Bursada yaşıyorum.Tek lastik alacağım bu tercihi 4 mevsim mi yapsam yaz mı karar veremedim. Bursada sıcaklık 5 6 derece altına düşmüyor artık.Kar yağmıyorda yağdığı olursa aracı kullanmıyorum zaten. Kış lastiklerinde 7 derece altı olursa gerekli diyorlar .O dereceye düşmüyor zaten ama genede 10 dereceler oluyor ondan tek şansımı 4 mevsimde yana kullanmak mı mantıklı yoksa yaz mı alayım. 205/55 R16 lastik önerir misiniz? Fiyattan bağımsız en iyi lastiği almak istiyorum zaten tek lastik alacağım lastik başı 500 1k fazla vermemde sakınca yok. Bu konuyuda neden açtım Michelin Climate cros+ 4 mevsimleri var araçta 5 yıldır.Bir sorun yaşamadım ama lastikçi 4 mevsim alınmaz Michelin iyi lastik değil felan dedi ondan sorayım dedim .Ben memnunum ilk 4 yıl.Ama çok ilgi alanımın olduğu bi konu değil tavsiyelerinizi bekliyorum < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
4 mevsim mi Yaz lastiği mi ?
-
-
Misal,istanbul gibi bir coğrafyada yağmur performansı iyi olan yaz lastiği yetecektir.
-
0 derece altına düşmüyorsa kolay kolay ve kar yağmıyorsa yaz lastiği yeterli olur.
-
Bende bursadayim 4 yıldır 4 mevsim lastikle kullanıyorum aracımı bir sorun yaşamadım öyle aman amanda kis olmuyor artık zaten geçtiğimiz eylülde değiştirdim lastikleri en iyisi mi bilmem ama hankook 4 mevsim aldım ses yapıyor ama başka bir falsosu yok memnunum
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yazlık lastik alacaksan. Conti premium contact 7 ve Michelin primacy 4 plus en tepedeki 2 lastik gerisi bunların altinda. (Adac testleriine gore)
Bu ebatta 2 bin km oldu cpc7 ile önceki turanzalardan sessiz tabi cok daha iyi yol tutuyor ama o lastik de hâliyle eskiydi sıfır haliyle kiyas imkani olmadı.
Michelin de alabilirdim etiket değeri daha sessiz fakat mıcır yolda Michelin çabuk asiniyor benim kullandığım yerlerde cpc7 daha uygundu.
Michelin iyi lastiktir bu dünyada kabul görmüş bir gerçektir. Sadece iyi modelleri daha çabuk asiniyor hamurundan dolayı.
Misal Turanza icin taksici lastigi denir kütük gibidir uzun km omru verir ama konforlu değildir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 23 Ocak 2025; 15:54:59 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
selamlar; öncelikle "ama lastikçi 4 mevsim alınmaz" diyen arkadaşlara selamlar olsun. milyon dolarlarla arge yapan firmalar bunlar. %100 güvenilir tyre reviev yada adac gibi siteler prof. seviyede testler yapmaktalar. mühendislik harikaları bu lastikler. ama bizim ilkokul mezunu sanayici kardeşlerimiz lastiğe bakarak saniyesinde kimyasal analiz yapma yetilerine sahipler :)))
eğer dediğiniz gibi kar altında kullanmıyorsanız ve çok soğuklarda araç kullanmıyorsanız kaliteli yaz lastiği yetecektir. ama benim gibi her an hazır olsun deyip 4 mevsim lastik her zaman daha mantıklı olacaktır olduki çok kaliteli bir lastik kullanıyorsunuz. tavsiyem aynı marka modelden devam edin.
-
Kışın uzun yola çıkmam dağda tepede işim olmaz olursa da araç kiralarım diyorsanız size uygun olan yaz lastiği.
Defalarca Ankara’da 4 mevsim kullandım, vector 4seasons, wearherproof, kinergy 4s2… testlerine baktım. 4 mevsim diye bir lastik yoktur diyen mahalle arası lastikçilerine de itibar edilmez
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 23 Ocak 2025; 16:51:18 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
yollar fazlasıyla tozlu hatta topraklı kışın kar yağmasa bile bunlar yüzünden oluşan çamurda da ciddi bir tutunma avantajı sağlıyor.
bence çok sıcak ve çok soğuk coğrafyalar haricinde her koşulda 4 mevsim veya an azında m+s özellikli bir lastik kullanılmalı.
-
premium contact 7 öneririm ,205-55-16 ebatlarında gayet uygun 3bin civarında
-
Türkiye tozlu ülke, Marmara da yağış alır. Her zaman M+S lastik kullanmak gerekir.
-
Siz zaten 4 mevsim lastik kullanıyormuşsunuz ve sorun da yaşamamışsınız. Lastikçiye ne bakıyorsunuz? Anlasa zaten lastiği takan değil yapan olurdu. Neyse ben Eskişehir'de 4 mevsim lastik kullanıyorum. Yazın 50+ derecede de 3 bin km kullandım, kışın zaten Eskişehir'de kullanıyorum. Artık kar yağmıyor ama soğuk oluyor yine de güneş yokken. Benim kullandığım lastik bile yazlık desene çok yakın (ekstra kılcallı ama) Goodyear Eagle Sport 4 Seasons. Ancak şöyle de bir şey var, lastik de kasko da sigorta da, vs 1 kere lazım olur. Eğer kesinlikle riske girmem diyorsanız 4 mevsim ya da yazlık alın. 4 mevsim lastikler 3 tepeli dağ simgesini testler olmadan alamazlar zaten. Bu da onların en az minimum karda gidebilme ve durabilme standartlarını karşıladığını gösterir. Yazlık lastikte bu hiç yok. Yazlık aldığınızda; kar yağdığında ve don olduğunda arabayı kesinlikle kullanmam diyorsanız yazlık daha mantıklı olabilir. Çünkü az bir zaman için, yılın büyük bir kısmında her ne kadar fark kışlık kadar olmasa da yazlık lastik 4 mevsimden daha iyi. Bundan vazgeçmemek de bir tercih. Ancak yukarıdaki şarta uymak elzem. Çünkü aynı zamanda 4 mevsim lastik de hava soğudukça yazlığa göre çok daha iyi. Ben bunları hesaplayıp yazlık desenli 4 mevsim aldım.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
4 Mevsim lastik al çok faydasını görürsün alabilirseniz Michelin veya Lassa tavsiye ederim..
-
Normalde yazlık/kışlık kullanma taraftarıydım. Geçen ay yeni araç aldım ve üzerinde 4 mevsim lastik var. Öyle olunca hem yazlık hem kışlık lastik masrafına girmemek için dört mevsim ile kullanmaya devam edeyim dedim. Sıkıntı yok şu ana kadar. Senede bir ön-arka lastik rotasyonu yapsak yeterli olur herhalde.
-
Eğer karda araç kullanmayacaksanız, kışın şehirlerarası yol yapmayacaksanız, yukarıda birkaç arkadaşın dediği gibi, yağmur vs performansı iyi olan bir lastik alıp geçebilirsiniz.
Ha yok karda da kullanacağım diyorsanız, yazlık-kışlık ayrı takım almak şu ortamda zulüm geliyorsa, 4 mevsim güzel bir lastik alın...
"4 mevsim lastik yoktur" şeklindeki 50 sene önceki safsatalara inanmayın.
Ha bu arada, "lastikçi" dediğiniz adamlar eğer gerçek esnaf değilse elinde olmayan lastiği gömecektir. Elindekini satmaya çalıştığını övecektir. O yüzden "lastikçi böyle dedi" diye adamların işi bildiğini düşünme yanılgısına düşmeyin.
Bizim milletin en büyük yanılgısı bu. Kendiniz araştırın, bilgi edinin. Sonra baktığınızda etrafınızdaki satıcı, pazarlamacı vs kılıklı tiplerin %90'ının yalan söylediğine, ezberlediği birkaç bilgi harici başka bir şey bilmediğine şahit olacaksınız.
Aksi yönde bir eleman yakalarsam adamlarla olabildiğince muhabbet etmeye çalışıyorum, iyice detay alayım bilgiye doyayım diye.
Diğer türlü safsata anlatmaya başlarsa, hıhı tamam diyerek uzaklaşıyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X