< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Symbol 2007 1.4 benzinli motor suyunda yağ problemi
-
-
Geçmiş olsun. İlk etap da yaptırdığınız işlemin sağlıklı bir şekilde yapılmış olduğuna emin olmak gerekiyor.
Bu haldeki motorun iyi bir rektifiye ihtiyacı vardır. Sadece subap ve conta değişimi kurtarmamış olabilir.
Aşağı inip pistonlar segmanlar gömlek kollar vs gözden geçmeli idi.
Zaten bu işlem yapılırken bahsettiğiniz gibi blokta her hangi bir çatlak var ise buda kesinlikle göze çarpar idi.
Sanırsam ilk yapılan rektifiye adı altındaki işlemler biraz baştan savma olmuş gibi.
Bu aşamaya geldiğiniz bir nokta maalesef ki işin ehli bir usta ile işe sil baştan motora tekrardan girişmeniz gerecek.
Bütün dolaşım sistemi hortumları, devir daim, motor su kanalları, iç ve dış radyatörler, karter vs. temizlenebilecek durumda olan her parça sökülüp bu tortudan arındırılmalı detaylıca temizlenmeli, temizlenmeyecekler ise yenilenmek zorunda.
Ve mutlaka alt motora kadar dağılıp sil baştan elden geçmeli. Ankara'da iseniz ustam var yardımcı olamaya çalışırım tekrardan geçmiş olsun.
-
Evet hocam bende araştırdım sordum şunlara ulaştım. Rektefiye edilip montajlanırken herhangi bir çatlak olsa farkedilirdi dediler. Bunu yapan kişide rektefeciydi blok çatlak olmayabilir mi ? Üst kapaktan kaynaklı sorunlar işçilikten kaynaklı olabilir mi? Yada bu civatalar sıkılır montajlanırken alt blok çatlamış olabilir mi?
Masraf büyük gibi araba ihtiyaç stresliyim hocam bende ankaradayım
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Valla uzaktan bakarak ancak tahminlerde bulunabiliyorum üst alt sökülüp detaylıca incelenmesi gerek.
Bu tarz işlemleri cidden işin ehli insanlara teslim etmek gerek. Bunların benzinlilerinde bildiğim kadarı ile yağ soğutucu yoktu, en ucuz ihtimali yağ soğutucusu patlamıştır o karıştırır suya diyeceğim veya contada montaj hatası var yada uygunsuz conta diyebilirim yine en masrafsız alternatifler bunlar.
Ustayı düşünürsen özelden yaz hocam senin için bir görüşme yaparım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X