Şimdi Ara

Yazın kış lastiği kullanılır mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kışa az kaldı kütahya soguk yer zaten sizce 1000 km maximum olacak şekilde 4 kış lastigi alsam yazlıkları seneye bıraksam almayı olur mu?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Trafik polisiyim.
    Karşılaştığım trafik kazalarında yazın kış lastiği takan araçlar ile bayağı karşılaştım.
    Fren mesafesi %50 den fazla artıyor.
    Lastik yola zift dökmüş gibi iz bırakıyor ama araç çok uzun mesafede duruyor.
    Ayrıca ölümlü yaralamalı kazaya karışır iseniz, mevsime uygun lastik olmadığı için, kusur oranınız artıyor.
    Yaz ayında yağmura rast gelirseniz, yol tutuşu çok az oluyor (kaza yapan sürücü beyanı)
    Yaz sıcağında kullanıldığı için bir dahaki kış ayına kadar sertleştiği için yol tutuşu düşüyor, yaz sıcağında dişlerinin aşınacağı ise kesin
  • 3 sene önce bi arac aldık doktordan. Yokohama w drive kışlık lastik vardı üstünde daha yeni taktırmış. 3 senedir lastik değişimi yapmadık. Yaz kış biniyoruz. Yavaştan yıpranmaya başladı. 1 sene daha idare eder.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 mevsimlik lastik alın. goodyear vector 4sesons gen2, nokian weatherproff, falken as210 bakın.
  • Kullanılır ama ömrü çok kısalır. Kış lastiği yumuşak hamur olduğu için çabuk yıpranır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullanılır ama eksileri çok olur
    Yazın fren mesafesi uzar, lastikler daha çok aşınır, yakıt tüketimi artar.
    Kışın işlevini yitirmeye başlar.
    Dört mevsim almanız daha iyi olur

• Yazın bot, kışın plaj terliği giyiyor musunuz ? Cevap hayır ise arabada da aynısı.
  • Lastiklerin ömrü yarı yarıya azalır ve yazın fren mesafesi uzar yol tutuşu azalır yakıt tüketimi artar. Mevsime göre lastik kullanmak hem daha güvenli hem de daha ekonomik olur. İdareten ikinci el yazlık lastik bile daha mantıklı olur.

K.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kış lastiği gerekli mi?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kış lastiğiyle sıcak, asfalt eriten bir havada frene bastım. Sanki hiç basmamış gibi metrelerce sandal gibi uzadı araba. Fren mesafesini son derece olumsuz etkiliyor.

• Yazın fren mesafesi kötü olur kışında işlevini yapmaz canınızı tehlikeye atmış olursunuz yaz lastiğiyle kışında aktif kullanmıcaksanız kışı bir şekilde atlatabilirsiniz ama kış lastiğiyle yaz kış performans beklenemez..

• Çok çabuk yıpranır.
  • Fren mesafesi uzuyor, yakıt tüketimi artıyor ama blizzak kışlıklar ile girdiğim viraja turanza yazlık lastikler ile giremedim. (245/45/r17)

• Trafik polisiyim.
    Karşılaştığım trafik kazalarında yazın kış lastiği takan araçlar ile bayağı karşılaştım.
    Fren mesafesi %50 den fazla artıyor.
    Lastik yola zift dökmüş gibi iz bırakıyor ama araç çok uzun mesafede duruyor.
    Ayrıca ölümlü yaralamalı kazaya karışır iseniz, mevsime uygun lastik olmadığı için, kusur oranınız artıyor.
    Yaz ayında yağmura rast gelirseniz, yol tutuşu çok az oluyor (kaza yapan sürücü beyanı)
    Yaz sıcağında kullanıldığı için bir dahaki kış ayına kadar sertleştiği için yol tutuşu düşüyor, yaz sıcağında dişlerinin aşınacağı ise kesin

• kış lastiklerini hala değiştiremedim evden çıkmama olayı yüzünden. sanırım bu sene değiştiremeyeceğim böyle giderse
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeremy Klakson

kış lastiklerini hala değiştiremedim evden çıkmama olayı yüzünden. sanırım bu sene değiştiremeyeceğim böyle giderse
    Bu sene bir çok sürücüde bu durum olacak sanırım.

Ben 17 jant lastiklerini değiştirdim geçen hafta.4 lastiğe 3000 TL para verdim.

Dolar artıyor,üretim azalıyor ,iyi yaptım bayağı zam gelecek diyor bir yanım.

Bir yanimda inşallah su piyasada o 3000 TL yi çok aramazsin diyor.

Ama bir çok arkadaşım lastik değiştirmeyecek.yollarda dikkat etmek lazim

• quote:

Orijinalden alıntı: Ultrasaray0643

Bu sene bir çok sürücüde bu durum olacak sanırım.

Ben 17 jant lastiklerini değiştirdim geçen hafta.4 lastiğe 3000 TL para verdim.

Dolar artıyor,üretim azalıyor ,iyi yaptım bayağı zam gelecek diyor bir yanım.

Bir yanimda inşallah su piyasada o 3000 TL yi çok aramazsin diyor.

Ama bir çok arkadaşım lastik değiştirmeyecek.yollarda dikkat etmek lazim

Alıntıları Göster
    benim lastikler hazır şirketin deposunda duruyor. ama işte dışarı çıkamayınca nasıl değiştireceğim ki lastikçi açıktır sanırım ortalık biraz durulsun halledeceğim

• ben lastikleri değiştirmeyeceğim, zaten kriz süresinde ayda 1000 km yapan insan 100-200 km yapacağı için ve yollar da boş olacağı için ayrıca, şehirlerarası yolculuk yasağı yüzünden uzun yolculuk ortadan kalktığı için kaza ihtimali de epey bir düşüyor. 3-4 ayda şehiriçi yapacağım 1000 km için gidip yaz lastiği taktırmam. Salgın süresince mecbur olmadıkça hepimiz evde kalmalıyız .
  • Kız kardeşimde kış lastikleri var. 4 seneden beri takılı. Şehirler arası hiç çıkmaz. En fazla 90-100 km hızla gider. Trafik kurallarına riayet eder. Az km yapar. Böyle kullanılacaksa hiç değişmesine gerek yok bence.

• Kışın kış, yazın yaz lastiği kullanılır.
  • Ben de gecen yil pandemide baska sehirde kaldigim icin bridgedtone lm001 kis lastiklerini degistiremedim. Haziranin sonunda takabildim yazliklari. Bu yil kisliklarin 4.yili dinar dan gecerken kavsakta hizli da degildim ama abs devreye girdi. Yol hafif yagmurluydu.Kaydim biraz Allahtan hizli degildim yol bostu.

Sizce kisliklari degistirmeli miyim?

4 yilda kisin toplam 6-7 bin km kullanmisimdir.

• Aracı Mayıs ayında aldığımda üstünde kışlıklar vardı ilk işim dörtmevsim alıp taktırdım. 1 ay önce de kışlıkları taktırdım. Eğer biniyorsan bu arabaya gerekeni yapacaksın. Kendi canını düşünmüyorsan karşındaki insanların canını düşün.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.