Şimdi Ara

Yoğun trafikte yokuşa aşağı nasıl gitmeli ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

yavaş yavaş arabayı kaydırmadan gidilecek. bazı sürücüler arabayı kavrama noktasında tutuyor beklerken ama zararlı öyle yapmayın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

söylendiği gibi motoru bağırta bağırta viteste inersen baskı balatayı eline alırsın.
    frenin maliyeti daha ucuz, boşta in kısa dur kalk trafiğinde.

Araç viteste inerken zaten ayak debriyajdan çekilmiş oluyor. Motor şanzumana zaten bağlamış, vites atma işlemi gerçekleşmiş.

Böyle bir durumda nasıl hem baskıyı hem de debriyaj balatasını yemiş oluyor anlatır mısınız ?

Saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ...DeAtH...

bunun bi kuralı benim bildiğim yok.

yavaş yavaş arabayı kaydırmadan gidilecek. bazı sürücüler arabayı kavrama noktasında tutuyor beklerken ama zararlı öyle yapmayın

Sürekli kavrama kavrama, üstüne bir de gaz veriyoruz. Debriyaj sistemini zorlamaz mıyız? Çünkü bazen öyle bir trafik oluyor ki yokuş da dik olunca.... Bunun düzgün bir yöntemi var mıdır? Siz nasıl yapıyorsunuz?
  • ayagimizi uzun sure kavramada tutmak zararli. yama yukari arabayi kaldirirken yamanin durumuma bagli olarak yarim debriyaj bende yapiyorum. zaten bunu yaparken gecen sure cok az, surekli kavramada tutmuyorum. eger yama cok dikse el freni kullaniyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

ayagimizi uzun sure kavramada tutmak zararli. yama yukari arabayi kaldirirken yamanin durumuma bagli olarak yarim debriyaj bende yapiyorum. zaten bunu yaparken gecen sure cok az, surekli kavramada tutmuyorum. eger yama cok dikse el freni kullaniyorum.

Sürekli kavramada ben de tutmuyorum. Her kalkışta yarım debriyaj zararlı mıdır acaba? Çünkü bazen 10-15 kere dur kalk yapmak zorunda kalıyorsun. Zaten debriyajı bırakamıyorum, azıcık gidip duruyorum. Hani frendeyken kavrama al, freni bırak gaza bas... Bunun daha pratiği var mıdır? Ayrıca el freni ile nasıl kalkıyorsunuz?
  • yarim debriyaj tabiki zararlidir. surekli yapmamak lazim. bulundugum yerde cok trafik olmadigi icin yapiyorum ben :)

ayaginizi mumkun oldugunca cabuk cekin debriyajdan (tabiki stop etmicek sekilde ) ondeki aracin biraz ilerlemesini bekleyin oyle gidin diyecegim ama arkadakiler bu sefer abanir kornaya.

el freni ile kalkmak icin el frenini cekiyorum

arabayi normal bir sekilde kaldirmaya calisiyorum

araba zorlaninca titremeye baslayinca el frenini indiriyorum. araba kaymadan kalkiyor

• quote:

yarim debriyaj tabiki zararlidir. surekli yapmamak lazim. bulundugum yerde cok trafik olmadigi icin yapiyorum ben :)

ayaginizi mumkun oldugunca cabuk cekin debriyajdan (tabiki stop etmicek sekilde ) ondeki aracin biraz ilerlemesini bekleyin oyle gidin diyecegim ama arkadakiler bu sefer abanir kornaya.

el freni ile kalkmak icin el frenini cekiyorum

arabayi normal bir sekilde kaldirmaya calisiyorum

araba zorlaninca titremeye baslayinca el frenini indiriyorum. araba kaymadan kalkiyor

Anladım. Cevabınız ve ilginiz için teşekkürler

• rica ederim

• Trafik yoğun ve alıcıysa hıza göre vitesi 1,2 ye alıp yavaşlatmak gerektiğinde fren kullanın. Şayet trafik dur kalk şeklinde ise vites boşta fren ile aracı idame edin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zaten akan trafikte vitesle iniyorum sıkısık trafige ozel bi durum benim yaptığım bide su kavramayı iyice kavrasam bi eksıgim kalmıcak bazen gerı kacırıyorum ve dik yokuslara gırmeye cesaret edemıyorum

• trafikte daima araç boşta olur. yokuş olması bir şeyi değiştirmiyor.
  • Bosa al frenle in. Ben hep boyle yapiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: gokhan_24

zaten akan trafikte vitesle iniyorum sıkısık trafige ozel bi durum benim yaptığım bide su kavramayı iyice kavrasam bi eksıgim kalmıcak bazen gerı kacırıyorum ve dik yokuslara gırmeye cesaret edemıyorum

Çok dik yokuşlarda kavrama noktasını öğrenene kadar el freni kullanın.

• pekı bu yokus yukarı trafik sıkısık olunca nasıl gitmeli hic boyle bi durumla karsılasmadım ama sureklı kavramayı tekrarlamalı mı yoksa kavramada ayagı tutup gaz fren le mi gitmeli surekli vıteste

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.