her kullanışımda yaşıyorum.

Balatalarını da 1~1.5 yıl önce değiştirdiğini söyledi. Ustalara götürmeden bir fikir sahibi olmak istiyorum. Otomatik de sürerken vitesi algılamayıp gaz vermemesi, manuele geçince kavraması arabanın rahatlaması neden olur? Bir kez max 10 cm derinlikte su birinkitisinden geçtim acaba su mu kaçtı diye düşündüm ama araç çalışmasında bir problem yaşamadım. Sorunu kendimde aramaya çalıştım ilk sürüşümde ani gaz verme yaptım ama bu bikac kerelik bi seydi bundan bozulacagini dusunmuyorum.. Fikri olan olursa yardımcı olursaniz sevinirim...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhabalar,

Kavrama kaynaklı problemde manuel modda da çalışmaz diye düşünüyorum, manuel modda çalışır iken, otomatikte çalışmıyor olması akla ilk şanzıman robotunu getiriyor. Aracın OBD'ye bağlanıp verdiği hata kodlarına bakılmalı ve ordan yola çıkılmalı öncelikle. Araçlarda genellikle birden farklı sorunlar benzer arızaları yaşatabilir, zor olan ise gerçek sorunu bulabilmektedir. Forumda veya sanayi de farklı farklı ustalar farklı cevaplar verebilir, kafanız karışır, doğru tespit yapılmaz ise aracın sağlam parçalarında da değişim yapabilirler ve size zaman ve nakit kaybettirir bu durum. Benim tavsiyem, Toyota yetkili servise aracınızı götürmeniz, mümkün değil ise, sanayide sadece toyotaya bakan bir usta bulmanız(genelde yetkili servisten çıkma oluyorlar).

Ek olarak, otomatikleştirilmiş manuel şanzımanlarda, yokuşlarda,trafikte ve sert kalkışlarda manuel olarak kullanılması vitesin sağlığı açısından önemlidir.

Aracı bir tanıdığınızdan mı aldınız? 1 hafta da bu sorunu yaşamanız kulağa iyi niyetli gelmiyor, otomatik vites araçlarda sorunsuzluk açısından, CVT veya tam otomatik vites tercih sebebi olmalıdır.

• oldbeer O kullanıcısına yanıt
    Merhaba çok teşekkür ederim öncelikle bilgiler için..
    Yetkili servise ve özel servise götürdüm hata kodu/arıza gözükmüyor bağladıklarında. Bu yüzden robotlar işini yapıyor, 3 robot var bu araçta denildi. Ben de aracı uzun yolda kullandım yakın zamanda ve şehiriçi vites kavramasına göre daha iyi bir vitesi atması olduğunu fark ettim. Düşük hızlarda atmakta zorlanabiliyor ayrıca usta dip gaz yapmıştı o zamanda biraz devir yükselmişti.

Aracı tanıdığımdan almamıştım ancak yarı otomatikte böyle bir sorun olduğunu bilmiyordum… Şimdi de değiştirmeyi düşünüyorum ancak nasıl bir otomatik model benim için daha rahat olur bilmiyorum bir fikri olan varsa yardımcı olan olursa da çok sevinirim. Fiyat bandı olarak 650-700 civarında düşünüyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • aleynaerys A kullanıcısına yanıt

Merhaba,

Mümkün ise ilk sahibinden, 100bin kilometreyi aşmamış, bulabilirseniz yetkili servis bakımlı, Hyundai i20 size ilaç olacaktır. Motor ve şanzıman sorunsuz bir şekilde uzun yıllar kullanabilirsiniz. Başka araç bakmanıza gerek yok, i20 düşünün lütfen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oldbeer O kullanıcısına yanıt
    tesekkur ederim🙏🏻🙏🏻bakacagim

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.