Şimdi Ara

Benzinli Arabayı Sürekli Yüksek Devir Kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar arabaya bindiğim zaman yüksek devir yapmadan duramıyorum.Sürekli sıkıştırıyorum tabi müziğinde etkisiyle daha bir heyecanlı oluyor.Bu yaptığım zararlı mıdır ?

• Daha az devir çeviren araçtan daha fazla yorulur aracınız. Rektefe vb. işlemler belki daha erken olabilir ?

• Motor yağı ideal çalışma sıcaklığına geldikten sonra korkmayın. Yakıt ve ihmal edilebilecek düzeyde erken yorulan bir motor dışında zararı olmaz.

Tercihen kaliteli yağ kullanıp yağını suyunu iyi takip ettikten sonra bir şey olmaz.

• KararanBitki kullanıcısına yanıt

araç biraz eski 99 model hyundai accent 1.5GLS 300 bin km.Motor 200 bindeyken rektefe edildi. yinede korkuyorum.Ama yapmadanda duramıyorum

• goodorevil kullanıcısına yanıt

Aracın yağı yeni değişti her 10 bin kmde değiştiriyorum.Ama araç 23 yaşına değdi haliyle korku var içimde.

• Yakıt ücretleri bu seviyelerde iken bağırta bağırta kullanmak sana dokunmuyorsa o zaman, ko gazına rahvan gitsin.

• hiçbir şey olmaz gönül rahatlığıyla bin hatta ne kadar yüksek devir o kadar diri motor demek çünkü sen yüksek devir yaptıkça motoru açmış oluyorsun pistonun hiç ulaşmadığı noktalara yağ ulaştıyorsun motoru adeta benzin banyosuna sokuyorsun bu da şu demek : ne kadar akçe o kadar köfte . arabayı sürebildiğin kadar hızlı sür ama gelip bize toslama

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • redline'a girmediğin sürece sorun yok.

• xrmpage3 X kullanıcısına yanıt

Yap yap devam et böyle, burada boş boş yorum yapanları dinleme, 23 yaşında ki aracın motorunu ve bilumum aksamını yakın zaman da kucağına alırsın merak etme.

• Bakımı tam, yağı güzelse sorun olmaz. Ben de devirli kullanmayı seviyorum ara ara hızlanmalar yapıyorum, şu ana kadar sorun yaşamadım.

• elbette ki orta-alt devirlerde kullanılan araçtan çok daha fazla yıpranacaktır motor ve motor aksesuarları.

en basit örnek bmw'lerde servis aralığı toplam yakıt tüketimi üzerinden belirleniyor olması.

• Hiç bir şey olmaz. Motor ideal ısısına ulaşır ulaşmaz keyfini çıkar. Ben dizel aracımın canını alıyorum ses çıkmıyor. :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.