Şimdi Ara

2 kış lastiği yeter mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
50.987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bizde 4 tane kış lastiği var, kardeşim kullanmıştı geçen kış. Bu sene benim de aracım oldu. Kışın lastik almayı düşünüyodum ama malum masraf. Bize bazıları napacan 4 lastiği, çekişin olduğu tekere 2 tane taksanız yeter falan dediler. Bu konuda bilgisi olan var mı acaba?

• Yapay Zekanın Yanıtı

2 Kış Lastiği Yeterli Mi?

Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte güvenli bir sürüş deneyimi için kış lastiklerini taktırma zamanı gelir. Ancak bazı sürücüler, yalnızca iki kış lastiği kullanarak tasarruf edebileceklerini düşünürler. Peki, 2 kış lastiği yeterli midir?

Yasal Düzenlemeler

Ülkemiz mevzuatına göre, kış lastiği kullanımı zorunludur. Ancak bu zorunluluk yalnızca iki çeker binek araçlar için geçerlidir. Dört çeker binek araçlar ve ticari araçlar için kış lastiği kullanımı zorunlu değildir.

Güvenlik Açısından

Kış lastikleri, soğuk ve karlı hava koşullarında aracın yol tutuşunu ve fren mesafesini önemli ölçüde iyileştirir. 2 kış lastiğini yalnızca ön veya arka tekerlere takmak, aracın dengesini bozar ve güvenli sürüşü tehlikeye atar.

Ön Lastik Kışlık Arka Lastik Yazlık

Bazı sürücüler, yalnızca ön tekerlere kış lastiği takarak tasarruf etmeye çalışırlar. Ancak bu uygulama, aracın savrulma riskini artırır. Aracın hem ön hem de arka tekerlerinin aynı tutuşa sahip olması, güvenli sürüş için hayati önem taşır.

Sonuç

Güvenli ve emniyetli bir kış sürüşü için aracına 4 adet kış lastiği taktırman önerilir. 2 kış lastiği kullanmak, maliyet tasarrufu sağlasa da aracın yol tutuşunu ve fren mesafesini olumsuz etkileyerek trafik güvenliğini tehlikeye atabilir.

Bu nedenle, kış mevsiminde aracının güvenliğini ve yol tutuşunu iyileştirmek için 4 adet kış lastiği kullanmakta fayda var.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • valla kardeş bendede kış lastikleri var sadece önlerde çekiş lastikleri yetiyo bana 2.0 motor olmasına rağmen ama 4 lemeninde faydası 2 lastikten daha fazla olur elbet
  • quote:

Orijinalden alıntı: yakamozcuk

valla kardeş bendede kış lastikleri var sadece önlerde çekiş lastikleri yetiyo bana 2.0 motor olmasına rağmen ama 4 lemeninde faydası 2 lastikten daha fazla olur elbet
    Kesinlikle önerilmeyen bir durum bu. 4 lastikde aynı cins olmalıdır. Nette araştırınca bu konuda çok bilgi bulabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vuralkan

Kesinlikle önerilmeyen bir durum bu. 4 lastikde aynı cins olmalıdır. Nette araştırınca bu konuda çok bilgi bulabilirsin.

Alıntıları Göster
    ben önermiyorum ama 2 aracımdada 2 şer tane kar lastiğim var.
    galiba bu sene ikişer tane daha alacam
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkes

ben önermiyorum ama 2 aracımdada 2 şer tane kar lastiğim var.
    galiba bu sene ikişer tane daha alacam

Alıntıları Göster
    Hocam olayı karda sadece yerinden kalkmak olarak düşünüyorsan 2 lastik yeterli olur. Çekiş olan aksa takarsın aracı kış lastiğiyle kaygan zeminde rahatça kaldırısın. Yalnız iş frenlemeye geldiğinde olay değişir. Ve en önemlisi yol tutuş farkı olur. Bunu en iyi karlı bi rampayı inerken anlaşılır. Önden çekişli ön lastiklerde kış lastiği arka lastiklerde yaz lastiği takılı bi aracın karlı dik bir rampa inerekn arka lastikler kızaklamaya başlayabilir ve araç spin atabilir. Bunu bertaraf etmek için el frenini 2 diş fln çekip rampayı öyle inebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-EAEBEDCCE

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    daha fazla spin atma riskiniz olur
    2 takacaksanız takmasanız daha iyi bence ..helede sedan ise
  • quote:

Orijinalden alıntı: altin-orfoz

daha fazla spin atma riskiniz olur
    2 takacaksanız takmasanız daha iyi bence ..helede sedan ise

Alıntıları Göster
    Bu konuda pek fazla bir bilgim yok...

Ancak sadece mantık yürüterek şunu söyleyebilirim ki; öne kış lastiklerini arkaya 4 mevsim lastiklerini takarsanız yaz geldiğinde 2 adet 4 mevsim lastiğiniz geçirdikleri kış mevsimi nedeniyle diğer 2 adet 4 mevsim lastiğinizden daha fazla yıpranmış olur...

Tabii tecrübeli arkadaşlar daha iyi bilir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pulstar

Bu konuda pek fazla bir bilgim yok...

Ancak sadece mantık yürüterek şunu söyleyebilirim ki; öne kış lastiklerini arkaya 4 mevsim lastiklerini takarsanız yaz geldiğinde 2 adet 4 mevsim lastiğiniz geçirdikleri kış mevsimi nedeniyle diğer 2 adet 4 mevsim lastiğinizden daha fazla yıpranmış olur...

Tabii tecrübeli arkadaşlar daha iyi bilir...

Alıntıları Göster
    benim arabada 2 tane vardi onlerde...arkalar hic tutmuyor kac kere spin attim..hemen 2 tane daha aldim..kaza yaparsin masraf etmiyeyim derken daha cok masraf acilir...

• quote:

Orijinalden alıntı: ecar limon

Hocam olayı karda sadece yerinden kalkmak olarak düşünüyorsan 2 lastik yeterli olur. Çekiş olan aksa takarsın aracı kış lastiğiyle kaygan zeminde rahatça kaldırısın. Yalnız iş frenlemeye geldiğinde olay değişir. Ve en önemlisi yol tutuş farkı olur. Bunu en iyi karlı bi rampayı inerken anlaşılır. Önden çekişli ön lastiklerde kış lastiği arka lastiklerde yaz lastiği takılı bi aracın karlı dik bir rampa inerekn arka lastikler kızaklamaya başlayabilir ve araç spin atabilir. Bunu bertaraf etmek için el frenini 2 diş fln çekip rampayı öyle inebilirsiniz.

Alıntıları Göster
    KATILIYORUM...
    SON CÜMLE HARİÇ...

quote:

Orjinalden alıntı: ecar limon

• quote:

Orijinalden alıntı: roverci

KATILIYORUM...
    SON CÜMLE HARİÇ...

quote:

Orjinalden alıntı: ecar limon

Alıntıları Göster
    kış lastiği 4 tekerede uygulanmalıdır.

yoksa faydadan çok zararını bile görebilirsiniz.

hayırlı günler.

• quote:

Orijinalden alıntı: tasshelhoff

kış lastiği 4 tekerede uygulanmalıdır.

yoksa faydadan çok zararını bile görebilirsiniz.

hayırlı günler.

Alıntıları Göster
    bu gidişle kış lastiğine de gerek kalmayacak havalar yaz günü gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: efsanea_06

bu gidişle kış lastiğine de gerek kalmayacak havalar yaz günü gibi

Alıntıları Göster
    Kış Lastikleri KESİNLİKLE! aracın tüm tekerlerine takılmalıdır.

Diyelim ki sadece çekiş yada itiş yapan tekerlere 2 adet Kış Lastiği taktınız, aracı hareket ettirmeyi sağladığınız, peki durmak istediğinizde, yada

evinizden çıktıktan sonraki ilk sokağı dönmek istediğiniz de...

Kış lastiği taktığınız iki tekeriniz görevlerini yapacaklar, peki diğer iki tekeriniz onlarda aracınızın parçası ama onlar görev yapamıyacaklar.

Aracınız önden çekişliyse özellikle dönüşlerde ve frenaj esnasında arka tekerleriniz kış lastiği olmadan tekerlerinizin nasıl reaksiyon vereceğini

kestiremeyiz. Aracınız arkadan itişliyse hele bu çok daha büyük bir sorunu beraberinde getiriyor. Kış lastikleriniz arkada, önde normal yaz

lastikleriniz, fren yaptığınızda basit fizik kuralı olan ağırlık dengesine göre aracınızın ağırlığı öne doğru kayacak, hele bir de hafif bir yokuş iniyorsanız öne

doğru kayan bu ağırlık çok daha fazla artacağından, aracınızın mevcut ön lastikleriniz ile durması yada yönlendirilmesi, neredeyse imkansız hale gelecek.

Bu nedenle Kış Lastikleri KESİNLİKLE! aracın tüm tekerlerine takılmalıdır

• quote:

Orijinalden alıntı: gt-40

Kış Lastikleri KESİNLİKLE! aracın tüm tekerlerine takılmalıdır.

Diyelim ki sadece çekiş yada itiş yapan tekerlere 2 adet Kış Lastiği taktınız, aracı hareket ettirmeyi sağladığınız, peki durmak istediğinizde, yada

evinizden çıktıktan sonraki ilk sokağı dönmek istediğiniz de...

Kış lastiği taktığınız iki tekeriniz görevlerini yapacaklar, peki diğer iki tekeriniz onlarda aracınızın parçası ama onlar görev yapamıyacaklar.

Aracınız önden çekişliyse özellikle dönüşlerde ve frenaj esnasında arka tekerleriniz kış lastiği olmadan tekerlerinizin nasıl reaksiyon vereceğini

kestiremeyiz. Aracınız arkadan itişliyse hele bu çok daha büyük bir sorunu beraberinde getiriyor. Kış lastikleriniz arkada, önde normal yaz

lastikleriniz, fren yaptığınızda basit fizik kuralı olan ağırlık dengesine göre aracınızın ağırlığı öne doğru kayacak, hele bir de hafif bir yokuş iniyorsanız öne

doğru kayan bu ağırlık çok daha fazla artacağından, aracınızın mevcut ön lastikleriniz ile durması yada yönlendirilmesi, neredeyse imkansız hale gelecek.

Bu nedenle Kış Lastikleri KESİNLİKLE! aracın tüm tekerlerine takılmalıdır

Alıntıları Göster
    yaşadığın şehir ve ne kadar yol yaptığın önemli ben geçen kış 5 ay kar ve buz üzerinde iki lastikle idare ettim önemli olan dikkatli ve sakin kullanmak

• quote:

Orijinalden alıntı: Oldcyclist

yaşadığın şehir ve ne kadar yol yaptığın önemli ben geçen kış 5 ay kar ve buz üzerinde iki lastikle idare ettim önemli olan dikkatli ve sakin kullanmak

Alıntıları Göster
    http://www.lastik24.com/default.asp?gb=adv&kod1=t&kod2=t&kod3=t&kat=Lastik&bata=t&kam=Var bence 300 ytl için canımızı tehlikeye atmaya

değermi?mutlak her insan ne şartlarda paralar kazanıyor,kimisi için 1 aylık ev kirası gibi olan lastikler yolla olan en önemli ve tek bağlantımız.o yüzden

kendimizi ve ailemizi,yolda seyir halinde insanları düşünüyorsak 4 tane takmalıyız diye düşünüyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: celenay

• 2 kış lastiğiyle spin atmış biri olarak söylüyorum kesinlikle 2 kış lastiği yeterli değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: asilx

2 kış lastiğiyle spin atmış biri olarak söylüyorum kesinlikle 2 kış lastiği yeterli değil
    tamam arkadaşlar tabiiki 4 kış lastiği her zaman iki taneden iyidir ancak önemli olan aracın dikkatli kullanılmasıdır kış lastiği var diye yazın kullandığımız gibi kullanırsak değil 4 14 lastik taksan hikaye ondan sonra antalya izmir vs. ılıman yerlerde bence hiç gerek yok kış lastiğine
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oldcyclist

tamam arkadaşlar tabiiki 4 kış lastiği her zaman iki taneden iyidir ancak önemli olan aracın dikkatli kullanılmasıdır kış lastiği var diye yazın kullandığımız gibi kullanırsak değil 4 14 lastik taksan hikaye ondan sonra antalya izmir vs. ılıman yerlerde bence hiç gerek yok kış lastiğine

Alıntıları Göster
    kış sıcaklık ortalaması 7 derecenin altındaki her yerde kış lastiği gereklidir.

hayırlı günler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tasshelhoff

kış sıcaklık ortalaması 7 derecenin altındaki her yerde kış lastiği gereklidir.

hayırlı günler.

Alıntıları Göster
    Markasını hatırlayamadım, Sailun benzeri olması lazım. 4 tane lastik aldım bugün. Araç öndek çekişli olmasına rağmen spin nedeniyle önermediler. Öncelik, can güvenliği. Bu nedenle benim gibi usta şoför olmayanlar masraftan kaçınmamalı. (4*150 TL)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ClavicuLa NoX

Markasını hatırlayamadım, Sailun benzeri olması lazım. 4 tane lastik aldım bugün. Araç öndek çekişli olmasına rağmen spin nedeniyle önermediler. Öncelik, can güvenliği. Bu nedenle benim gibi usta şoför olmayanlar masraftan kaçınmamalı. (4*150 TL)

Syron markadır.
  • ben sadece önlerde kullanıyorum. geçen kış karlarda çok yokuş indim. hiç sıkıntı olmadı. aracın fren sistemindenmi bilemiyorum. O kadar dik bir yokuştan yanlışlıkla (karsız sanarak) çok hızlı indim. O kadar korktum ki anlatamam. Ancak frenede basmak zorundaydım, çünkü sokağın sonu bağlantı yolu idi.
    önden çekişli araçlarda kar lastikleri öne takıldığında Frenlemenin çok büyük bölümünüde ön tekerlerle olduğundan. Ben istanbul gibi, karın fazla yağmadığı yağsada temizlemenin yapıldığı şehirlerde, çekiş tekerine 2 ad. yeterli. çünkü sorun yokuşlarda kalmak.
    ama daha soğuk ve anadoluda 4 teker şart.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.