Şimdi Ara

Araçta telefonu elime almaktan ceza yedim, itiraz etsem ne olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 1 hafta önce ışıklarda şu manzaranın fotoğrafını çekeyim dedim, 3 saniye çekip telefonu koydum. İlerde tam da bana bakan bir drone varmış, ceza geldikten sonra fotoğrafa bakınca fark ettim. Cezayı yapıştırmış hemen. Etrafta mobeseler de var ama büyük ihtimal drone gördü.

(73/C - Sürücülerin, seyir halinde cep veya araç telefonu ya da benzer haberleşme cihazlarını ele alarak kullanması)

Adresime ceza postası bugün geldi herhangi bir fotoğraf koymamışlar.

Bu cezaya itiraz etsem, kazanma ihtimalim var mı? Drone, kanıt fotoğrafı çekmiş midir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realacc -- 13 Mart 2025; 20:35:1 >

• Tabi kazanamayacaksın Tabi ki Drone kayıt alıyor.

• Artik kanit bizde de var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gavat dron

• Trafik cezalarına itiraz edebilmek için delil niteliğinde somut bir kanıt gereklidir. 73/C maddesi kapsamında verilen cezaların dayanağı, genellikle MOBESE veya trafik polisleri tarafından çekilen görüntülerdir. Eğer ceza drone ile tespit edildiyse, bunun fotoğraf veya video kaydıyla desteklenmiş olması gerekir. Size gönderilen ceza tebligatında herhangi bir görsel kanıt bulunmuyorsa, itiraz dilekçenizde delil yetersizliğini öne sürebilirsiniz. Ancak, Emniyet birimlerinin elinde kayıtlı bir görüntü olup olmadığını öğrenmek için Sulh Ceza Hakimliği’ne başvurmanız gerekir. Hakim, kanıt sunulmadığını değerlendirirse cezanın iptaline karar verebilir. Aksi takdirde, ihlalin kamu görevlisi tarafından tespit edildiği kabul edilerek ceza onaylanabilir. İtiraz süreniz tebliğ tarihinden itibaren 15 gün

• sansini dene ,itiraz et.

• Dronu bırak sen bile çekmişsin olay anının resmini. Hemde suç mahalli Adalet sarayının önü. dron kaydı emniyetin elindedir. Mahkemeye itiraz edersin bana resim yollamadılar diye. Mahkeme emniyete yazar varmı diye. Emniyette var işte bu der. Ceza + yargılama giderleri hayırlı olsun. 15 gün içinde %25 indirim var kaçırma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdindas -- 14 Mart 2025; 15:54:31 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ne güzel cezalar yazılıyor bu aralar. adam olacaksınız böyle böyle.

• Güzel denk gelmiş birbirinizi karşılıklı fotoğraflamışsınız

• Dronlu kontroller aylardır sıklıkla şehir içi kavşaklarda uygulanıyor dikkatli olmak lazım horozkentli hemşerim...

Tutanağa görüntü kaydı vardır yazmaya gerek bile görülmemiş, itiraz edenden bir de yargılama masrafları alınarak hazineye irad kaydedilmesi öngörülmüş olabilir.

• mdindas kullanıcısına yanıt

%25 indirimli ödeme süresi 15 günden 1 aya çıktı bildiğim kadarıyla...

• napervasız kullanıcısına yanıt

Dedi arabası olanlara metrobüsden üzgün gözlerle bakan kişi. Adam alkollü aracmi kullanmış hayırdır bu tavır

• arkadaşlar düzeltmiş indirim süresi 1 ay olmuş.

İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan “Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanaklarının Düzenlenmesinde, Tahsilinde Ve Takibinde Uygulanacak Usul Ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” 31.01.2024 tarihli ve 32446 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmıştır.

05.07.2022 tarihli 7417 sayılı Kanunun 46. maddesi ile 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 17. maddesinin altıncı fıkrasının uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar, Seri B Sıra No 14 Tahsilat Genel Tebliğ ile belirlenmiştir.

Düzenleme ile idari para cezaları için 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’na 1 aylık genel ödeme süresi getirilerek, ilgili kanunlarında ödeme süresi öngörülmemiş olan idari para cezalarının ilgilisine tebliğinden itibaren 1 ay içinde ödeneceği ve idari para cezalarında indirim uygulamasının ödeme süresi içinde yapılan ödemelere tatbik edileceğine yönelik düzenleme yapılmıştır.

2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 115. maddesine göre para cezalarının, tutanağın tebliğ tarihinden itibaren 1 ay içinde ödenmesi gerekmektedir.

Buna göre, trafik idari para cezalarının tebliğ edildiği tarihinden itibaren 1 ay içinde ödenmesi durumunda, cezadan %25 oranında indirim yapılacaktır.

Trafik idari para cezalarının % 25 indirimli ödenebildiği süre, 14 Sıra no.lu Tahsilat Genel Tebliğine uygun olarak 31.01.2024 tarihli yönetmelik değişikliği ile cezanın tebliğ tarihinden itibaren 15 günden 1 aya uzatılmıştır.

Buna göre; 31.01.2024 tarihinden itibaren tebliğ edilecek trafik idari para cezalarında, cezanın 1 ay içinde ödenmesi halinde %25 indirim uygulanacaktır.

• Kaygerya kullanıcısına yanıt
    🤣🤣

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.