Şimdi Ara

Donmasin diye mazota 1/10 benzin koymak ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
58
Cevap
0
Favori
3.695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kia servis ustası depoya donmamasi içn gaz yağı koyabilirsin, fakat gaz yağı bulamazsin benzin de olur dedi.
    Crdi motorlar için bunu deneyen var mı?
    Neticede bu bir tavsiye, aksilik olursa hiç bir bağlayıcılığı yok.
    Deneyenlerden yorum istiyorum.
    Lutfen denemeyenler konuyu boş yere meşgul etmesin.
    Saygilar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asbengu -- 10 Ocak 2014; 20:45:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• crdi motorlar bildiğim kadarıyla, kia, hyundai, opel ve fiat larda var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asbengu -- 10 Ocak 2014; 20:46:57 >
  • Dostum sakın deneme hangi şehirdesin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 Mazot + 1/10 MAZOT = 11/10 mazot.

Konu kapanabilir

• arkadaşım o eskidendi. şimdi motorinlerin hepsi katkılı donmaz. Motorinin -30 dereceye kadar donacağını sanmıyorum. Yalnız depoda çok az motorin olursa çok çok soğuklarda donabilir. Size tavsiyem deponuz kışları her zaman dolu sevilerde dursun o zaman donması çok çok zor bir ihtimal.

Dediğiniz olayı eskiden babam yapardı.Babamın 70-80 li yıllarda BMC kamyonu vardı ona koyardı.gaz yağı ya da benzin koyunca Mazot hem donmaz hem de araba iyi çekiyor diyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karaaagac -- 10 Ocak 2014; 20:13:57 >
  • Hocam çok saçma geldi. İnş. deneyipte motoru perte çıkarmazsınız.
  • bugün erzurumda yoğurt kıvamında mazotlar gördüm.
    sadece kia ya çekici üstünde 10 tane araç gelmişti,
    diğer markalar ve sanayiye gidenleri de siz hesaplayın artık :)

yoksa fantazi olsun diye koymayacağız, mazot donuyor işte, çözüm lazım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Genelde motor için tavsiyeler arasındadır, dolu depoya 1 litre kadar benzin ekletmek. Fakat işin esprisi nedir ben de bilmiyorum açıkcası. Ha şu da bir gerçek 59litre mazotun içindeki 1 litre benzinin araca zarar vereceğini şahsen ben düşünmüyorum. Gerekli bilgiye sahip arkadaşlar gelirse aydınlanmış olur herkes.
  • 2 hafta önce memleket'den gelirken gerede de bir lokantaya girmiştik. orda kamyoncuların kullandığı bir katkı varmış litresi 1tl mazot'un donmasını önlüyormuş. adı aklıma gelmiyor ...jet gibi birşeydi .
  • quote:

Orijinalden alıntı: asbengu

bugün erzurumda yoğurt kıvamında mazotlar gördüm.

Dostum erzurumdasın herhalde bende erzurumdayım. Bende de i30 var 2012 sana tavsiyem bu sene benim araç donmadı inşallah da donmaz geçen sene Batum can mazot almıştım dondu sana tavsiyem tortum yolunda opet var ya oradan ayda eski termnal de po var ben oralardan alıyorum gayet rahatım.

• Benzinle mazot karismaz. Karissa idi belki faydasi olabilordi ama.benzin deponun ustunde birikir mazot dibe coker.
    Fayda =0

• quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

Benzinle mazot karismaz. Karissa idi belki faydasi olabilordi ama.benzin deponun ustunde birikir mazot dibe coker.
    Fayda =0

En etkili cevap. Tebrik ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: technogen

quote:

Benzinle mazot karismaz. Karissa idi belki faydasi olabilordi ama.benzin deponun ustunde birikir mazot dibe coker.
    Fayda =0

En etkili cevap. Tebrik ederim.

Tesekkir ederim. Karisimlar donma noktasini dusurur kaynama noktasini yukseltir. Lakin karisim degildir mazotla benzin. Karissa idi zaten rafine edilemezdi

• quote:

Fayda =0

Bunu yazmak için girmiştim.
    Fakat farklı yakıt katkıları var . Ne derece donmayı engeller bilmiyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dizel antifrizi de denen donma önleyici yakıt katkıları var. Bir de onları deneyin.
  • Karışım olup olmadığı hakkında bilgim ve fikrim yok ama bir çok kez mazot deposunun içerisine 1-2 litre benzin koymuşluğum oldu, donmaması için değil, sistemi temizlemesi için...

• quote:

Doğu Anadolu çok soğuk malum,
    Kia servis ustası depoya donmamasi içn gaz yağı koyabilirsin, fakat gaz yağı bulamazsin benzin de olur dedi.
    Crdi motorlar için bunu deneyen var mı?
    Neticede bu bir tavsiye, aksilik olursa hiç bir bağlayıcılığı yok.
    Deneyenlerden yorum istiyorum.
    Lutfen denemeyenler konuyu boş yere meşgul etmesin.
    Saygilar.

Hocam bende erzda yaşıyorum 2 kez mazotum donmuştu bu nedenle dizel aracımı sattım 2 yıl önce. Genelde filtrenin içindeki mazot donuyor.Petrol istasyonlarında katkı atıyolar söyleyince faydasını görende var işe yaramıyor diyende. Benim mazotum donduğunda katkı attırmıştım mesela.Bazı arkadaşlarım filtrelerini inşaat yalıtım malzemeleriyle sarıyorlardı hatta. En güzel çözümlerden birisi kapalı garaj yoksa gece yatmadan aracı 5 dk çalıştırmak. Benzinli araçlar bile sabah zor çalışıyor. Burdaki soğuğu anlamak dışarda yaşayan arkadaşlar için zor 2 haftadır hemen hemen her sabah aracı çalıştırdığımda derece -20 yi gösteriyor gece Allah bilir kaç oluyor.

• quote:

bugün erzurumda yoğurt kıvamında mazotlar gördüm.

Bugünde hava güzeldi oysa

• Mazotlar -18 de jel gibi olur arkadaşlar, kükürt testi distilasyon yapılırken bizzat gördüm, daha düşükte akışkanlık bitiyor.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.