Şimdi Ara

Bütün BMW Serileri ve Türleri Hakkında Bilgi ve Karşılaştırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
6.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben bu aralar arabalara baya merak sardım ve BMW çok hoşuma gidiyor. Yolda kenarda gördüğümde hep inceliyorum ve modeline bakıyorum. İnternet' te bir sürü araştırma yapmama ramen elle tutulur bir sonuca ulaşamadım. Lütfen hep 1, 2, 3 gibi seriler hakkında bilgi verip karşılaştırıp bir de bu cabrio sedan coupe vb. hakkında bilgi verir misiniz? Bir de son olarak 3 basamaklı sayılar ve sonunda harfler oluyor. Ben harfleri ve ilk basamaktaki sayıların anlamını biliyoium ama bilmeyen illa ki çıkacaktır. Lütfen bu konu altında bunları benim gibi bu işe yeni girişenleri aydınlatır mısınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PCBuilderofDH -- 21 Ağustos 2016; 1:32:30 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

BMW Serileri ve Türleri: Bilgi ve Karşılaştırma

BMW, lüks otomobil üretiminde lider bir markadır ve çok çeşitli seriler ve tipler sunar. BMW serileri arasındaki farkları anlamak, ihtiyaçlarına en uygun modeli seçmene yardımcı olacaktır.

BMW Serileri

BMW serileri, sedan, coupe, SUV ve roadster gibi farklı gövde stillerinde gelir. Her serinin kendine özgü özellikleri ve hedef kitlesi vardır.

• 1 Serisi: Kompakt hatchback ve sedanlar, giriş seviyesi bir lüks deneyimi sunar.
    • 2 Serisi: Sportif coupe ve cabrioletler, performans odaklıdır.
    • 3 Serisi: Sedanlar, station wagonlar ve Gran Turismo modelleri, dengeli bir sürüş deneyimi sağlar.
    • 4 Serisi: Coupe, Gran Coupe ve cabrioletler, 3 Serisi'nden daha şık ve sportiftir.
    • 5 Serisi: Sedanlar, station wagonlar ve Gran Turismo modelleri, lüks ve konforu birleştirir.
    • 6 Serisi: Coupe, Gran Coupe ve cabrioletler, üst düzey performans ve lüks sunar.
    • 7 Serisi: Sedanlar, uzun dingil mesafeli sedanlar ve Gran Turismo modelleri, markanın en lüks ve teknolojik olarak gelişmiş modelleridir.
    • X Serisi: SUV'lar, arazi yetenekleri ve lüksü birleştirir.
    • Z Serisi: Roadsterlar, iki kişilik sportif sürüş deneyimleri sunar.

BMW F Serisi

BMW F Serisi, markanın orta boyutlu SUV'larını ifade eder. Bu modeller şu özellikleri sunar:

• Geniş iç mekan
    • Güçlü ve verimli motorlar
    • Yüksek sürüş konumu
    • Arazi yetenekleri

BMW Kasaları

BMW kasaları, farklı gövde stillerini tanımlamak için kullanılan kodlardır. En yaygın BMW kasaları şunlardır:

• E: Sedanlar
    • F: SUV'lar
    • G: Gran Coupe
    • X: SUV'lar

BMW Serilerinin Farkları

BMW serilerinin farklılıkları şunları içerir:

• Boyut: Seriler, kompakt 1 Serisi'nden tam boyutlu 7 Serisi'ne kadar değişen boyutlarda gelir.
    • Gövde Sti·li·: Sedanlar, coupe'ler, SUV'lar ve roadsterlar gibi farklı gövde stilleri mevcuttur.
    • Performans: Sportif 2 Serisi'nden lüks 7 Serisi'ne kadar değişen performans seviyeleri sunulur.
    • Özelli·kler: Farklı seriler, deri döşeme, gelişmiş sürüş yardımları ve en son teknolojik özellikler gibi çeşitli özellikler sunar.

Uygun BMW serisini seçmek için ihtiyaçlarını, tercihlerini ve bütçeni dikkatlice değerlendirmelisin. İhtiyaçlarını karşılayan ve bütçene uygun bir model bulmak için BMW serilerinin karşılaştırmasını yapmanı öneririz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Şu son bilmiyorum 2 3 yıldaki bmw ler hariç eski bmw ler de ilk hane seriyi diğer kısım ise hacmi ifade ediyor. 320 ile e 2000 motor 530 ise 3000 motor harflere gelirsek i benzinli D dizel X 4 çeker C coupe A otomatik demek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://forum.donanimhaber.com/m_119693367/tm.htm

Burada detaylıca anlatmışlar
  • Buna benzer bi konu bugun açıldı ama bu kez detaylı yazıcam. Kendi bilgimle yazıyorum hatalar eksikler olabilir.
    1 Serisi hatchback kasadır 1.16 1.18 1.20 gibi motor seçenekleri var bildiğim kadarıyla türkiye'de tabi. Bu sene sedan modelide çıkacak.
    2 Serisi hem Cabrio(Üstü Açılır) Hem Coupe(Tek kapı dediğimiz üstü açılmayan) Birde Active Tourer diye 4 kapılı aile tipi bir modeli vardır.
    3 Serisi 3.16 3.18 3.20 3.30 diye gider Yeni çıkan Bmw araçlarda sanırım emisyon vb. şeylerden dolayı kasa sayısı (3 serisi) dışında ki 20 yada 30 sayısı artık motor hacmini ifade etmiyor tam olarak mesela 3.20 1598cc oluyor. Onun dışında eski kasa serilerinde E36-E46 gibi 3.16 (1600cc) 3.18 (1800cc) 3.20 (2000cc) 3.25 (2500cc) 3.30 (3000cc) gibi motor hacimlerini belli etmekte.
    Diğer kasa kod ve motor hacim sayıları dışında yazan harfler ve anlamları şunlar:
    3 Serisinden örnek vericem.
    3.20İ // İ=Benzinli
    3.20D // D=Dizel
    3.20İA // A=Otomatik
    3.20Cİ // C=Cabrio (üstü açılır)
    Mesela yeni modellerde olan;
    3.30E // E=Elektrikli motor demek
    5 Serisinden bir örnek vereyim.
    5.25XD // X=4 teker çekişli (SUV arazi araçlarında ki gibi)
    X Serisi 4 Çeker SUV olan sınıfıdır. X1 X3 X5 X6 X7 gibi modelleri var.
    7 Serisinde e38 (1994-2001) arası üretilen kasada 7.40İS modeli vardı yanılmıyorsam S=Sport anlamına geliyor diye biliyorum.
    M Serisi (Spor Paket) Bmw'nin bir çok serisinin Örn: 3 ve 5 serisi'nin Spor modelidir (M2-M3-M4-M5-M6 gibi) Bu araçlar en az 4000 motor hacmine sahip tamamıyla güç ve performans araçlarıdır Donanım olarak oldukça dolu ve lükstür En özel tasarımlı araçlarıdır Bmw'nin.
    1-2-3 serisi dışında ki serileri açıklamadım çünkü konu sahibi arkadaş sormamış onları es geçtim sanılmasın
    Eksiklerim Yanlışlarım varsa bilen arkadaşlar tamamlar umarım yardımcı olabilmişimdir.

• Dave grohl kullanıcısına yanıt
    Verdiğin bilgiler işçin çok teşekkürler arkadaşım. Sadece küçük bir yanlış anlaşılma olmuş: Ben 1, 2, 3 vb hepsini sormuştum aslında :D . Zamanın olursa lütfen onları da açıklar mısın?
  • Şıh Hazretleri kullanıcısına yanıt
    Hocam ben daha çok modeller arasındaki farkları merak etmiştim.
  • PCBuilderofDH P kullanıcısına yanıt
    O zaman şöyle söyleyeyim

1 Serisi: C sınıfı Hatchback. Rakipleri: A3, A serisi, Golf vs

2 Serisi: C sınıfı Cabrio ve MPV. Rakipleri C Coupe, Cascada. B serisi, Zafira, Touran da Mpv olarak.

3 Serisi: D sınıfı Sedan. Rakipleri: C serisi, A4, Passat, İnsignia

4 serisi: D-E sınıfı Coupe. Rakipleri: E Coupe, A5

5 serisi: E sınıfı Sedan. Rakipleri E serisi, A6 .

6 serisi: E-F sınıfı Coupe. Rakipleri A7, Cls

7 serisi: F sınıfı Sedan. Rakipleri A8, S serisi.

Bir de i serisi var, o da elektrikli araçlar için.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şıh Hazretleri kullanıcısına yanıt
    hocam peki i8'in elektrik motorunun zaman içinde gelişeceğini düşünüyor musunuz? Tasarımı çok hoşuma gidiyor aynı zamanda hybrid ve az yakıyor.(lütfen dalga geçmeyin ileride bunu alabilecek güce sahip olacağımı düşünüyorum.)
  • PCBuilderofDH P kullanıcısına yanıt
    Şuanda teknoloji ve elektrikli araç sistemler ilerliyor fakat pil teknolojisinde hiç ilerleme yok, öncelikle pil teknolojisi ve menzil üzerinde çalışmalar yapılır, menzil uzatılırsa ileride i8 gibi spor araçlar hem ucuzlar, hem de daha fazla güç alınabilir.
  • Son kasa BMW'ler dışında hemen hemen hepsi aynıdır.(hariç:bkz. e46 320i 170hp 2.2 motordur)
    Yenilerde durum biraz karışık 3 serisinden başlayalım:
    F30 320i ed 1.6lt 170 bg
    F30 320i 2.0lt 184 bg
    F30 328i 2.0lt 245 bg
    F30 316i 1.6lt 136 bg
    F30 318i 1.5lt 136bg ama 316i > 318i dir.
    Diğer motor seçenekleri zaten Türkiye'de yok.

• Z serisine hiç değinilmemiş
  • destinati0n kullanıcısına yanıt
    sen değin hocam :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: PCBuilderofDH

sen değin hocam :D
    quote:

Orijinalden alinti: PCBuilderofDH

sen degin hocam :D

Ben de fikir sahibi olmak için geldim durum olarak farkım yok şu an senden.

Tek bildiğim ülkemizde en çok Z serisini bayanlar kullanmakta. :D
  • https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcQGbvLkgQUocIuF0Wf-KLK6Cr4tYr9MzF3VgjCckXLiWoNdc5Rq

Lacivert ve Giselle Abla ile araç karizma duruyordu filmde. En son 2005 modeli çıkmış bu kasanın. Euro da epey yükseldi. Yedek parçaları, yaz-kış lastikleri, bakımı, muayenesi, muhtemel tampon ve boya değişimi ne tutar bu aracın acaba?

Bilen üstadlar yardımcı olursa çok sevinirim. 7.30d üzerinden gidelim illa ki model vermek gerekirse. Aracı 70000 gibi paraya alırsın vergisini de taksitli ödersin, şehir dışı 6,5 lt yakıyormuş, mazotu da ok ama en ufak şeyde 5000-15000 tl arası masraf çıkarırsa o zaman incir ağacını yad ederiz tabi.

7 serisi için konu başlığı bulamadım. Pek fazla kimse yok galiba. Ben ise alırsam şu aracı, vurucam kırbacı, vurucam kırbacı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.