Şimdi Ara

Reno 19 az miktarda su eksiltiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
7.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba iyi günler Fethiye'de yaşıyorum 2000 model Reno19 sahibiyim.Aracımda görünürde hiç bir problem yok gidişi olsun,sabah çalışması olsun,hararet göstergesi olsun vs. fakat son zamanlarda dikkatimi çekmeye başladı araç suyu maximum değerden az miktarda su eksiltiyor kapağı açtığımda ise bazen su bi miktar yükselebiliyor.Ustaya götürdüğüm zaman havalar ısınmaya başladı haftada 10 günde falan suyunu kontrol et dedi bir kaç gözükmüyor dedi sorunun contadan yada bloktan kaynaklanma durumu var mı dedim su kapağını açıp biraz gaz verdi su seviyesini sabit görünce hayır yok dedi.Sorun neden kaynaklı olabilir yada normal midir?Haftada bi kere 1,5 su bardağı su koyup binmeye devam mı etmeliyim?

• Sürekli musluk suyu koyarsanız bir süre sonra kalorifer radyatörü kireçlenip sorun yaratabilir. O kadar su kaybının havaların ısınmasıyla ilgisi yok. Bir yerlerden kaçak var. Bence bulmaya çalışın. Araç eskidiği için büyük ihtimalle kelepçelerden kaçırıyor. LPG varsa öncelikle lpg mikserinin su bağlantılarına bakın.
  • Birebir aynı sorun bizde de vardı. Radyatörü değiştirdik sorun halloldu. 2001 model megane. Parçası ucuzdur sizde değiştirin bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coskunserce -- 12 Nisan 2017; 16:44:20 >
  • motor yağına karışma var mı baktınız mı
  • Araban bir yerden su kaçırıyor akşam arabanın altına karton koy sabah bak
  • Motor yağına su karışmamış su deposunda da yağ bulunmuyor araba durduğu yerde su kaçırmıyor fan açtığı zaman bi yerlerden akıtıyor sanıyorum fan açık vaziyetteyken aracı izledim altından yada herhangi bi yerden su damladığını görmedim
  • Muhtemelen radyatör kapakları var yanlarda plastik oradan kaçırıyor sökülüp şişlenecek bakır olan bu radyatör bakımı yapıldığı sürece yeni alınan alüminyum radyatör den iyidir.

Aracınızla gezin ve park edin soğumaya başladığı anda su sızmaya başlar.

Sakın toz vb şeyler atmayın geçici bir çözüm daha çok sorun yaratır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yazdıklarınızdan motorunuzda bir problem olmadığını anlıyorum.

-Radyatör kapağı çok eskidiyse stop edince kapaktan bir miktar sızdırıyor olabilir.
    -Su hortum ve bağlantı noktalarında bir aksaklık olup olmadığını iyice kontrol edin.
    -Radyatörün sıcak suya bağlanan kazanı bir sıcak bir soğuk zamanla eskiyor ve çatlama yapıyor, ordan sızdırıyor olabilir.
    -Aracınız LPG'liyse regülatöre ve hortumlara kesin bakın. Antifriz varsa regülatör üstünde izi kalır muhtemelen.
  • Eğer bir yerden kaçak olmadığına eminseniz, depo kapağını kontrol edin. Isı yükselince buhar şeklinde atma yapıyordur?
  • radyatörü bi değiştir bence. 97 model r19 vardı bende. hiç su eksilttiğini görmedim.
    fakat eski sahibi normal su kullandığı için kireçten dolayı az kalsın hararet yapıyordu araba.

radyatörü ucuz o araçların zaten. hem temizlenmiş olur hemde motor suyunu yenilemiş olursun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.