Şimdi Ara

Donmasin diye mazota 1/10 benzin koymak ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
3.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Askerdeyken erzurum da man kamyonlara benzin ilave ederdik tabi o motora ne koysan yakiyordu yeni nesil motorlar icin sikintili olabilir diye dusunuyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben misafir olarak gidip geliyorum Erzuruma.
    Tavsiyeler için teşekkürler.
    Benim depodaki mazot ta biraz saibeli idi zaten.
    Ucuz mazotta vardı. Opetteki katkidanda. Artık suçlu kim bilemiyorum.

• arkadaşlar bende erzurumda çalıştım daha önce ve aynı sıkıntıları biliyorum, mazot kıvamlaşıyor ve filtreden geçemiyor.Öncelikle dizel araç oraya uygun değil ama çözümü var.
    1- o bölge için özel kışlık katkılı mazot almak
    2-mazot filtresine kızdırma taktırmak
    3- würth ün mazot katkısını kullanmak
    4-depoya onda bir oranında gazyağı eklemek
    5- aracın motor bölümünü battaniye ile sarmak
    6-aracı güney yönüne doğru, rüzgar almayacak şekilde gece parketmek
    7- gece aracı 3-4 saatde bir çalıştırmak...
  • quote:

Orijinalden alıntı: redloves

2 hafta önce memleket'den gelirken gerede de bir lokantaya girmiştik. orda kamyoncuların kullandığı bir katkı varmış litresi 1tl mazot'un donmasını önlüyormuş. adı aklıma gelmiyor ...jet gibi birşeydi .

Adblue mi

• quote:

Orijinalden alıntı: emreoz25

quote:

Orijinalden alıntı: redloves

2 hafta önce memleket'den gelirken gerede de bir lokantaya girmiştik. orda kamyoncuların kullandığı bir katkı varmış litresi 1tl mazot'un donmasını önlüyormuş. adı aklıma gelmiyor ...jet gibi birşeydi .

Adblue mi

Hay ağzınla bin yaşa kafamda ne fırtınalar koptu ama getiremedim ismini

adblue kamyoncular kullanıyormuş yeni jenerasyon kamyon ve çekicilerde. binek araçlarda olurmu bilmem.

• redloves kullanıcısına yanıt
    onu mecbur kullanıyorlar ayrı deposu var. Normal araçlarda yok, su zannedip elimi yikadim boyle de bir anım var adblue ile [

• Kayınpedere sordum o işin piridir, tabi bu yazacağım eski dizel motorlar için geçerli, yani günümüz motorları için yazmıyorum.
    misal verecek olursak: 15 litre mazot, 3 litre 10 numara, 2 litre benzin toplamda 20 litre eder buna göre ayarlarsınız. Yüksekbasınçlı turbolu motorlar ve common rail dizellere sakın denemeyin!
  • emreoz25 E kullanıcısına yanıt
    Ayrı deposunu filan bilmem ama lokanta çalışanına sormuştum o söylemişti. mazot katkısı litresi 1tl görünce merak etmiştim :D
  • adblue mazota katılmaz ki ayrı deposu vardır emisyon düşürmek amacıyla kullanılan bir sıvıdır
  • Dostum senin dediğin olay 20 yıl öncesinde kaldı öyle showlara hiç gerek yok senin mazot donsun tüm masraflar bana ait. Bi sürü katkı maddesi var mazotun içinde öyle atraksiyonlara hiç gerek yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: levogrande

arkadaşlar bende erzurumda çalıştım daha önce ve aynı sıkıntıları biliyorum, mazot kıvamlaşıyor ve filtreden geçemiyor.Öncelikle dizel araç oraya uygun değil ama çözümü var.
    1- o bölge için özel kışlık katkılı mazot almak
    2-mazot filtresine kızdırma taktırmak
    3- würth ün mazot katkısını kullanmak
    4-depoya onda bir oranında gazyağı eklemek
    5- aracın motor bölümünü battaniye ile sarmak
    6-aracı güney yönüne doğru, rüzgar almayacak şekilde gece parketmek
    7- gece aracı 3-4 saatde bir çalıştırmak...

Hepsini anladim da filtreye isitici takmayi ilk kez duydum.
    Nasil bir işlemdir ?
    Kim yapar ?
    Kaça mal olur ?

• şu anda hava -27 derece (00:20).sabah yine çalışmayacak. akşamdan aracı balkona yakın yanaştırıp sabah elk.fanla (2000w) mazot filtresine doğru yarım saat üfletiyorum ancak öyle çalışıyor. denemediğim yakıt, yöntem kalmadı. mazot filtresini izocamla sardırdım olmadı.yakıt katkısı attım olmadı. Shell nitro yeni çıktı oda işe yaramadı.hele benzini hiç tavsiye etmem. bazıları gazyağı atıyor ama onunda uzun vadede enjektör,egr gibi elemanlara ne gibi etkileri olur aracım yeni olduğu için kıyamadım. yok böyle bir soğuk.
  • Ben konuyu meşgul etmeyeyim:)
  • asbengu A kullanıcısına yanıt
    Crdi sadece Kia ve Hyundai'da kullanılır.

Opel CDTI
    FIAT MultiJet

• quote:

Orijinalden alıntı: toyyarisçi

şu anda hava -27 derece (00:20).sabah yine çalışmayacak. akşamdan aracı balkona yakın yanaştırıp sabah elk.fanla (2000w) mazot filtresine doğru yarım saat üfletiyorum ancak öyle çalışıyor. denemediğim yakıt, yöntem kalmadı. mazot filtresini izocamla sardırdım olmadı.yakıt katkısı attım olmadı. Shell nitro yeni çıktı oda işe yaramadı.hele benzini hiç tavsiye etmem. bazıları gazyağı atıyor ama onunda uzun vadede enjektör,egr gibi elemanlara ne gibi etkileri olur aracım yeni olduğu için kıyamadım. yok böyle bir soğuk.

Ne soğuk varmış bu sene Erzurum'da ya. Biz Sivaslılar artık o soğuk hava ekseninden çıktık gibi. Bu sene bir kez -20 küsürlere düştük. Bu kış hep güneşli, ılık, yağışsız geçiyor. Yaza kuraklık olmazsa iyidir. Erzurum - Sivas soğuk karşılaştırması meşhurdur bu sene bayrak Erzurumda. Seneye allah kerim

• Böyle bir ısıtıcı parça mazot filtresinin donmasını engelleyecektir sanırım, zaten en çok donma sorunu mazot filtresinde çıkıyor, 3 sene önce Edirne'de bile arkadaşımın aracının mazot filtresi donmuştu araç yolda kalmıştı. Bu arada açıklama yapmayı unutmuşum, bu parça kendinden yapışkanlı ve esnekmiş, mazot filtresinin çevresine yapıştırıyorsunuz ve 100 derece ısı vererek filtrenin sıcak kalmasını sağlıyor.

http://www.ebay.com/itm/Car-Fuel-Filter-Silicone-Rubber-Heater-130mmX-230mm-12V-80W-212-Fahrenheit-/271349384935

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Durace -- 11 Ocak 2014; 0:44:07 >

• arabanın üzerini buranda ile örtmeyi denedinizmi?
  • benzin kullanmak hiç mantıklı gelmedi,

gazyağı kullananlar var da, common rail dizelde kullanan hiç bilmiyorum :/

• Gece yarısı 3-4 saatte bir çalıştırmak demiş adam. Sen gece 2 de Erzurum soğuğu nedir biliyormusun ? Adam zaten bunları yapmamak için çözüm arıyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • asbengu A kullanıcısına yanıt
    Bununla ilgili 5008 forumunda bir arkadas yaptirmisti filtreye kizdirici heralde. Fordun gelistirdigi bir sistemmis. Bende gecen hafta citroen servisine sordum yapiyoruz dedi. 400 tl galiba fiyati.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.