Kauçuk kullanım ömrü 5-6 yıldır iyi kullanımlarda bu süre ardından özelliğini yitirmeye başlar. Nedir bunlar Uygun koşullarda saklama; kışlık lastikler sıcakta durmamalı uzun süre direk sıcak gün ışınığını almamalı, yaz lastiğide aynı şekilde soğuğa uzun süre maruz kalmamalı aksi durumda ömrü kısalıyor bu nedenle ortalama en iyi ihtimalle 4-5 yıla düşer. Peki lastiğin kontrolü nasıl yapılmalı, kış lastiğinde sertleşme veya çatlaklar var ise değiştirmeniz gerektiğinin işaretleridir yol tutuşu azaldığından. Yaz lastiğinde ise yol tutuşu düşer ve fren mesafesi artar Üstteki yazdıklarım düşük KM lastikler için geçerli olup yapılan KM arttıkça lastiğin marka modeline göre kontrol edilmesi lazım benim tavsiyen hem kendiniz hemde diğer sürücüler için lastiğinizi değiştirmeniz. Ben riske girmemek adına max 3 yılda bir lastik değiştiriyorum çok yol yaptığımdan. Sağlıcakla. NOT: burada yazdıklarım kendi tecrübelerim ve uzman görüşleri alınarak belirtilmiştir uygulayıp uygulamamak sizin tercihiniz. |
Bildirim