Şimdi Ara

İstanbulda kış lastiği olarak 4 mevsim kullanıp yazın yaz lastiği kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1 ay önce yayınlanan videoya göre 8 derecede fren performansı ve buzda fren performansında 4 mevsimler daha iyi gözüküyor. Hatta cross climate 2 bu 2 testte de tüm kış lastiklerini geçmiş. Sadece kar performansı daha iyi kış lastiğinin.

https://m.youtube.com/watch?v=buuj99zFXvo&t=254s

Redditte kışı yumuşak olan yerler için 4 mevsimin daha iyi olabileceği konuşulmuş:

https://www.reddit.com/r/TyreReviews/comments/16agxlc/is_having_an_all_season_tyre_as_a_winter_tyre_a/

İstanbul için cc2 veya başka bir 4 mevsimin kışlık olarak kullanılması hakkında fikriniz nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İstanbulda 4 mevsime bile gerek yok bence. Yazlıklarla bile geçer kış. 4 mevsim varken ayriyeten yazlık almaya gerek yok bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbul dayım

Zaten ne kar yağıyor ne yağmur. Şu an kasım 3 ve 15-20 derece civarı hava var. Güneş en tepede.

İstanbulda kış lastiği olarak 4 mevsim kullanıp yazın yaz lastiği kullanmak İstanbulda kış lastiği olarak 4 mevsim kullanıp yazın yaz lastiği kullanmak İstanbulda kış lastiği olarak 4 mevsim kullanıp yazın yaz lastiği kullanmak 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 3 Kasım 2024; 15:57:31 >
  • kar yağdığındaki o da nadir zaten altında kış lastiği olsa bile şehir kilit oluyor, o günlerde taksi gibi ulaşım araçlarını kullanmak İstanbul'da daha mantıklı.

• SELAM tamam kış sert değil ama yağmurda olan kazaları çok görüyoruz dikkat ediyorum çoğunda da yazlık lastik var. kışın kış lastiği kullanmak en azından 4 mevsim denen lastiklerden almak mantıklı

• ya yazlık + kışlık kullanmak lazım ya da sadece 4 mevsim lastik. yazlık + 4 mevsim alıp neden lastikçide mevsim başında sıraya bekleyelim ki?

• omdanın giti lastikle 2. kışa giriyorum şuan geçen kış fos idi bu kışta çok birşey beklemiyorum, ben bir sıkıntı yaşamadım yazlık lastik ile.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kış lastiği gerekli mi?
    3 yıl önce açıldı
    2 kış lastiği yeter mi?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ben de istanbul'da yaşıyorum, lastik sök tak balans 1400tl olmuş. yazlık-kışlık kullanmayacağım artık. 4 mevsim alıp 3-4 yıl kafa rahat takılacağım. istanbul şartlarında 4 mevsim gayet yeterli olur diye düşünüyorum.

hankok, michelin ve conti'nin lastikleri başarılı gibi gözüküyor testlerde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 4 Kasım 2024; 12:12:49 >
  • turgut reis T kullanıcısına yanıt

ya iyide dişleri yerinde bir yaz lastiği yağmurda da çoğu 4 mevsim ve kış lastiğinden iyi performans verir.

yaz lastiği demek kuru zemin lastiği demek değil ki.

yer buzlu değilse yağmurda hiç bir sorun yaşamaman lazım lastiklerin sağlıklıysa.

İstanbulda kış lastiği olarak 4 mevsim kullanıp yazın yaz lastiği kullanmakblog.atseuromaster.co.uk
    All Season vs Summer Tyres: What's Best For UK Drivers?
    https://blog.atseuromaster.co.uk/tyres/all-season-vs-summer-tyres

bu sitede grafikler verilmiş ıslak zeminde tabi hava eksi derecelerde değilse yaz lastiği kış lastiğinden de, 4 mevsim lastiğinden de daha kısa sürede duruyor

son 2 yıllık istanbul için dişleri sağlam yani diş derinliği ve kauçuk durumu iyi bir yaz lastiği kışın yüzde 90 ını idare edecektir kanımca.

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 4 Kasım 2024; 12:29:33 >

• Kar lastiği değil bunlar kışlık lastik. 5-7 derece altında yazlık lastik sertleşir tutmaz. İyi hamurlu ucuz nir kışlık lastik bile hayatınızı kurtarabilir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İstanbul deniz kenarı, ılıman iklim. Yılda 1 kere kar ya yağar ya yağmaz. Kış lastiğine gerek yok. Yılda 1 kere kar tutarsa o günde binme arabama ölmezsin.

• İstanbul’da kış lastiği mantıksız. Çünkü siz kış lastiği alsanız da almayanların yaptığı kazalar yüzünden yol kapanacak ve gidemeyeceksiniz saatlerce mahsur kalacaksınız. Aracınızı pırıl pırıl kış lastiği ile bırakıp yürümek zorunda kalacaksınız. Kar yağınca arabayı çıkarmamak en iyisi. Neredeyse orada kalsın.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arif kullanıcısına yanıt

Alıntı

metni:
    Çünkü siz kış lastiği alsanız da almayanların yaptığı kazalar yüzünden yol kapanacak ve gidemeyeceksiniz saatlerce mahsur kalacaksınız.

Yani kış aylarında kazaları sadece "kış lastiği olmayanlar" yapıyor öyle mi?

Kış lastiği olanlar kaza yapmıyorlar kış aylarında?

Bunu yazarken hangi kaynağa veya veriye dayanarak yazdınız?

• turgut reis T kullanıcısına yanıt

kış lastiklerine bakarsanız ıslak zemin fren performansının iyi olmadığını görürsünüz. yağmurda düzgün bir yaz lastiği lazım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.