Şimdi Ara

Mercedes hakkında bir soru. Mercedes gerçekten sorunsuz mudur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
0
Favori
2.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Önümüzdeki bahara bitane w209 yada w211 almayı ve uzuuunca bir süre mümkünse torunuma bırakıncaya kadar birdaha araba ile ilgili birşey yapmamayı istiyorum. Tabii bunu yapabilmek için çok sağlam bir araca sahip olmak gerektiğinden mercedes tercih etmiş olacağım. Ama bunu düşünmeye başladığımda yaptığım araştırmalar bende aslında mercedesin çok sağlam olmaktan ziyade çok konforlu olduğu izlenimi uyandırdı. Bu durum gerçekte böyle midir? Yoksa gerçekten mercedes çok sağlam, ömürlük bir araç mıdır?

Saygılar

• iç malzeme kalitesi ömürlük desek daha doğru olur ...

ortağımın 2000 model 180.000 kmde w220 s 320 aracı vardı, motor çok sıcak çalıştığı içinmidir nedendir bilmem, her tarafından yağ kaçakları vardı..

ondan çok daha önce bende w210 2000 model e200 komp. vardı, komp sürekli devre dışı kalırdı kelebek takılma yapıyordu yine yağ kaçakları vardı...

ondan önce 1991w124 200e vardı ne yağ kaçağı ne birşey tank gibiydi...

ama hepsinin de iç malzeme kalitesi çok iyiydi hiç yıpranacak gibi durmuyordu, bir ömrü savar... öyle çok abartıldığı gibi sorunsuz araçlar değil...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avensis42 -- 24 Eylül 2013; 10:23:05 >
  • motor olarak çok sorunsuz araçlar değiller.
    ama yapıları sağlam.
    20 yıllık bir Mercedese binseniz dahi "bu araba dökülüyor yav" dedirtmez size
  • * Temelde sorunsuz araç yoktur. Daha da genişletmek gerekirse mekanik, elektronik cihazlarda her zaman sorunla karşılaşma ihtimali mevcut.

* Hatta bu durum için biraz amiyane bir tabir olsa da, özellikle elektronik aletlerde kullanılan ama durumu özetleyen bir klişe var "Şans işi!" diye.

* Zira aynı araca yıllarca sorunsuz binen olduğu gibi daha bayiden eve gitmeden sorun yumağı içinde boğulanlar da mevcut.

* Özetle aslolan satış miktarı/sorun oranı ve bizim forumda da sıkça kullanılan "kronik sorun"ları olup olmadığı üzerine kafa yormaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şifalı Bitki -- 24 Eylül 2013; 10:31:32 >
  • Her arac gibi nasil kullanildigina bagli olarak sorun cikabilir. Daha az sorun cikarsa da parca maliyetleri konusu baz alindiginda diger agaclarla aynidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar sorunsuz derken hiç sorun çıkartmayan demek istemedim kronik sorunu olma durumunundan bahsetmek istedim.

avensis42, bilgiler için teşekkür ederim. Peki bu yağ kaçakları sorun teşkil etti mi?

Bilemiyorum acaba başka bişeyler mi tercih etmeli?
  • W211 çok kaliteli hissettirir, sürüşü vs çok keyiflidir ancak makyajlı olmayan model sorunsuzluğu ile ünlü değildir. özellikle elektirik aksamı biraz belirsiz, 5 silindirli dizel motordan da uzak durulmalı.
    temiz kullanılmış bir makyajlı modelin (2006 sonrası) üzeceğini hiç sanmam.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mpv ler hakkında bir soru
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: alcohol06

W211 çok kaliteli hissettirir, sürüşü vs çok keyiflidir ancak makyajlı olmayan model sorunsuzluğu ile ünlü değildir. özellikle elektirik aksamı biraz belirsiz, 5 silindirli dizel motordan da uzak durulmalı.
    temiz kullanılmış bir makyajlı modelin (2006 sonrası) üzeceğini hiç sanmam.

Teşekkür ederim. İlk mesajda da yazdığım gibi alıp çoook uzun süre kullanmayı istiyorum.
  • Mercedeste ömürlük kelimesi daha çok iç mekanda kullanılan malzeme kalitesi için kullanılır.

80 model iyi bakılmış Mersoda bile göğüslükte ne çatlama ne tıkırtı ne döşemelerde yırtık vardır.

Paslanmayada dayanıklıdır araç.

Fakat motor-mekanikteki eskimeyi engelleyemezsiniz.

Mutlak arıza verir, eskiyen parçaların değişmesi gerekir.

Bakımsız mercedes lahana gibi açtıkça açar birde elektroniği fazlaysa konfor falan gözün görmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: insideman

Mercedeste ömürlük kelimesi daha çok iç mekanda kullanılan malzeme kalitesi için kullanılır.

80 model iyi bakılmış Mersoda bile göğüslükte ne çatlama ne tıkırtı ne döşemelerde yırtık vardır.

Bakımsız mercedes lahana gibi açtıkça açar birde elektroniği fazlaysa konfor falan gözün görmez.

Bakım tabiki yapılmalı ama örnek verecek olursak w209 ile ilgili kronik olarak kompressor sorunu olduğu ve habire bozulduğu yazılarını okudum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zanos

quote:

Orijinalden alıntı: insideman

Mercedeste ömürlük kelimesi daha çok iç mekanda kullanılan malzeme kalitesi için kullanılır.

Bakım tabiki yapılmalı ama örnek verecek olursak w209 ile ilgili kronik olarak kompressor sorunu olduğu ve habire bozulduğu yazılarını okudum.

İşte avantajımız elimizin altında internet olması.

Alacağınız modele karar vermeden önce kronik arızaları araştırmalısınız.

Kullanıcı yorumları bu noktada çok önemlidir.

• Mercedes Bayisinin içinde çalışan biri olarak söylüyorum sorunsuz denilemez. Son zamanlarda BMW, Mercedes sorunsuz araç yapmıyorlar, yada yapamıyorlar diyebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: noss

Mercedes Bayisinin içinde çalışan biri olarak söylüyorum sorunsuz denilemez. Son zamanlarda BMW, Mercedes sorunsuz araç yapmıyorlar, yada yapamıyorlar diyebilirim.

İlginiz için teşekkür ederim. w211 hakkında biraz bilgi verebilir misiniz? Yada tavsiye edeceğiniz bir seri var mı?

Saygılar
  • W211 benimde hoşuma giden bir araçtır, makyajsızı biraz daha fazla sorun çıkarabilir. Aracın modeli kadar kullanım şartlarıda çok önemli bunu göz önünde bulundurmanı tavsiye derim.
  • Mercedescileri konuya bekliyorum.
  • Allah yapisimi(hasa) arkadasim neden sorunsuz olsun? Sorunsuz diye birsey yoktur. Ya kisa surede yada uzun sureler sonunda irili ufakli sorunlar veren vardir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zanos

Merhaba Arkadaşlar,

Önümüzdeki bahara bitane w209 yada w211 almayı ve uzuuunca bir süre mümkünse torunuma bırakıncaya kadar birdaha araba ile ilgili birşey yapmamayı istiyorum. Tabii bunu yapabilmek için çok sağlam bir araca sahip olmak gerektiğinden mercedes tercih etmiş olacağım. Ama bunu düşünmeye başladığımda yaptığım araştırmalar bende aslında mercedesin çok sağlam olmaktan ziyade çok konforlu olduğu izlenimi uyandırdı. Bu durum gerçekte böyle midir? Yoksa gerçekten mercedes çok sağlam, ömürlük bir araç mıdır?

Saygılar

Siz W211 in makyajlısını alın.Makyajsızına çok bulaşmayın.Makyajlısı bir 10-15 sene götürür.Bana göre kusursuzluğa en çok yaklaşan araçlardan bi tanesidir.E200 kompressor alın keyfinize bakın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Benim bildiğim Mercedeslerin motor aksamı da problemsizdir, ama hangi aracı üst devirlerde sıkıştırırsanız sıkıştırın kesinlikle yağ kaçağı oluşturacaktır. Bu Mercedes'ten değil Mercedes'te dahil tüm araçlara parça üreten firmalardan kaynaklanmaktadır. Almanlar küçük motordan büyük güçler üretmekte, kaporta kalitesi, iç mekan kalitesi konusunda diğer firmalara göre daha iyidirler öyle olmasa şu anda Mercedes-BMW-Audi-Vw gibi firmalar prestij ve kalite denilince akla gelmezdi. İyi tasarım yapan firma yada en güçlü motoru en ucuza satan firma daha çok bilinirdi. Mercedes trigerini hala zincir olarak kullanır, psitonlarını dökme demir veya daha yumuşak kullanıma uygun yerlerde çelik kullanır. (günümüzde bazı parçalar alüminyum olabilir.) Diğer firmalar mesela BMW kayış kullanmakta bazı yerlerde alüminyum kullanmaktadır. Hafif olan metal kullanılan araçlar daha performanslıdır (turbo vs karıştırmayın) Mercedes için uzun yolda yormaz ve açıldıkça gider gittikçe açılır denilen bir şey vardır bu motorun kalitesinden kaynaklanır yoksa koltukların rahat ettirmesinden değil. Bir bmw'nin de içi rahattır ama bmw performans otomobilidir, hafif alaşım kullanılan motorlar diğerlerine göre daha hassastır. bir kılıç düşünün alüminyumdan yaptınız ısıtıp soğuttuğunuzda yamulmalar görülür demir ise daha zor burulur. Ben hiç mercedes'in motorda parça kırdığını duymadım. (Tabi ki kırılabilir içinde hava kabarcığı kalır kırılır devamlı yüksek güce maruz kalır kırılır ama hafif metaller gibi kolay ezilip büzülmez.)

• Donanım olarak dikkat edilmesi gereken bişey varmı?
  • Arkadaşımın 93 Model E200'ü Vardı Otomatik Benzinliydi , Yakıt Canavarıydı Ama Gerçekten 93 Model Araçtaki Konfor Çoğu Yeni Araçta Yok Halen.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.