Şimdi Ara

1.3 multijet motor yağı ve hava ve yag filitresi tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
24.904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar babamın 1.3 multijet 75 hp 2012 puntosu için bakım yapacaz ama bu sefer servis yerine kendimiz yapmak istiyoruz elimizden geliyor zaten aşağı yukarı bu işler beraberce keyiflide geliyor hani bu işlere bakmak bizim için

şimdi ilk sorum .
    motor yağı konusunda kararsız kaldım nette çok araştırdım ne alacam emin olamadım ..
    mesela geçen bakımda petrol ofisi motor yağı kullanmış yetkili servis fiatın .. isim vermiyorum neyse..
    o yağ konuduğu günden sonra bu tarz bir sorun yaşıyorum . motoru çalıştırınca ilk motor yağ basıncı düşük motoru kapatıp tekrar çalıştırın diye bir uyarı yapıyor arada bir . motoru kapatıp tekrar çalıştırınca düzeliyor gerçi ama ben yağ dan şüphelniyorum ..

araştırdığım kadarı ile selania yağ yerine .

Mobil 1 ESP Formula 5W-30 -
    Castrol EDGE 5W30 4 yağı öneriyorlar ..

euro 5 1.3 multijet için hangisi daha iyidir ? daha uyumlu daha sağlıklı yağlama yapar ?

bir sorum da yağ filitresi sorunsalı - opar marka iyimidir ? orginal olanı galiba ama yinede sormak istiyorum mesela bocsh marka da var bununla arasında fark varmı yoksa opar alıp geçmi dersiniz.

son sorum da bonus oldu ama bu hava filitresi konusu serviste orginal olanı yien opar .. ama nette araştrırdığımda boch mann mahle vs gibi markalarıo mevcut opar yerine diğerlerini alsam bir fark olurmu ? yoksa hepsi ayınımıdır .. veya hava filitresi tavsiyeniz varmıdır opar yerine ?

ayırıca n11 vs gibi sitelerde filitre setleri var uygun fiyatlı sayılır onlardan alıp kullanan varmı ? orginal olmadığını söylüyorlar sağda solda forumlarda ?

• Sanayide yaptirin

100 liradan olacaz derken 1000 lira masraf acmayin :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yağ filtresi önemli orjinal takılmalı. Orjinal olmayan araçlarda masraf açtığını biliyorum.

yağ olarak da eğer spesifikasyonlar uygunsa mobil kullanın.

Bende 1.3 cdti 75 hp corsa var. Şuana kadar castrol 5w-40 edge kullandım. Ancak bende mobil 1 e geçeceğim bir daha ki yağ değişiminde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gencerr

Sanayide yaptirin

100 liradan olacaz derken 1000 lira masraf acmayin :)

yada şöyle yapsak malzemeleri ben alsam . işçilik ne kadar alırlar bizden ?
    yağ + yağ filitresi + hava filitresi + polen filitresi ? değişimi ..
    işin gerçeği elimden de geliyor aslında ama tabi gerçek bir ustanın işçiliği farklı olur..
    birde şu 5.40 la 5.30 yağ meselesi var hangisi daha uygun bizim araçlar için ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan1216 -- 12 Şubat 2017; 16:45:33 >
  • serkan1216 kullanıcısına yanıt
    Zaten oyle oluyor malzeme aliyorsunuz onlar takiyor yerine gore degisir benim usta 25 aliyor iscilik

Araciniza uygun yag secin googleda aratin hangi marka konuyor

• Kendi aracım corsa d 1.3 dizel icin bakimda motocar filtre(polen,hava,yag, mazot) ve shell helix 5x30 yag kullanildi. Tekrar bakim yaklasiyor, yine ayni markadan takilir sanirim.

Fiyat araştırırken yetkili servise de sordum,orjinal ve yan sanayi olarak ayri ayri fiyat verdiler garantim olmadigi icin. Eger yan sanayi takilirsa kullanacaklari markanin motocar oldugunu soylemislerdi.

Öyle olunca bende gozum kapali disarda degisimi yaptirdim, su ana kadar herhangi bir sıkıntı yaşamadım.

Umarım yasamamda.

• bence selenia'dan devam et
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Experimentation

bence selenia'dan devam et

sebep . 2 . bakımımda yetkili servis castrol kullanmıştı neden acaba düşündürücü ? ondan bir sonraki bakımdada petrol ofisi kullanmıştı .
    fabrika selenia öneriyor
  • total ineo ecs 5w30

n11de filtreseti adli magazadan 1. 3 punto bakım setini alın bosch marka.

ben böyle yaptım gecen bakimda citroen nemo 1.4 hdi araca.

• Ben opar yerine şampiyon takayım dedim lineaya sürekli hata veriyor orijinalden şaşma

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar hazır konu açılmışken ben de sorayım.Ben dün 1.3 palio için grat marka hava filtresi alıp taktım.Aldığım hava filtresi bire bir opar ile aynı ama sadece altta siyah sünger kısım yok.Geri kalan yerleri aynı sizce birşey olur mu?
  • Castrol edge 5-30 yada mobil 1 esp formula 5-30c total ineo ics 5w-30 gibi, egzoz normuna uygub yağlar ile değişimini yapın, 5w-40 koymayın bu motora sakın, performasınız iyice düşer, parçaları orjinalden yana seçiminizi yapın.

• Arkadaslar bugub resmini cektim yag filitrem de ufi tip yaziyor opar vs yazmiyor ? Bu ne anlaa geliyor yan sanayimi ?
     1.3 multijet  motor yağı ve hava ve yag filitresi  tavsiye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan1216 -- 12 Şubat 2017; 22:1:29 >
  • @@serkan1216 o yağ değil yakıt yani mazot filtresi. Opel'lerde 2009 öncesi ufi tipi kullanıyordu diye hatırlıyorum yanlışta olabilir. Sonradan Bosch GM olanına döndüler. Benim aracım 2011 bosch Gm olan takılı orjinali.
    http://www.onlineyedekparca.com/Periyodik-Bakim-Urunleri,LA_264-2.html#labels=264-2 linkte opel corsa için 2009 öncesi ve sonrası mazot filtresi yağ filtresi vs. var bakabilirsiniz.

1.3 multijet motorla aynı motor zaten 1.3 cdti. Orjinal fiat parçaları satan bir yer bulup parçaları alın ve ustaya değiştirin en iyisi yada direk yetkili servise

@ykpzn hocam motocar filtrelerini bir bakımda kullandım ben. Yağ filtresinde sıkıntı yaşamadım yanlış hatırlamıyorsam 10 bin sonra değişti. Yalnız hava filtresini 5 ayda değiştirmiştim. Sıkıntı olduğundan değil, ama çıkan parçayı görmek istedim. Orjinal filtreler ile motocar arasında fark vardı. Yani 5 ayda değiştirdiğim motocar daha kirliydi, senelik Gm filtreden. Aslında orjinal kullansanız daha iyi ama ucuz olsun diye bakıyorsanız bosch filtreleri kullanın en azından bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 12 Şubat 2017; 23:52:46 >

• Hiç uğraşmaya gerek yok.bende de linea var.sanayideki dükkanlarda gidiyorum 3.2 lt selenia yağ alıyorum.opar marka filtrelerimi de alıyorum.tanıdık usta var.usta al bunları tak diyorum olay bitiyor.filtre sayısına göre 100-150 tl malzemeler tutuyor 50 de işçilik veriyorum en baba 200 tl ye işi bitiriyorum.

Olması gereken opar dır.siz yetkili servise gittiğinizden emin misiniz?po marka yağ başka marka filtre vs... bana biraz garip geldi

• Fiyat olarak ne kadar farkediyor.dizelde orjinal kullanın bulamazsanız bosch vb avrupa marka parça kullanılabilir ama onlarda ucuz değil.ne olursa olsun yerli marka ucuz ürünler kullanmayın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben fiorino ya yedek parça olarak opar kullanıyorum .sıkıntı yok yağ ise usta hangisini tercih etse onu kullanıyorum . zaten yılda taş çatlasa 7-8 bin km yapıyorum yılda bir defa bakım yapıyorum sıkıntı yaşamadık şimdiye kadar
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.