Şimdi Ara

0w 30 yag koydum... Araba degisti.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
42
Cevap
0
Favori
9.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhabalar... Bir hafta once konusunu acmistim , arabamda daha önceden 10w 40 mobil marka yağ vardı 40 bin bakımında bunu 0w30 tam sentetik mobil marka yagla degistirdim. Arabanın sesi bir miktar azaldı ama çok fazla değil zaten Toyotanin motorları sessiz olduğundan çok fazla bir fark yok. Beni asıl şaşırtan arabanın cekisinde belirgin bir artış oldu bayağı fark ediyorum buna karşın yakitta ise yarım litreden biraz fazla düşme var genelde 7.5 litre ortalama ile gezdğim ev işi arasındaki güzergahı 6.8 ile geziyorum bir haftadır. Adapazarina gittim geldim uzun yolda da belirgin bir düşüş var. Yağ değiştirmek isteyenlere mobil fuel economy 0w30 yağı şiddetle tavsiye ederim.

• 0w30 çok aşırı derece ince bir yağ havaların ısınmaya başladığı bugünlerde umarım size sıkıntı yaratmaz keşke 0w40 koysaydınız.
  • 10w 40tan direk 0w 30a geçmek çok mantıklı olmamış hocam. Muhtemelen aracınız sağlam yağ eksiltecek belli aralıklarla kontrol edin derim.
  • Araç ne hocam d4d mi?

Ben benzinli aracıma 5.30 koymak istediğimde ustalar şiddetle karşı çıkmışlardı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rubelhizb

10w 40tan direk 0w 30a geçmek çok mantıklı olmamış hocam. Muhtemelen aracınız sağlam yağ eksiltecek belli aralıklarla kontrol edin derim.
    10w 40 madeni yağ, 0w 30 tam sentetik bir yağdır. Motor yağ eksiltme yapar muhtemelen.
  • Araç benzinli imzamdaki araba 500 km civarı yol yaptım az once kontrol ettim eksiltme.yok değişen usta da iyi yağ fakat 0 w40 olsaydı daha iyi olurdu dedi şimdilik memnunum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: VW BORA

0w30 çok aşırı derece ince bir yağ havaların ısınmaya başladığı bugünlerde umarım size sıkıntı yaratmaz keşke 0w40 koysaydınız.

Tavsiye verdiğiniz yağın da incelik değeri aynı, sıcaklık değeri farklı.

Eğer tavsiye olacak ise 3w40 yada 5w30 daha uygun olur...
  • quote:

Orijinalden alıntı: bozak07

Araç ne hocam d4d mi?

Ben benzinli aracıma 5.30 koymak istediğimde ustalar şiddetle karşı çıkmışlardı.
    ince yag ile motor daha rahat calısır ama motor omru birazdaha kısalacaktır. Çokta onemli degerlerde degil. 10 yılda belki 1000tl zarar ancak olabilir yanı birazdaha erken eskir motor
  • quote:

Orijinalden alıntı: ellarte159

ince yag ile motor daha rahat calısır ama motor omru birazdaha kısalacaktır. Çokta onemli degerlerde degil. 10 yılda belki 1000tl zarar ancak olabilir yanı birazdaha erken eskir motor

Alıntıları Göster
    HOCA KİMSEYİ DİNLEME EN İYİSİNİ YAPMIŞSIN.

Aracında modifiye yoksa ve surekli 6000 devirlerde gezmiyorsan sıkıntı yok ve hatta en iyisini yapmışsın motorun için dahada iyi...

Benim aracımada servis 12 senedir 10-40 dayadı biraz araştırdığımda honda nın aracım için ilk tercihi

0-20 yağ olduğunu gördüm ve en son tercihinin 10-40 olduğunu gördüm

bu yağ ulkemizde yok ancak ben 0-30 kullanıyorum uzun bir suredir ve çok memnunum, meger aracımın gercek performansını hiçbir zaman alamamışım, gaz tepkisini hiçbir zaman tam alamamışım bunu gördüm...

halk arasında dolaşan hurafelere değil aracınızın gerçek önerilen yağını araştırın bulun ve koyun....

• quote:

Orijinalden alıntı: ugurozer

HOCA KİMSEYİ DİNLEME EN İYİSİNİ YAPMIŞSIN.

Aracında modifiye yoksa ve surekli 6000 devirlerde gezmiyorsan sıkıntı yok ve hatta en iyisini yapmışsın motorun için dahada iyi...

Benim aracımada servis 12 senedir 10-40 dayadı biraz araştırdığımda honda nın aracım için ilk tercihi

0-20 yağ olduğunu gördüm ve en son tercihinin 10-40 olduğunu gördüm

bu yağ ulkemizde yok ancak ben 0-30 kullanıyorum uzun bir suredir ve çok memnunum, meger aracımın gercek performansını hiçbir zaman alamamışım, gaz tepkisini hiçbir zaman tam alamamışım bunu gördüm...

halk arasında dolaşan hurafelere değil aracınızın gerçek önerilen yağını araştırın bulun ve koyun....

Alıntıları Göster
    ben her zaman aracın kılavuzunda ne yazıyorsa o yağı koymak gerektiğini düşünürüm. ayrıca yağ üreticileri de hangi araca hangi yağın uygun olduğunu söylüyorlar, web sitelerinde yazıyorlar. bunun dışındaki hareketler macera aramaktır bana göre. ha macera yaşamak istersiniz, sonra da deneyiminizi anlatırsınız, o size kalmış...

• Aracta lpg varsa arada kontrol edin yag eksilmesi varsa diye.Lpgli arac zaten eksiltir,0 w 30 da cok ince bir yag.Dikkatli olun.
  • ugurozer U kullanıcısına yanıt
    Aynen. Kitapçıkta 0 w20 yazıyor fakat bu yağı bulmak imkansız ben de ona en yakın olan 0w30 koydum gerçekten çok fark etti gaz tepkimesi çok iyi oldu arabada belirgin bir çekiş artışı oldu 6000 devirlere kırk yılda bir çıkıyorum.
  • ***Leopard*** kullanıcısına yanıt
    Araçta lpg yok 350 km uzun yol 150 km şehir içi yaptım şimdilik sıkıntı yok.
  • Benim canımı sıkan araç 3.4 litre yağ alıyor fakat ustaya söylememe rağmen 4 litre yağ koydu bir kısmını filtre çeker dedi bu şekilde daha iyi dedi inşallah bi sıkıntı çıkarmaz.
  • mutluakbulut kullanıcısına yanıt
    iyi de toyotanın d-4d'ye tavsiye ettiği ve fabrika çıkışı koyduğu yağ zaten 0w30, şimdiye kadar 10w40 kullanmakla iyi bir iş yapmamışsınız.

Üretici bunu tavsiye etmiş zaten, ince olur gibi yorumları dikkate almaya gerek yok, kendi aracım olan auriste 0w30 kullanıyorum, ne eksiltme var ne bişey.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mutluakbulut

Benim canımı sıkan araç 3.4 litre yağ alıyor fakat ustaya söylememe rağmen 4 litre yağ koydu bir kısmını filtre çeker dedi bu şekilde daha iyi dedi inşallah bi sıkıntı çıkarmaz.

motor sıcakken aracı duz bir yerde stop edin 3-5 dakika sonra yag cubugunu cekip bakın mAX çizgisinin üzerinde ise yağı koyan yere gidip fazlayı muhakkak çektirin,

fazla yağda araca çok kalın yağ konmuş gibi etki ediyor.
  • quote:

quote:

Benim canımı sıkan araç 3.4 litre yağ alıyor fakat ustaya söylememe rağmen 4 litre yağ koydu bir kısmını filtre çeker dedi bu şekilde daha iyi dedi inşallah bi sıkıntı çıkarmaz.

motor sıcakken aracı duz bir yerde stop edin 3-5 dakika sonra yag cubugunu cekip bakın mAX çizgisinin üzerinde ise yağı koyan yere gidip fazlayı muhakkak çektirin,

Ben de 5w30 Mobil Fuel economy koydurmustum bakimda. ayda bir dediginiz sekilde yag cubugunu kontrol ederim. Silip tekrar spkup cikardigimda max cizgisinin 1 cm. Kadar ustunde de yag oluyor. Acaba cok mu fazla yag koyuldu araca? Cektirmek gerekli mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: SonNn_

quote:

quote:

Ben de 5w30 Mobil Fuel economy koydurmustum bakimda. ayda bir dediginiz sekilde yag cubugunu kontrol ederim. Silip tekrar spkup cikardigimda max cizgisinin 1 cm. Kadar ustunde de yag oluyor. Acaba cok mu fazla yag koyuldu araca? Cektirmek gerekli mi ?

Alıntıları Göster
    0W-30 diğer 30'luk yağlardan daha ince bir yağ değildir. Hava soğuduğu zaman daha az kalınlaşan bir yağdır. Bu dereceler 40 ve 100°C'deki ölçümlere göre verilir. Gözle mukayese edilcekse bu sıcaklıklarda mukayese edilmeli.

• quote:

Orijinalden alıntı: Karbon 12

0W-30 diğer 30'luk yağlardan daha ince bir yağ değildir. Hava soğuduğu zaman daha az kalınlaşan bir yağdır. Bu dereceler 40 ve 100°C'deki ölçümlere göre verilir. Gözle mukayese edilcekse bu sıcaklıklarda mukayese edilmeli.

Alıntıları Göster
    Muhtemelen yağ ile birlikte hava filtresi de değişti, yoksa yağ doğrudan aracın performansını ve çekişini arttırmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SonNn_

quote:

quote:

benim gozlemlerime gore fazla yagın motoruma şuana kadar biz zararı olmadı ancak performansı torpuluyor... ve sonuçta fabrikanın belirlediği bir değer var, buna uymak en mantıklısı, tabiki birkaç mm fazlalık belkide hissedilmeyecek bile...

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.