Şimdi Ara

Uludağ'a Kış Lastikleriyle Çıkarken Zincir Gerekir Mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
15.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, önümüzdeki günlerde Uludağ'a çıkmayı düşünüyorum. Hava durumu şehir merkezini bile karlı gösteriyor.

Aracımda kışlık lastik var kendi şehrimde kar yağdığı zaman tepelere çıkıyorum. Lastikler gayet güzel arabanın altı yere değmediği sürece çıkabiliyorum.

Duyduğuma göre jandarma bazen yol durumuna göre zincirsiz geçişe izin vermiyormuş. Ben kışlık lastiklerimle bu durumda Uludağ'a çıkamaz mıyım ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Uludağ'a Kış Lastikleriyle Çıkarken Zincir Gerekli Mi?

Uludağ'a kış aylarında araçla gitmeyi planlayanlar, kış lastiklerinin kullanımının zorunlu olup olmadığını ve zincir takıp takmama konusundaki yönetmelikleri merak etmektedirler.

Kış Lastiği Zorunluluğu:

Karayolları Trafik Kanunu'na göre, belirli tarihler arasında kış lastiği kullanımı zorunludur. Bu tarihler, her yıl Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ ile belirlenmektedir. Uludağ gibi karlı bölgelerde kış lastiği kullanımı genellikle Kasım ayı ortasından Nisan ayı ortasına kadar zorunludur.

Zincir Kullanımı:

Kış lastikleri, karlı ve buzlu yollarda sürüşü önemli ölçüde kolaylaştırır. Ancak bazı durumlarda, kar yağışı yoğunlaştığında veya yol buzlandığında zincir takmak gerekebilir.

Uludağ'a çıkış yapan araçlar için, Valilik veya İl Özel İdaresi tarafından yolun belirli bölümlerinde zincir takma zorunluluğu getirilebilir. Bu durumda, yol kenarlarına "Zincir Takınız" tabelaları yerleştirilir.

Yaz Lastiğine Zincir Takılır Mı?

Yaz lastiklerine zincir takmak mümkün değildir. Çünkü yaz lastiklerinin diş yapısı ve malzemesi zincir takmaya uygun değildir. Zincirler, kış lastiklerinin dişleri arasına takılarak sürtünmeyi artırır ve buzlu yollarda kaymayı önler.

Özetle:

• Uludağ'a kış aylarında araçla çıkmak için kış lastiği kullanımı zorunludur.
    • Yolun belirli bölümlerinde zincir takma zorunluluğu ilan edilebilir.
    • Yaz lastiklerine zincir takmak mümkün değildir.

Araç sürücüleri, Uludağ'a çıkmadan önce hava tahminlerini kontrol etmeli, trafik kurallarına uymalı ve güvenli bir yolculuk için gerekli önlemleri almalıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • kislik lastigi ne zannediyorsunuz anlamiyorum ki..

ciktiniz kar bastirdi kaldiniz.. kenardaki agaclarla akraba olmadan nasil ineceksiniz asagi?

• bu tarz çıkışlarda jandarma kar olmasa bile bagajda zincir hazır değilse izin vermiyor, bir de ceza yazabiliyor

ancak şöyle de birşey var ki uludağ artık eskisi gibi değil, kar oranı gerçekten düşük, kış mevsiminde yazlıklarla zincir bile takmadan çıkmışlığım var
  • Zincirle/paletle kar uzerinde surus karakteri cok tuhaf oluyo.

Yana ve disa kaymalar kacinilmaz. Hizlanmaya asla izin vermiyo zincir. Stabilite sıfir.

Ama kis lastigi kar uzerinse mukkemmel kontrol sagliyor.

• kocaman dişleri olan arazi tipi lastik değilse karlı dağa çıkmam araçla
  • başarılı bir lastikbe çıkılabilir belki. gene da ikibin tidiay kuatro değelse risk.

• bagajda yinede zincir bulunsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kış lastiği gerekli mi?
    3 yıl önce açıldı
    4 mevsim mi Yaz lastiği mi ?
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bir kış lastikli Terios ile çıktık,birde quattro Audi ile.İkiside 4 tekerlekten çekişli ve herhangi bir aşırı patinaj söz konusu olmadı her iki arabayla.Fren konusu biraz düşündürdü,Teriosta Petlas lastik vardı frende araba direk kayıyordu,yokuş iniş sistemiyle güzelce inebildi ama.Audi de Michelin vardı onun frende yol tutuşu gayet iyiydi.Yani demem o ki arabadan arabaya,lastikten lastiğe fark var.Önden çekişli ya da arkadan itişlilerde bir zincir olmalı yedek olarak.

• PoloClassic75 kullanıcısına yanıt
    Hocam benim anlatmak istediğim lastiklerle cikabildigim halde zorunlu bir şekilde zincir takma uygulamasına takılır mıyım ?

• kar-kis lastigi risk yonetimidir.

zincir kriz yonetimidir.

hicbirsey anlamadiysaniz iktisatta kriz risk vs arastirin.

• 1 ay evvel çıktım kış lastiği ile. Pek fazla kar yoktu ancak park girişini geçtiğinizde yer yer buzlanmalar oluyor. Yoğun kar olsa dahi sürekli temizleniyor sanırım. Hız ve trafik kurallarına uyduğunuz sürece sorun yaşamazsınız. Jandarma kışlık lastik varsa zincir takmasanız da yola devam etmenize izin veriyordu.
  • xtypeee X kullanıcısına yanıt
    Bunu neden bu kadar sorun ettinizki,alin bir takim zinciri cikar iken bagajinizda bulundurun iaterler ise takarsiniz He isterseniz almayin yine cikin daga,istemezler ise sansli olursunuz isterler ise geri donersiniz el mecbur.

Bu uygulama bir cok yerde gecerli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi froster2006 -- 23 Ocak 2018; 23:56:54 >
  • Sen deveyi saglam kaziga bagla zincir al.Kis lastigi sadece hafif kar ve yagmurda etkilidir .Buz veya yogun karda zincir kadar etkili degildir

• quote:

Orijinalden alıntı: xtypeee

Hocam benim anlatmak istediğim lastiklerle cikabildigim halde zorunlu bir şekilde zincir takma uygulamasına takılır mıyım ?

takılabilirsiniz,neden zincir almıyorsunuz ki bir takım ?

• Daha bugün yasadigimiz olayı anlatayım. Biz ve eniştemler burdur salda kayak merkezine gidelim dedik. Salda golü civarında her yer açık ve nokta kadar kar buz yok. Bende doblo ve dört mevsim lastik var eniştemde ise corolla ve yazı lastik var . Bende ilave olarak zincir vardı ve enisteme zincir almasını tavsiye ettim ama dinlemedi. Neyse yola çıktık heryer acik kar yok ilerledikçe kar görünmeye başladı heryer bembeyaz gittikçe araçlar zorlanmaya başladı yoldaki butun araclar zincir takmaya basladi kimisi geri donuyor bende dört mevsim var zor da olsa gidiyorum. Eniştem bir yerde kaldı. Ben de durdum güvenli olsun diye zinciri takıyorum. Bu arada gerı dönen bir araçtaki arkadaş kendisinin kullanmadığı aracına uymayan zi ciro enişteme verdi bu arada Allah razı olsun kendisinden. O zinciri takarak arkalı önlü kayak merkezine gidebildik. Diyeceğim o ki zincir bagajda dursun her an lazım olabilir.

• Havanın durumuna göre

Bazen hiç bakmıyorlar

Bazen araçta varsa takılı olmasa bile salıyorlar

Bazen de takılı olmadan salmıyorlar

Çok aşırı buz kar yoksa zaten kışlıklar ile çok rahat çıkılıyor

Ben nokian lar ile oteller sarıalan arası o yolu çok rahat inip çıkmıştım çok kar olmasına rağmen

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CemUsUs

kislik lastigi ne zannediyorsunuz anlamiyorum ki..

ciktiniz kar bastirdi kaldiniz.. kenardaki agaclarla akraba olmadan nasil ineceksiniz asagi?

Hocam 3 gunluk kar firtinasindan sonra asagi inis. Pistler liflet hepsi kapaliydi, 3 gun araliksiz kar yagdi. Lastikler UG7+.
    Zincir zaten durma mesafesine cok bir katki saglamiyor, virajlarda da yanal tutusa katkisi yok.

Konu sahibi icin sunu diyebilirm. Rahatca cikarsiniz ama bagajda zincir yine de olsun. Beni bir kere durdurdu Jandarma zorla taktirmaya calisti kar lasitgi varken biraz ugrastiktan sonra iyi git dedi ama o zaman kis lasitig bu kadar yaygin degildi adam bilmiyordu. Su an oyle bir zorlama yapacaklarini sanmiyorum.

• Daha bugün yasadigimiz olayı anlatayım. Biz ve eniştemler burdur salda kayak merkezine gidelim dedik. Salda golü civarında her yer açık ve nokta kadar kar buz yok. Bende doblo ve dört mevsim lastik var eniştemde ise corolla ve yazı lastik var . Bende ilave olarak zincir vardı ve enisteme zincir almasını tavsiye ettim ama dinlemedi. Neyse yola çıktık heryer acik kar yok ilerledikçe kar görünmeye başladı heryer bembeyaz gittikçe araçlar zorlanmaya başladı yoldaki butun araclar zincir takmaya basladi kimisi geri donuyor bende dört mevsim var zor da olsa gidiyorum. Eniştem bir yerde kaldı. Ben de durdum güvenli olsun diye zinciri takıyorum. Bu arada gerı dönen bir araçtaki arkadaş kendisinin kullanmadığı aracına uymayan zi ciro enişteme verdi bu arada Allah razı olsun kendisinden. O zinciri takarak arkalı önlü kayak merkezine gidebildik. Diyeceğim o ki zincir bagajda dursun her an lazım olabilir.

• Jandarma zincirsiz salmıyor yukarı bu aralar

• şehir merkezinde kar yok, ama dağda 1.5 m kar var. zincirinizi ve dolu deponuzu her daim hazır edin uludağa çıkarken. sadece jandarma için değil, yokda kalmanız durumunda vs vs lazım olabilir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.