Şimdi Ara

2 gundur dikiz aynasiz geziyorum ceza yermiyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
13.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Dun ufak bi kaza geçirdim sağolsun halk otobüsü sağ aynami gocurdu. Bugün sipariş verdim 3 ggüne anca elimde olur sanırım dikiz aynası. Bu şekilde çevirme de sıkıntı olur mu? Kaza tutanağı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dkerem2 -- 10 Mart 2015; 20:33:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Dikiz Aynasız Motor Kullanma Cezası Hangi Durumlarda Geçerlidir?

Anahtar Kelimeler: * aynasız motor kullanma cezası * dikiz aynası cezası * motorda ayna takmama cezası varmı * aynasız araba kullanma cezası * motorda ayna takmama cezası * aynasızlık cezası * aynasız motor kullanmak

Karayolları Trafik Kanunu'na göre, motorlu araçlarda dikiz aynasının bulunması zorunludur. Aynasız motor kullanmak tehlikeli ve yasalara aykırıdır.

Aynasız Motor Kullanma Cezası:

Aynasız motor kullanmanın cezası, trafik ihlallerinin katalogunda 565 TL olarak belirlenmiştir. Ayrıca, bu ihlal sürücünün ehliyetine 20 ceza puanı olarak yansır.

İstisnai Durumlar:

Bazı özel durumlarda, aynasız motor kullanmak ceza gerektirmez. Bu durumlar şunlardır:

• Aracın aynası kırılmış veya hasar görmüşse ve sürücü bunu hemen tamir ettirmek üzere yoldaysa
    • Araç, bir yarışma veya sportif bir etkinlik için kullanılıyorsa

Bu istisnalar dışında, aynasız motor kullanmak her zaman yasaktır. Sürücülerin trafik güvenliğini sağlamak için aynalarını düzenli olarak kontrol etmeleri ve gerektiğinde tamir ettirmeleri önem taşır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Tutanak varsa sıkıntı olmaz

• Geçmiş olsun.

Bence bu şekilde trafiğe çıkmayın.

Ceza yazabilirler.
  • dkerem2 D kullanıcısına yanıt
    Trafik polisi farkederse ceza yazabilir.! başlıkta dikiz aynası demişsin ( Benim bildiğim dikiz aynası içerdeki tavan aynasına deniyor )ama mesaj içeriğinde sağ ayna demişsin. Dikiz aynası ise problem olacağını zannetmiyorum ama sağ yada sol dış ayna ise trafik polisi ceza yazabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi novinovi -- 10 Mart 2015; 20:43:17 >
  • Arkadaşlar sağ dış dikiz aynası. Bende bu şekilde çıkmak istemem trafiğe ama esimi ise bırakıyorum birde ev-is arası sapa ve 14km olduğu için mecburum diyebilirim.

• O şekilde trafiğe çıkma bence ceza kesmezlerse bile kaza olabilir , geçmiş olsun bu arada

• Merhaba,

90 Model öncesi Station Toyota araçların bazılarında Sağ ayna fabrikadan çıkışta bile yok. Çevremde net olarak 8 adet aynı arabadan var. 6 tanesinde ayna yok. Kimse de durdurup sormuyo. Muayeneden bildiğim kadarıyla geçmiyor ama tahmin ettiğiniz yöntemi kullanıyorlar Tabi ki etik ve doğru değil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arabami yakarsam suc mu?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sağ ayna olmaması muayenede hafif kusur olarak geçer. Dolayısı ile park manevralarınızın zorlaşması dışında bir sorun yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zekeriya562562

O şekilde trafiğe çıkma bence ceza kesmezlerse bile kaza olabilir , geçmiş olsun bu arada

abartma ne kazası 12 senedir araba kullanıyorum sağ aynaya en fazla 2-3 kez bakmışımdır hatta çoğu zaman açmayı unutup kapalı gezdiğim oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: sharkemre

quote:

O şekilde trafiğe çıkma bence ceza kesmezlerse bile kaza olabilir , geçmiş olsun bu arada

abartma ne kazası 12 senedir araba kullanıyorum sağ aynaya en fazla 2-3 kez bakmışımdır hatta çoğu zaman açmayı unutup kapalı gezdiğim oluyor

hocam sorması ayıp sol şerittren sağ şerite geçerken nereye bakıyorsunuz
    allah korusun sağ arka kapı hizalarında bi araç olsa kazaya sebep olursunuz.
  • Benim çocukluğumda sağ dış ayna opsiyondu, ilave para istiyorlardı. Neredeyse hiç bir araçta sağ ayna yoktu, sonradan sonradan çıktı da vay be dedik..
  • quote:

quote:

12 Senedir araba kullandıgina eminmisin

• quote:

Orijinalden alıntı: fazıl17

Benim çocukluğumda sağ dış ayna opsiyondu, ilave para istiyorlardı. Neredeyse hiç bir araçta sağ ayna yoktu, sonradan sonradan çıktı da vay be dedik..

Niyeyse çok komik geldi
  • Otomobillerde sağ ayna önemli değil trafikte, bu yüzden hafif kusur.

TÜV-Türk Kusurlar Tablosu #347

http://www.e-yasamrehberi.com/tuvturk/arac_muayene_kusurlar_tablosu.pdf
  • quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

Sa arkadaşlar

Dun ufak bi kaza geçirdim sağolsun halk otobüsü sağ aynami gocurdu. Bugün sipariş verdim 3 ggüne anca elimde olur sanırım dikiz aynası. Bu şekilde çevirme de sıkıntı olur mu? Kaza tutanağı var.

Aynasız trafikmi dostum başkalarının canını tehlikeye atma ve kendinide toplu taşıma var idare et 2 3 gün parçayı bekle
  • quote:

quote:

Şaka yapıyorsunuz herhalde böyle bir davranış sergilemeniz çok yanlış başkasıda kaza yapabilir sizin yüzünüzden
    zaten türkiyede şöfürlerin %80'i kalır yeni sistem geliyor aynaya bakmamak nedir
  • pi10 kullanıcısına yanıt
    Renault spring, mercedes w123, bmw 3.16, 131 şahin diye liste uzar gider.

Sağ aynayı abartan arkadaşlar olmuş, sağ ayna park aynasıdır trafiği tehlikeye atacak bir durum söz konusu değil.

• mesajları okudum da şok oldum... bu kadar makas atan sağdan geçme meraklısının olduğu bir ülkede sağ ayna kullanmamak, 12 ayda 2-3 kere bakmak bence cahillikten başka bir şey değildir

benim eniştem de 2 yıl far açmadan gezdi, farları açık sanıyordu gösterge lambaları otomatik yanınca

• Zamanında bloklamışım bu sharkemre yi,doğru bir karar olmuş.

Sağ aynan olmadan sağ şeride nasıl geçeceksin,kafanı çevirip kontrol edeceksin,ön tarafa olan dikkatın dağılacak ya da ya Allah deyip milletin önüne kıracaksın.

Sağ ayna çok önemlidir,kendiniz için;ceza yüzünden değil
  • Umarim ceza yersin.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.