Şimdi Ara

bilmeyerek pert araba aldım hukuksal olarak ne yapabilirim

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
33.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar 1 hafta önce araba aldım 5664 plaka ve şasi no dan msj attım ve 2 hasar çıktı 1.de para yazmıyor
    2.de 2000tl yazıyordu bu pert olmasına yetmez heralde
    4 gün sonra servise gittim ve arabanın pert olduğunu sölediler airbag patlaması ve ön kaput değişimi ağır hasar yazıyodu.
    arabanın pert kaydı olduğunu bilmeden aldım satan kişide bişey söylemedi
    arabayı iade etmek istiyorum hukuksal olarak ne yapmam gerekiyor

• bb)Alıcının, ayıpları satıcıya bildirme yükümlülüğü:

Bildirim yükümlülüğü de, gözden geçirme yükümlülüğü gibi, iki türlüdür.

1. Yasa’nın 1.fıkrasına göre, alıcı, ilk bakışta görülebilecek “olağan” ayıbı “uygun bir süre içinde” satıcıya bildirecektir.

2. Yasa’nın 2.fıkrasına göre, alıcı, sonradan farkına vardığı ayıbı “hemen” satıcıya bildirecektir.

818 sayılı Borçlar Yasası’nın 198.maddesi1.fıkrasındaki “derhal” bildirme yükümlülüğünün, 6098 sayılı yeni Yasa’nın 223.maddesi 1.fıkrasında “uygun bir süre içinde” biçimine dönüştürülmüş olmasındaki amaç, maddenin gerekçesinde “kendisine ayıplı mal teslim edilen alıcının yararlarının korunması” olarak açıklanmış; 223.maddenin 2.fıkrasında ise sonradan ortaya çıkan gizli ayıpların “hemen” bildirilmesi uygun görülmüştür.

Gene madde metninden anlaşılacağı üzere, “alıcı, gözden geçirmeyi ve bildirimde bulunmayı ihmal ederse veya sonradan ortaya çıkan gizli ayıbı hemen satıcıya bildirilmezse, satılan bu ayıpla birlikte kabul edilmiş sayılır.” (TBK.m.223, f.1-2) (BK.m.198,f.2-3)

Ancak, satıcının hilesi varsa, ayıbın kendisine zamanında ihbar edilmemiş olduğunu ileri sürerek ayıba karşı güvence borcundan ve sorumluluktan kurtulamaz.(818/BK.m.220)

Bu husus, 6098 sayılı yeni Yasa’nın 225.maddesinde şöyle düzenlenmiştir:

“Ağır kusurlu olan satıcı, satılandaki ayıbın kendisine süresinde bildirilmemiş olduğunu ileri sürerek sorumluluktan kısmen de olsa kurtulamaz.”

f) Satılanın başka yerden gönderilmesinde alıcının yükümlülüğü:

1. Başka yerden gönderilen satılanın ayıplı olduğunu ileri süren alıcı, bulunduğu yerde satıcının temsilcisi yoksa, satılanın korunması için gerekli önlemleri geçici olarak almakla yükümlüdür. Alıcı, ayıplı olduğunu ileri sürdüğü satılanın korunması için gerekli önlemleri almaksızın onu satıcıya geri gönderemez.

2. Alıcı, satılanın durumunu gecikmeksizin usulüne göre tespit ettirmekle yükümlüdür. Bunu yaptırmazsa, ileri sürdüğü ayıbın, satılanın kendisine ulaştığı zamanda var olduğunu ispat yükü alıcıya düşer.

3. Satılanın kısa zamanda bozulma tehlikesi varsa, alıcı onu bulunduğu yerdeki mahkeme aracılığıyla sattırmaya yetkili, hatta satıcının yararı gerektiriyorsa sattırmakla yükümlüdür. Alıcı, durumu satıcıya en kısa zamanda bildirmezse, bundan doğan zarardan sorumlu olur.

4- Alıcının seçimlik hakları

a) Genel olarak:

Satıcının satılanın ayıplarından sorumlu olduğu hâllerde alıcı, aşağıdaki seçimlik haklardan birini kullanabilir:

1. Satılanı geri vermeye hazır olduğunu bildirerek sözleşmeden dönme.

2. Satılanı alıkoyup ayıp oranında satış bedelinde indirim isteme.

3. Aşırı bir masrafı gerektirmediği takdirde, bütün masrafları satıcıya ait olmak üzere satılanın ücretsiz onarılmasını isteme.

4. İmkân varsa, satılanın ayıpsız bir benzeri ile değiştirilmesini isteme.

Alıcının genel hükümlere göre tazminat isteme hakkı saklıdır.

Satıcı, alıcıya aynı malın ayıpsız bir benzerini hemen vererek ve uğradığı zararın tamamını gidererek seçimlik haklarını kullanmasını önleyebilir.

Alıcının, sözleşmeden dönme hakkını kullanması hâlinde, durum bunu haklı göstermiyorsa hâkim, satılanın onarılmasına veya satış bedelinin indirilmesine karar verebilir.

Satılanın değerindeki eksiklik satış bedeline çok yakın ise alıcı, ancak sözleşmeden dönme veya satılanın ayıpsız bir benzeriyle değiştirilmesini isteme haklarından birini kullanabilir. (6098/TBK.m.227 ve 818/BK.m.202-203)

b) Satılanın yok olması veya ağır biçimde zarara uğraması :

Alıcıya ayıplı olarak devredilmiş olan satılanın ayıptan, beklenmedik hâlden veya mücbir sebepten dolayı yok olması veya ağır biçimde zarara uğraması, alıcının sözleşmeden dönme hakkını kullanmasını engellemez. Bu durumda alıcı, satılandan elinde ne kalmışsa onu geri vermekle yükümlüdür.

Satılan alıcıya yüklenebilen bir sebep yüzünden yok olmuşsa veya alıcı onu başkasına devretmişse ya da biçimini değiştirmişse alıcı, ancak değerindeki eksiklik karşılığının satış bedelinden indirilmesini isteyebilir. (TBK.228; Bk.204)

c) Satış sözleşmesinden dönmenin sonuçları:

Satış sözleşmesinden dönen alıcı, satılanı, ondan elde ettiği yararları ile birlikte satıcıya geri vermekle yükümlüdür. Buna karşılık alıcı da, satıcıdan aşağıdaki istemlerde bulunabilir:

1. Ödemiş olduğu satış bedelinin, faiziyle birlikte geri verilmesi.

2. Satılanın tamamen zaptında olduğu gibi, yargılama giderleri ile satılan için yapmış olduğu giderlerin ödenmesi.

3. Ayıplı maldan doğan doğrudan zararının giderilmesi.

Satıcı, kendisine hiçbir kusur yüklenemeyeceğini ispat etmedikçe, alıcının diğer zararlarını da gidermekle yükümlüdür. (TBK.229; Bk.205)
  • Hiç araba alıp satmadım ne olur tam kestiremiyorum ama güvenilir bir şahit bulamazsanız işiniz zor. Satıcı ben söylemiştim dediğinde bunu çürütecek kadar sağlam delil ve şahit toplamaya başlasanız iyi edersiniz. Geçmiş olsun.
  • Araç satış sözleşmesi yapmış ve karşılıklı olarak sözleşmede aracın durumunu yazarak imza altına almış iseniz satış iptal davası açabilirsiniz. Ancak bu tip sözleşmeler DOD, Toyota gibi firmaların ikinci el havuzundan sattıklarıı araçlarda yapılıyor. Böyle bir sözleşme yapmamış ve araca binmek isteğinde değilseniz ya pert kaydını gizleyip sizin gibi birinin canın daha yakar ya da açıkca aracın durumunu beyan eder ve arcınızı satarsınız. Geçmiş olsun. Bundan sonra araç alırken kurumsallaşmış ikinci el firmalarından 1.000-2.000 fazla ödeyip ne aldığınızı bilerek araç almanızı tavsiye ederim.
  • Öncelikle geçmiş olsun aynı olay benimde başıma geldi..Oto pazarından 2010 model Hyundai araba aldım..aracın kilometresinin cok az olması bizi cezbetti..ve hemen triger e msj atıp şaseyi sorgulattım,cevap arabada hasar olmadığını söyledi,bunun üzerine içime sinerek arabayı aldım.1 HAFTA sonra aracı kızıma hediye etmek için satışını yaptım,plaka değişimini talep ettim.Daha sonra sigorta yaptırmaya gttiğim zaman araçda bi problem olduğunu ve sigortanın yapılamadığını söylediler şase numarasından tekrar sorgulama yapıldı araç "pert" görünüyordu,sigorta şirketinin ulaştığı bilgilere göre araç yanmış ! Şimdi ben de dava açmayı düşünüyorum ,aracın 17 000 Tl lik hasar kaydı vardı..Aldığım kişilere geri dönüşüm yaptım ama tam net cevap vermediler paramın iadesi için ne yapmam gerekiyor ? Daha 1 hfta oldu alalı,ayıplı mal satmaktan nereye müracat edilebilir.. YILMAZ
  • masum insanları kandırarak kazanc saglayarak PERT arac satanların kanuni olarak suçlu olarak kabuledilmesi için hangi mahkemede yargılanması için müracatı nereye yapmamız gerek AYIPLI MAL satmak cezasını çekmeleri için TEŞEKKÜRLER
  • Sizi tenzih ederek söylüyorum , sizin durumunuzda olan insanlar genelde aracı piyasa değerinin altında altında alan insanlar.Düşük fiyat insanların gözünü bazen kör edebiliyor.Veyahut da ufak gibi görünen hataları görmezden getirebiliyor." Ucuzdur vardır illeti pahalıdır vardır hikmeti." sözü tam da bu duruma cuk oturan bir söz. Piyasanın 3 bin tl altına aldım diye sevinenler kısa bir süre sonra km düşürme , pert ve kaza değişen olayıyla kafalarını duvardan duvara vuruyorlar.3 bin kar edeyim derken 10 bin zarar ediyorlar.

Sizin hatanız detaylı bir expertiz raporu almamanız olmuş.insan babasına bile güvenmez bu devirde.satın aldığınız kişinin size pert kaydının olduğunu söylemediğini belirtiyorsunuz.şahidiniz veya yazılı bir evrak var mı. Satan kişi ben sana söyledim deyip işin işinden çıkar.
  • Öncelikle söyliyim arabayı iade etmeniz hukuksal olarak mümkün değil, yalnızca aracı satan kişi ile aranızda yaptığınız sözleşme(noterdeki değil) böyle bir madde içeriyorsa ki en güvenilir firmalarda bile yoktur, o zaman hak iddia edebilirsiniz. 2. si aracı alırken araştırmak sizin göreviniz, karşınızdaki size yalan söylemiş olabilir veya bilerek eksik söylemiş olabilir veya çok iyimser olarak bilmiyor olabilir, fakat bunun araştırmasını kendiniz yapmanız gerekirdi, çünkü noterde imzayı attığınızda aracın kusuru vs var mı gözlemlenmez, aracı ne olursa olsun kabul ettiğiniz varsayılır, 5664 ile ilgili de şunu söyliyim, mesaj attığınızda size gelen hasar raporunda bulunan şase numarasının son iki rakamının alacağınız araçla aynı olduğuna dikkat edin, bunu galericilerin yaptığı dolandırıcılık olarak söylemiyorum, bu çoğu zaman şundan kaynaklanır, aracın plakası daha önce değişmişse plakanın üzerine takılı olduğu eski aracın hasarını gösteriyor olabilir(her plaka değişikliğinde hasar kaydı eskisinde kalmaz ama bazen olabiliyor), o yüzden mesajda gelen şase numarasını bir kontrol edin, bu her zaman orada yazandan fazla hasar çıkacak diye bir sonuç çıkarmaz, belki 5664 te 25 bin tl lik hasar vardır ama gerçekte o araçta sadece 3-4 bin tl hasar da olabilir, araç alırken bana göre en güvenilir yol aracı iki kontrolden geçirmek, birincisi aracı güvenilir bir ustaya ve kaportacıya göstermek, 2. si ruhsat fotokopisi alıp sigortacıya aracı sordurmak, böylece aracın hem şuandaki kaporta ve motor durumunu öğrenirsiniz hem de geçmişinde kayıtlı bir kaza olup olmadığını kesin olarak öğrenirsiniz, ayrıca yetkili servise de araç gösterme taraftarı değilim, bugün çoğu yetkili servisin kendi bünyesinde 2. el departmanı var ve dışardan gelen ikinci el araçlara olumsuz not vermeyi görev bilmişler, araç fiyatları zaten yüksek bir de güvenilir firmadan alıcam diyerek yüksek olan piyasadan da 2000-3000tl fazla ödemeyin, ister galeriden ister sahibinden herkesten araç alınabilir, yeterki kontrollerinizi düzgün yapın

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar bilmeden yorum yapmayın.

Kanun derki "satıcı sattığı malın gizli ayıbından sorumludur" davanızı açarsınız biraz uzun sürsede kazanırsınız %90
  • bb)Alıcının, ayıpları satıcıya bildirme yükümlülüğü:

Bildirim yükümlülüğü de, gözden geçirme yükümlülüğü gibi, iki türlüdür.

1. Yasa’nın 1.fıkrasına göre, alıcı, ilk bakışta görülebilecek “olağan” ayıbı “uygun bir süre içinde” satıcıya bildirecektir.

2. Yasa’nın 2.fıkrasına göre, alıcı, sonradan farkına vardığı ayıbı “hemen” satıcıya bildirecektir.

818 sayılı Borçlar Yasası’nın 198.maddesi1.fıkrasındaki “derhal” bildirme yükümlülüğünün, 6098 sayılı yeni Yasa’nın 223.maddesi 1.fıkrasında “uygun bir süre içinde” biçimine dönüştürülmüş olmasındaki amaç, maddenin gerekçesinde “kendisine ayıplı mal teslim edilen alıcının yararlarının korunması” olarak açıklanmış; 223.maddenin 2.fıkrasında ise sonradan ortaya çıkan gizli ayıpların “hemen” bildirilmesi uygun görülmüştür.

Gene madde metninden anlaşılacağı üzere, “alıcı, gözden geçirmeyi ve bildirimde bulunmayı ihmal ederse veya sonradan ortaya çıkan gizli ayıbı hemen satıcıya bildirilmezse, satılan bu ayıpla birlikte kabul edilmiş sayılır.” (TBK.m.223, f.1-2) (BK.m.198,f.2-3)

Ancak, satıcının hilesi varsa, ayıbın kendisine zamanında ihbar edilmemiş olduğunu ileri sürerek ayıba karşı güvence borcundan ve sorumluluktan kurtulamaz.(818/BK.m.220)

Bu husus, 6098 sayılı yeni Yasa’nın 225.maddesinde şöyle düzenlenmiştir:

“Ağır kusurlu olan satıcı, satılandaki ayıbın kendisine süresinde bildirilmemiş olduğunu ileri sürerek sorumluluktan kısmen de olsa kurtulamaz.”

f) Satılanın başka yerden gönderilmesinde alıcının yükümlülüğü:

1. Başka yerden gönderilen satılanın ayıplı olduğunu ileri süren alıcı, bulunduğu yerde satıcının temsilcisi yoksa, satılanın korunması için gerekli önlemleri geçici olarak almakla yükümlüdür. Alıcı, ayıplı olduğunu ileri sürdüğü satılanın korunması için gerekli önlemleri almaksızın onu satıcıya geri gönderemez.

2. Alıcı, satılanın durumunu gecikmeksizin usulüne göre tespit ettirmekle yükümlüdür. Bunu yaptırmazsa, ileri sürdüğü ayıbın, satılanın kendisine ulaştığı zamanda var olduğunu ispat yükü alıcıya düşer.

3. Satılanın kısa zamanda bozulma tehlikesi varsa, alıcı onu bulunduğu yerdeki mahkeme aracılığıyla sattırmaya yetkili, hatta satıcının yararı gerektiriyorsa sattırmakla yükümlüdür. Alıcı, durumu satıcıya en kısa zamanda bildirmezse, bundan doğan zarardan sorumlu olur.

4- Alıcının seçimlik hakları

a) Genel olarak:

Satıcının satılanın ayıplarından sorumlu olduğu hâllerde alıcı, aşağıdaki seçimlik haklardan birini kullanabilir:

1. Satılanı geri vermeye hazır olduğunu bildirerek sözleşmeden dönme.

2. Satılanı alıkoyup ayıp oranında satış bedelinde indirim isteme.

3. Aşırı bir masrafı gerektirmediği takdirde, bütün masrafları satıcıya ait olmak üzere satılanın ücretsiz onarılmasını isteme.

4. İmkân varsa, satılanın ayıpsız bir benzeri ile değiştirilmesini isteme.

Alıcının genel hükümlere göre tazminat isteme hakkı saklıdır.

Satıcı, alıcıya aynı malın ayıpsız bir benzerini hemen vererek ve uğradığı zararın tamamını gidererek seçimlik haklarını kullanmasını önleyebilir.

Alıcının, sözleşmeden dönme hakkını kullanması hâlinde, durum bunu haklı göstermiyorsa hâkim, satılanın onarılmasına veya satış bedelinin indirilmesine karar verebilir.

Satılanın değerindeki eksiklik satış bedeline çok yakın ise alıcı, ancak sözleşmeden dönme veya satılanın ayıpsız bir benzeriyle değiştirilmesini isteme haklarından birini kullanabilir. (6098/TBK.m.227 ve 818/BK.m.202-203)

b) Satılanın yok olması veya ağır biçimde zarara uğraması :

Alıcıya ayıplı olarak devredilmiş olan satılanın ayıptan, beklenmedik hâlden veya mücbir sebepten dolayı yok olması veya ağır biçimde zarara uğraması, alıcının sözleşmeden dönme hakkını kullanmasını engellemez. Bu durumda alıcı, satılandan elinde ne kalmışsa onu geri vermekle yükümlüdür.

Satılan alıcıya yüklenebilen bir sebep yüzünden yok olmuşsa veya alıcı onu başkasına devretmişse ya da biçimini değiştirmişse alıcı, ancak değerindeki eksiklik karşılığının satış bedelinden indirilmesini isteyebilir. (TBK.228; Bk.204)

c) Satış sözleşmesinden dönmenin sonuçları:

Satış sözleşmesinden dönen alıcı, satılanı, ondan elde ettiği yararları ile birlikte satıcıya geri vermekle yükümlüdür. Buna karşılık alıcı da, satıcıdan aşağıdaki istemlerde bulunabilir:

1. Ödemiş olduğu satış bedelinin, faiziyle birlikte geri verilmesi.

2. Satılanın tamamen zaptında olduğu gibi, yargılama giderleri ile satılan için yapmış olduğu giderlerin ödenmesi.

3. Ayıplı maldan doğan doğrudan zararının giderilmesi.

Satıcı, kendisine hiçbir kusur yüklenemeyeceğini ispat etmedikçe, alıcının diğer zararlarını da gidermekle yükümlüdür. (TBK.229; Bk.205)

• merhaba 30.10.2014 tarihinde,aynı durum şuan benimde başıma geldi.internet ilanından beğendiğim bir aracı fiattada anlaşarak,
    almaya karar verdim.araç ilanda hatasız ve dğişensiz yazıyordu.telefonda satıcıya durumun yazıldığı gibi olup olmadığını sordum,
    satıcıda aracın yazıldığı gibi hatasız oldğunu belirtii.
    araç 2013 model 32000kmde.aracın plakasını 5664ten sorgulatım herhangi bir kayda raslanılmadı.bende gönül
    rahatlığıyla hazırlığımı görüp yola çıktım.bursadan polatlıya.
    neyse adamla buluştuk aracın benim anlıyacağım bir görsel kusuru yoktu.oradaki ekpertize götürüp aracı
    alacağımı bu yüzden sizden rapor istiyorum dedim.tamam dediler.aracı incelediler, sonuçta
    aracın herhangi bir kusuru bulunmadığını,kaportadada değişim ve boyanın olmadığını yazdılar.
    bende aracı aldım.
    aracın hemen sigortasını yaptım.
    ve aracın kaskosunu ve bakımlarını yapmak için 5 gün bekledim zaruriyetten.
    6.gün arkadaşıma aracımın yetkili servisinde kayıtlarının olup olmadığı ve 30000km bakımı yapılmamışsa bakımlarını yaptıracağımı söyledim.
    oda bana keşke almadanda bana söyleseydin,benim tanıdığım var ona sordururum dedi.
    bende şasi numarasını+motor numarasını arkadaşımın arkadaşına verdim,sorgulamayı yapınca aracın pert olduğunu söyledi.
    üstüme kaynar sular döküldü,adeta başım döndü,nerdeyse bayılacaktım.
    neyse biryandan içim içimi yiyor bir taraftanda,toplumsal baskıdan dolayı olayı gizli tutmaya çalışıyorum.
    aldığım kişlerin telefonu kapalı.ama bazı araştırmalardan sonra kaynım tek tek hepsine ulaştı.bende avukatla görüştüm,
    bana davanın geleceğiyle ilgili sunum yaptıktan sonra dava açıp açmıyacağmıza karar vereceğiz.
    tabi bu arada karşı tarfta suçluluğunu kabullenip aracıı geri alma yönünde beyanata bulundular.
    özellikle avukat beyin vereceği bilgileri ve ileriki aşamaları yine sizlerle paylaşacağım.
    arkadaşlar sizlere tavsiyem sakın ve sakın sadece plakayla sorgulama yapmayın.
    ben yandım başkaları yanmasın.
    plakayla,şasi noyla,motor noyla,sigortasını,kaskosunu hepsini ayrı ayrı sorgulayın.
    ÇÜNKÜ benim böyle bir tecrübem yada bilgim olsaydı bu duruma düşmezdim.

• Kardeş bi an ben bu mesajı ne zaman yazdım diye düşünmeye başladım aynı olay aynı yer aynı ekspertiz raparu aynı 5664 sorunu hersey aynı bana ulasirmisin şen ne yaptın bana yardımcı olurmusun 05532373610

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ikiye bölünmüş arabayı temiz diye satmışlar.adam başka bir şeyden tamirciye gittiğinde alttaki filingot tan bilmiş tamirci.Sonra aldığı adama nasıl vicdanınız elverdide sattınız bu arabayı bana demiş.ortalık i.. e dolu.
  • gerçekten insanlar artık raydan çıkmış. Allah kurtarsın geçmiş olsunn kardeşim. Yanınızda çok yakın sağlam anlayan bir kaportacı lazım
  • ARKADASLAR BANA NE OLUR YARDIM EDIN.... ARABAMI GECEN HAFTA SATTIM.. ARABAM DA HASAR KAYDI VARDI... CORSA 2004.. NORMAL DEGERI 26 BIN FELAN.. BENDE HASAR KAYDI VAR DIYE.. 18 BINE SATTIM. ADAM ALDIKTAN SONRA ARADI.. BANA BES BIN YOLLA DEDI... DEDIM NEDEN.. BU ARABA KAYITLI DEDIM KARDESIM... BU YUZDEN UCUZA ALDIN YA ZATEN.. KALDI KI ADAM TESTE BILE GOTURMEDI.. SIMDI ADAM DAVA ACTI BANA... AYIPLI MAL DIYE... YA ANLAMADIM GITTI.. RESMEN DELIRCEM NE YAPACAM BEN... NOTER KAGIDINDA ISTE BEGENDIM ALDIM.HUKUKI VE CEZAI SORUMLULUK BANA AIT DIYOR.VE TESTE DAHI GOTURMEDI VE FAHIS DUSUK FIYATA ALDI AMA.. RESMEN BEN KAMU PERSONELIYIM... GUNLERDIR UYKU UYUMUYORUM... VE BURDA BAKTGIMDA DA HEP KAZANILMIS BU DAVALAR.. NE YAPACAGIM BEN SIMDI
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakan.merdan

ARKADASLAR BANA NE OLUR YARDIM EDIN.... ARABAMI GECEN HAFTA SATTIM.. ARABAM DA HASAR KAYDI VARDI... CORSA 2004.. NORMAL DEGERI 26 BIN FELAN.. BENDE HASAR KAYDI VAR DIYE.. 18 BINE SATTIM. ADAM ALDIKTAN SONRA ARADI.. BANA BES BIN YOLLA DEDI... DEDIM NEDEN.. BU ARABA KAYITLI DEDIM KARDESIM... BU YUZDEN UCUZA ALDIN YA ZATEN.. KALDI KI ADAM TESTE BILE GOTURMEDI.. SIMDI ADAM DAVA ACTI BANA... AYIPLI MAL DIYE... YA ANLAMADIM GITTI.. RESMEN DELIRCEM NE YAPACAM BEN... NOTER KAGIDINDA ISTE BEGENDIM ALDIM.HUKUKI VE CEZAI SORUMLULUK BANA AIT DIYOR.VE TESTE DAHI GOTURMEDI VE FAHIS DUSUK FIYATA ALDI AMA.. RESMEN BEN KAMU PERSONELIYIM... GUNLERDIR UYKU UYUMUYORUM... VE BURDA BAKTGIMDA DA HEP KAZANILMIS BU DAVALAR.. NE YAPACAGIM BEN SIMDI

Hocam sen hasarı gizlememişsin ki söylemişsin hatta ucuza bile vermişsin. Hiç bir şey olmaz merak etme..

En kötü sattığın paraya geri alırsın arabayı. Birde dava açtığına emin misin?

• Gs_KuRTuLuS kullanıcısına yanıt
    EVET SOYLEDIM BILIYORDU... HATTA GELDI YANIMDA 15 DAKIKA BOYUNCA ELINDE RUHSATLA TEKRAR SIGORTACISI ILE KONUSTU... SONRA BABASI DA YANINDAYDI... BABASI OGLUM HASAR KAYDINA RAGMEN EGER ICIN EL VERIYORSA GIDELIM DEDI... AKABINDE NOTERE GITTIK... NOTERDE DE 1 METREKARELIK PANOLAR VAR. ARACINI SORGULAT..ISTE HASAR SORGULAMASI YAP GIBI KOCAMAN 3 TANE PANODA VAR... NEYSE ADAM BUNLARA RAGMEN BEDELIN 10 BIN ALTINA ALDI... SIMDI DE DAVA ACMIS BANA... YA MILLET SAKIN OL. BISEY OLMAZ DIYOR AMA... BEN NETTE OKUDUM.. ISPAT EDEMEZSIN.. YOK KAZANIR... BITTI HERSEY... BEN KAZANDIM YASAL FAIZ ALDIM... VEKALET UCRETI O BU... TAMAM DA BU ALICININ DA YUKUMLULUGU YOK MU... SONUCTA ELMA ALIRKEN BILE BAKAR INSAN.. KALDI KI NOTER KAGIDINDA DA YAZIYOR.. HATTA TESTE BILE SOKMADI..AMA ISRARLA DIOR BANA BIRAZ PARA VER YOKSA DAVADAN VAZGECMEM DIYE... YANI NE YAPACAGIMI SASTIM KALDIM
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakan.merdan

EVET SOYLEDIM BILIYORDU... HATTA GELDI YANIMDA 15 DAKIKA BOYUNCA ELINDE RUHSATLA TEKRAR SIGORTACISI ILE KONUSTU... SONRA BABASI DA YANINDAYDI... BABASI OGLUM HASAR KAYDINA RAGMEN EGER ICIN EL VERIYORSA GIDELIM DEDI... AKABINDE NOTERE GITTIK... NOTERDE DE 1 METREKARELIK PANOLAR VAR. ARACINI SORGULAT..ISTE HASAR SORGULAMASI YAP GIBI KOCAMAN 3 TANE PANODA VAR... NEYSE ADAM BUNLARA RAGMEN BEDELIN 10 BIN ALTINA ALDI... SIMDI DE DAVA ACMIS BANA... YA MILLET SAKIN OL. BISEY OLMAZ DIYOR AMA... BEN NETTE OKUDUM.. ISPAT EDEMEZSIN.. YOK KAZANIR... BITTI HERSEY... BEN KAZANDIM YASAL FAIZ ALDIM... VEKALET UCRETI O BU... TAMAM DA BU ALICININ DA YUKUMLULUGU YOK MU... SONUCTA ELMA ALIRKEN BILE BAKAR INSAN.. KALDI KI NOTER KAGIDINDA DA YAZIYOR.. HATTA TESTE BILE SOKMADI..AMA ISRARLA DIOR BANA BIRAZ PARA VER YOKSA DAVADAN VAZGECMEM DIYE... YANI NE YAPACAGIMI SASTIM KALDIM

hocam kısaca, hukukta zarar görenin ispat yükümlülüğü vardır. eğer bir kişi zarar gördüyse onu ispat etmek zorundadır.

sizle dolandırıcı gibi "bana para ver" konuşmaları bile davayı tek celsede kazanmanız için yeterli.

öyle uykusuz vs. kalmanıza gerek yok. zaten arabanın piyasası belli 26 diyorsunuz. 18e satmışsınız. bunu olası bir davada söylemeniz bile kazanmanız için yeterli.

siz yeter ki soğukkanlılığınızı koruyun ve karşı tarafın boş blöflerine kanmayın.

büyük bir ihtimal al-satçı galericinin birine araç sattınız sizden para koparmaya çalışıyor. rica ediyorum böylelerine kanmayın. telefonunuzu bile açmadan yolunuza devam edin...

• Bu konuya hasbelkader girenlerin kulağına küpe olsun.
    Hasarlı , pert aracınız varsa ve dolandırıcı değilseniz , mutlaka aracı alan kişiye söyleyiniz , söylemek yetmez ıslak imzalı bir belge doldurup hasarlı olduğunu bilerek ve isteyerek aracı satın aldığını kağıda yazınız , kimlik fotokopisini alınız.

Daha önce bir arkadaşım hasarlı aracını satmış ve buna benzer imzalı bir kağıt doldurmuştu , gerek yok böyle şeylere nasılsa söyledin diyorduk bizde. Demek ki bir bildiği varmış.
  • satın aldıktan sonra km düşürüldüğünü öğrendiğimden aracı savcılığa ihbar ettim ve satarken sadece sözlü olarak alıcıyı bilgilendirip normal satış yapmam yeterli diye düşünüyorum

• Eğer soylediysen ve dolandirici değilseniz imzali evrak sadece sizin korunmaniz için gerekli olan birşey.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.