Şimdi Ara

2015 ford focus kafama takılan bir kaç soru bilgsi olan içeri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    "ford focus 1.6 tivct 5 ileri manuel titanium ve opsiyon olrak tekno paket ile birlikte 69 bin tl ye gelioo sitesinde"

aklıma takılan şu 1,6 tivct 125hp ile 1.6 tdci 115hp arasında ki performans fazla bir fark olurmu yani tdci daha pahalı ama tivct daha uygun problem yaratırmı
    kullananlar varsa yorum yaprlar ise ii olur gerçekten çok merak ediyorum.

ford focus ile mazda 3 arasında kaldım daha doğrusu düşünceleriniz nedir abiler.bu arada 19 yaşımdayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oksemus -- 3 Haziran 2015; 14:43:33 >

• Hocam ti-vct dedigimiz benzinli motor 1.6 lt atmosferik. Tdci 1.6 turbo dizel.Bildigim kadariyla 1.5 tdci geliyor,gelmiste olabilir.Cift kavramali otomatigide geldi.Powershift yani.

Turbo dizel kesinlikle cok daha iyidir 1.6 atmosferikten.Daha az yakar daha iyi gider vs.

Cok km yapmiyosaniz 1.6 ti-vct alabilirsiniz,bildigim kadariyla lpg'ye uyumlu.Yol yapiyorsaniz ve biraz performans istiyorsaniz ti-vct yerine mutlaka dizeli tercih edilmeli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kartalus kullanıcısına yanıt
    hocam yılda 10.000 km bile yapamam belkide ailem alıcaksan 0 dedi
    acemilik kalmadı.
    illaki performans istiyorum ama arçtaki doluluk bir adım daha önde
    1.6 tivct -titanium -tekno paket ile birlikte 69 bin tl araç dolu ve 1.6 tdci - trendx - 72 bin tl ye geliooo hemen hemn.
    hocam asıl sorum şu (lpg takdırmayı düşünmüyorum) biraz performans bekliyorum peki sonuç olarak sorun yaratırmı hocam üzermi bni.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oksemus

acemilik kalmadı.
    1.6 tivct -titanium -tekno paket ile birlikte 69 bin tl araç dolu ve 1.6 tdci - trendx - 72 bin tl ye geliooo hemen hemn.
    hocam asıl sorum şu (lpg takdırmayı düşünmüyorum) biraz performans bekliyorum peki sonuç olarak sorun yaratırmı hocam üzermi bni.

Hocam soyle bi durum var,eger donanim istiyorsaniz Titanium + Tekno paket fazlasiyla tatmin eder.Performans istegi varsa 1.6 uzebilir sizi.Oyle eski atmosferikler gibi degil evet ama 1.6 tdci'i aratir.Orta derece diyelim.Atmosferikler ust devirlerde verir performansi.Dolayisiyla yakit sarfiyati artar arabanin.He sakin kullaniciysaniz problem olmaz.Tup takmadan uzun yillar binersiniz.Bide soyle bi durum var,bana gore gitmeyen araba sizin icin rokettir,sizin icin hantal araba bana jet gibi gelir.Kisiden kisiye degisir. Bi bayiye gidip test etmeniz en mantiklisi.

10000 km cok degil aslinda.Benzinli alip tupsuz binilir.Tabi Trend X en bosu,ama yinede deri direksiyon,celik jant vs var.Uzmez oda,performans istegi varsa fazlasiyla tatmin eder.

Dedigim gibi performans olayi biraz gorecelidir,bi tarafta donanim+benzinli ve 0 km arabanin keyfi var.Bi tarafta dizelin az yakmasi ve performansi var.

Gidip test edip en dogru karari verin derim.Kendi kullaniminiz ve testiniz en dogru karara yardimci olucaktir.

• En iyi yol test sürüşleri böylece içine sineni alırsın

• quote:

Orijinalden alıntı: kartalus

quote:

acemilik kalmadı.

Hocam soyle bi durum var,eger donanim istiyorsaniz Titanium + Tekno paket fazlasiyla tatmin eder.Performans istegi varsa 1.6 uzebilir sizi.Oyle eski atmosferikler gibi degil evet ama 1.6 tdci'i aratir.Orta derece diyelim.Atmosferikler ust devirlerde verir performansi.Dolayisiyla yakit sarfiyati artar arabanin.He sakin kullaniciysaniz problem olmaz.Tup takmadan uzun yillar binersiniz.Bide soyle bi durum var,bana gore gitmeyen araba sizin icin rokettir,sizin icin hantal araba bana jet gibi gelir.Kisiden kisiye degisir. Bi bayiye gidip test etmeniz en mantiklisi.

10000 km cok degil aslinda.Benzinli alip tupsuz binilir.Tabi Trend X en bosu,ama yinede deri direksiyon,celik jant vs var.Uzmez oda,performans istegi varsa fazlasiyla tatmin eder.

Dedigim gibi performans olayi biraz gorecelidir,bi tarafta donanim+benzinli ve 0 km arabanin keyfi var.Bi tarafta dizelin az yakmasi ve performansi var.

Gidip test edip en dogru karari verin derim.Kendi kullaniminiz ve testiniz en dogru karara yardimci olucaktir.

hocam cevap için teşekkür ederim.kusura bakmayın ama bir soru sorcam.
    benzinli motorda sıkıntı yaşarmıyım.sanayiye gitme durumu falan yakıt ve performans bir kenara dursun.
    arıza çıkarırmı?
    cevaplarınız yeterli oldu teşekkürler.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kartalus

quote:

acemilik kalmadı.

hocam cevap için teşekkür ederim.kusura bakmayın ama bir soru sorcam.
    benzinli motorda sıkıntı yaşarmıyım.sanayiye gitme durumu falan yakıt ve performans bir kenara dursun.
    arıza çıkarırmı?
    cevaplarınız yeterli oldu teşekkürler.

Hocam yok yok merak etmeyin ,ti-vct yillardir kullanilir Focus'larda.Sorunsuzdur,sikinti cikmaz hic merak etmeyin.

Soyle soyliyim,1.6 ti-vct titanium+tekno paket'i tercih ederim mutlaka.

Rica ederim hocam,hayirlisi olsun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 19 yaşında,internet ve pc kullanmayı bilen, otomobilde acemiliğim kalmadı diyen bir gencin 1.6 atmosferik benzinli ve dizel arasındaki performans farkını,benzinli alırsam sanayide sıkıntı yaşar mıyım gibi sorunlarını çok kolay ve net şekilde bulmasını beklerdim şahsen.

Aklındakini performans isteğini az çok tahmin edebiliyorum ve net şekilde söyleyebilirim 1.6 ti-cvt seni bu konuda tatmin etmez. Anladığım kadarıyla aracın donanımı seni etkiledi lakin 1.6 atmosferik motor daha sakin sürücülerin ve biraz daha üst yaş grubuna hitap eden bir motor yani senin isteklerine net cevap vermez açık açık.

Tdci motor alırsan ki bence mantıklı olan bu iki seçenek içinde,onda da dizelin sınırlarını ve kullanma alışkanlıklarını bilmediğini tahmin ediyorum. Bu yüzden işte sanayi v.s dediğin sorunları bu motorda daha çok yaşarsın diye düşünüyorum. En temizi sen araçları,motor türlerini,performans kriterlerini,kullanım alışkanlıklarını öğrenip iyice tecrübe edene kadar daha basit,daha hesaplı araçlar bak. Sıfır araç alınca donanım ve/veya performans tek kriter olamıyor ne yazık ki..
    Tabi aileye alınmıyor kendin için alınacaksa,aileye alınacaksa 1.0 ecoboost titanium Focus daha cazip olabilir,dizelden ucuza gelir 1.6 benzinliden performanslı olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: EustassKiD26

19 yaşında,internet ve pc kullanmayı bilen, otomobilde acemiliğim kalmadı diyen bir gencin 1.6 atmosferik benzinli ve dizel arasındaki performans farkını,benzinli alırsam sanayide sıkıntı yaşar mıyım gibi sorunlarını çok kolay ve net şekilde bulmasını beklerdim şahsen.

Aklındakini performans isteğini az çok tahmin edebiliyorum ve net şekilde söyleyebilirim 1.6 ti-cvt seni bu konuda tatmin etmez. Anladığım kadarıyla aracın donanımı seni etkiledi lakin 1.6 atmosferik motor daha sakin sürücülerin ve biraz daha üst yaş grubuna hitap eden bir motor yani senin isteklerine net cevap vermez açık açık.

Tdci motor alırsan ki bence mantıklı olan bu iki seçenek içinde,onda da dizelin sınırlarını ve kullanma alışkanlıklarını bilmediğini tahmin ediyorum. Bu yüzden işte sanayi v.s dediğin sorunları bu motorda daha çok yaşarsın diye düşünüyorum. En temizi sen araçları,motor türlerini,performans kriterlerini,kullanım alışkanlıklarını öğrenip iyice tecrübe edene kadar daha basit,daha hesaplı araçlar bak. Sıfır araç alınca donanım ve/veya performans tek kriter olamıyor ne yazık ki..
    Tabi aileye alınmıyor kendin için alınacaksa,aileye alınacaksa 1.0 ecoboost titanium Focus daha cazip olabilir,dizelden ucuza gelir 1.6 benzinliden performanslı olur.

Cevabınız için teşekkür ederim
    1.6 tivct motor hakkında pek bilgi bulamadım net de.benim kafama takılan arıza problem çıkarıp çıkarmamasıydı bunun cevabını da aldım tekrar cevaplarınız için teşekkür ederim.performans için ise test sürüşü yapcam.
    Birde derler ya sıfır araba almadan ucuz arba alıp acemelik atılıp sonra sıfır alın.
    98 model clio kullandım 1 yıla yakın vu yuzden sıfır tercihim daha doğrusu ailem 0 tercihen

• oksemus O kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi aile kullacaksa tabiki sıfır daha iyi,ben yaşına istinaden tek kullanacaksan 2. el, bir kaç yaşında araç kullanmak hem bütçe hemde tecrübe konusunda çok daha faydalı olurdu dedim.

Neyse kısacası 1.6 ti-cvt seni performans dışında çok üzmez (yakıtı saymıyorum o ayrı mevzu) ve Titanium Focus her zaman iyidir,hayırlı olsun şimdiden.
  • quote:

acemilik kalmadı.

hocam bende 2015 model style donanım hb atmosferik benzinli otomatik var. performans istersen seni memnun eder. lakin yakıtı hem atmosferik olması hem de ford olmasından dolayı bir tık fazladır. benzindeyken ekonomi yapamaz mıyım dersen tabiki yaparsın. benim 800 km ortalamam 8.8 litre şu an. şehir içi de kullandım şehir dışı da. tüketim zamanla daha da düşecektir. ben de senin gibi senede 10 000 km yapamayacak olanlardanım. o yüzden lpg düşünmüyorum. eğer araçla ilgili soruların olursa mutlaka cevaplarım..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.