Şimdi Ara

Kış lastiği gerekli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aracım Peugeot 3008, İzmir'de yaşıyorum ve şuan yaz lastiği takılı. Bu hafta bir kaç günlüğüne Erzurum'a gideceğim bu sebeple yola çıkmadan kış lastiği taktırmayı düşündüm. Bu konularda bilgim ve tecrübem olmadığı için konu açmak istedim. Sizce kış lastiği taktırmam gerekli mi? Soğuk ve karlı bölgelerde yaz lastiğine göre çok avantajı olur mu? Soğuk olmayan bölgelerde hız veya yol tutuşu konusunda dezavantajı olur mu?

• Tabi ki gerekli. İyi düşünmüşsünüz.
    Yanınızda zincir de bulundurun derim. O bölgelerin kışı sert geçer.

İzmir dışına çıkılmayacaksa kış lastiğine gerek yok.
  • Erzurum icin su anda hava sicakligi -3 derece gorunuyor. Yani kis lastiği gerekir. Ama burada sabit yasayanlar icin. Eger zeminde karlanma buzlanma yoksa yaz lastigi ile ziyaretinizi tamamlayip donebilirsiniz. Sadede ziyaret icin kis lastigi almaya gerek yok.
  • 40 saat yol mazot desen sürüşe göre 2000 tl -2500 tl + paralı yollar + radar falan + kar kış tehlikeli

arabaya, sürücüye , yolcuya yazık

aktarmalıda olsa uçak + 2 gün araç kiralama tercih ederdim.

illa arabaysa lastik önemli

• Dun haberlerde gordum, erzincan erzurum yolu nerdeyse kardan kapanmisti. Sogugun yaninda kar sezonu da basladi, kis lastigi yeterli dahi olmayabilir :) sans isi biraz
  • İzmir dışına çıkılmadığı sürece gerek yok ama Erzurum diyorsunuz, o taraflara yakınım ve şu an kar yağışlı. Garanti etmek için gerekli derim.

• 5 yıl Van'da kaldım, buzlu, karlı yolları çok iyi deneyimledim. İzmir'den çıkmayacaksanız kış lastiğine gerek yok. Ama uzun yola yaz lastiği ile sakın çıkmayın. yüksek rakımlı bir noktadan geçerken kar yada dona rast gelirseniz yaz lastiği ölümcül sonuçlara neden olabilir.

• Egede Kütahya ve afyon da bile kışlar sert ve kar yağışlı geciyor ki 1000 rakım üzeri şuan iç ege bike karlı. Donsa sabah erken saatlerde mevcut iç egenin doğusuna 1 aralıktan itibaren yazlıkla gitmek akla mantığa ters bir durum.
  • Kış lastiğinin tamamen gerekli olduğuyla kalmayıp, yanına muhakkak zincir veya kar çorabı alman gerekli diye düşünüyorum.

• Kış lastiği arkadaşların dediği gibi gerekli hatta 1 aralıktan itibaren şehirler arası yollarda bildiğim kadarıyla zorunlu. Yanına matte kar çorabı almanı da öneririm, olası aksi bir durumda benzinlikte satılan zincirlerle arabayı perişan etmemiş olursun. Ama bu masraflar yerine sadece 4 sene boyunca bir kere gidip geleceksen araç kiralama daha ucuza gelebilir.
  • AtesHırsızı kullanıcısına yanıt

Ticarilerin için zorunlu.

• Yerinizde olsam kış lastikli bir araç kiralardım.

• Doğunun bir şehrinden bildiriyorum. Dün gece don başladı. 18 Kasımda kışlık taktım. Sizin yerinizde olsam her türlü ihtimale karşı kışlık taktırırdım. Mantık ta şöyle bir tampon veya bir far kışlık lastik fiyatı kadar.
  • hayatında açtıgın son konu olabilir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.