Şimdi Ara

4 mevsim lastik bu kadar kötü mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
53
Cevap
0
Favori
3.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Forumda herkes 4 mevsimi kötülemiş, ne yazın yaz lastiği gibi, nede kışın kış lastiği gibi performanslı ayrıca daha çok yakıyor ve ömrü kısa diyor, konforu düşürmesi cabasıymış.

Ekim ayı gibi lastik yenileyecektim, 4 mevsim alacaktım ama ikilemde kaldım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

4 Mevsim Lastikler Hakkında Gerçekler: Yakıt Tüketimi, Performans ve Daha Fazlası

4 mevsim lastikler, yıl boyunca kullanılmak üzere tasarlanmış çok yönlü lastiklerdir. Ancak bu lastiklerin yakıt tüketimi, performans ve güvenlik açısından bazı artıları ve eksileri olduğunu bilmek önemlidir.

Yakıt Tüketimi:

4 mevsim lastiklerin kış lastiklerine kıyasla daha yüksek bir yuvarlanma direncine sahip olduğu doğrudur. Bu, daha fazla yakıt tüketimine neden olabilir. Ancak bu artış, özellikle yaz aylarında kış lastiklerine göre daha düşüktür.

Performans:

4 mevsim lastikler, hem ıslak hem de kuru koşullarda makul bir performans sunar. Bununla birlikte, özel kış veya yaz lastiklerine kıyasla hem kış hem de yaz performansı açısından daha düşük olabilirler.

Güvenlik:

4 mevsim lastiklerin kış koşullarında özel kış lastikleri kadar iyi performans göstermediğini unutmamak önemlidir. Karda ve buzda çekişleri daha düşüktür ve fren mesafeleri daha uzun olabilir.

Yorumlar:

4 mevsim lastikler hakkında yapılan yorumlar değişkenlik göstermektedir. Bazıları çok yönlülüklerini takdir ederken, diğerleri yakıt tasarrufu veya performans eksikliğinden şikayetçi olabilir.

Sonuç:

4 mevsim lastikler, tüm yıl boyunca kullanım için rahatlık ve çok yönlülük sunar. Ancak yakıt tüketimi, performans ve güvenlik açısından artıları ve eksileri olduğunu bilmek önemlidir. Özel kış veya yaz lastiklerinin performansını tam olarak karşılamayabilirler. Lastik seçiminizi yapmadan önce, sürüş ihtiyaçlarınızı ve koşullarınızı dikkatlice değerlendirmelisiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bende 4 mevsim alcaktım michelin crossclimate plus ama 1700tl 4 lastik. değermi değmezmi herkes farklı diyor. birisi iyi kimisi 2 sene kullan at. falken mi alsak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: karamurat_670

bende 4 mevsim alcaktım michelin crossclimate plus ama 1700tl 4 lastik. değermi değmezmi herkes farklı diyor. birisi iyi kimisi 2 sene kullan at. falken mi alsak
    Usta ben falken 4 mevsim alacaktım herkes söylüyor vaz geçtim.

Kışlığı sava yazlığı falken alacam.

• Nokian weatherproof'u kia sportage, citroen c5, fiat punto, renault megane'da kullandık. Hiçbir sıkıntı olmadı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arif

Nokian weatherproof'u kia sportage, citroen c5, fiat punto, renault megane'da kullandık. Hiçbir sıkıntı olmadı.
    Usta nokian esfane kışlık ve 4 mevsimlik lastik markası ama o lastikler daha karlı soğuk şehirlere gider, Ankara gibi çöl şehirlere gitmez, daha çabuk eskiyecek daha fazla masraf.

• 4 mevsim lastik
    Yazin yazlik lastikten biraz kotu olacaktir.

Kisin:
    Kar uzerinde Yazlik lastikten kat kat iyi olacaktir.
    Kislik lastikten biraz kotu olacaktir

Yine konfor konusunda kislik lastikle yazlik lastik arasinda bir yerde olacaktir. Omur olarak da biraz kisa olacaktir her ikisinden de.

Tabi bu genel olarak. Ama alacagin marka modele bakmak lazim. mesela bahsettigin Falken yazin yaz lastiginden baya kotu gorunuyor. Nerdeyse kislik lastige yakin performansi.

2 sezon sonra 4 mevsimde kar performansindan odun vermeye baslarsin. Atamana gerek yok ama hissedilir derecede azalir kar performansi.
    https://alltyretests.com/michelin-crossclimate-plus/

Mesela 4 mevsim Falken belki ksilik Savadan bile iyi olabilir kar performansi olarak.

• Megane konya'da, diğer tüm araçlar ankara'da kullanıldı/kullanılmakta.

Hatta punto'yu sattığım abi beni aradı bu lastikler neydi ben yine bundan alacağım sen biliyorsundur diye.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2 kış lastiği yeter mi?
    17 yıl önce açıldı
    4 mevsim mi yaz lastiği mi?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hemican

4 mevsim lastik
    Yazin yazlik lastikten biraz kotu olacaktir.

Kisin:
    Kar uzerinde Yazlik lastikten kat kat iyi olacaktir.
    Kislik lastikten biraz kotu olacaktir

Yine konfor konusunda kislik lastikle yazlik lastik arasinda bir yerde olacaktir. Omur olarak da biraz kisa olacaktir her ikisinden de.

Tabi bu genel olarak. Ama alacagin marka modele bakmak lazim. mesela bahsettigin Falken yazin yaz lastiginden baya kotu gorunuyor. Nerdeyse kislik lastige yakin performansi.

2 sezon sonra 4 mevsimde kar performansindan odun vermeye baslarsin. Atamana gerek yok ama hissedilir derecede azalir kar performansi.
    https://alltyretests.com/michelin-crossclimate-plus/

Mesela 4 mevsim Falken belki ksilik Savadan bile iyi olabilir kar performansi olarak.
    Allah Allah savadan daha iyi öyle mi?

Kardeşim Petlas kullanıyor parasına göre iyi diyor, o zaman yazlığı falken kışlığı Petlas mı alsam, zaten yer Ankara, kara kış olsa kışlığı direk nokian alırım

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-DFABFCB25

Allah Allah savadan daha iyi öyle mi?

Kardeşim Petlas kullanıyor parasına göre iyi diyor, o zaman yazlığı falken kışlığı Petlas mı alsam, zaten yer Ankara, kara kış olsa kışlığı direk nokian alırım

Alıntıları Göster
    Hocam olabilir dedim sadece. Daha iyi demedim.
    Bakmak lazim Falken 4 mevisimin kar performansi guzel. SAVA lastigi Goodyearin alt kalite urunu.
    Her kislik lasitign performansi ayni degil.

• Ben memnun kaldım falken as210dan.

• quote:

Hocam olabilir dedim sadece. Daha iyi demedim.
    Bakmak lazim Falken 4 mevisimin kar performansi guzel. SAVA lastigi Goodyearin alt kalite urunu.
    Her kislik lasitign performansi ayni degil.

Alıntıları Göster
    Falken kullanmamama rağmen beğendiğim lastik, Japon malı Çankırı'da fabrikası var.

Yazlığı banko falken alırımda, kışlığı ankarada ne almak lazım sence hocam önerin var mı?

• 2 sene michelin CC kullandım eski aracımda.Bir dahada asla kullanmam.

1 sene sıkıntı yapmadı ama 2.sene berbattı.kalkarken hep patinaj ve ESP,duruşta hep ABS..

Yazın yaptığı uğultu ve yakıt sarfiyat artışı da cabası.

Şahsi olarak şuna kanaat getirdim.4 mevsim lastik diye bir şey yokmuş,olsa bile ılıman iklimde max. 1,5 sene randımanlı kullanımı varmış.Konfordan ve yakıttan taviz verirseniz oda..
  • Kışlık olarak ta başka aracıma petlas almıştım.

Fiyatına göre tam bir f/p ürünü imiş.

3-4 kere Uludağ yaptım kışın karda.Bende performansına hayret ettim.
  • 90.000 km kullandım, yazında kışında memnun kaldım. Yakıt tüketime bir etkisi yok. Kar perfonmansı çok tatmin etti.

• quote:

Orijinalden alıntı: EmreGLC

90.000 km kullandım, yazında kışında memnun kaldım. Yakıt tüketime bir etkisi yok. Kar perfonmansı çok tatmin etti.
    Memleket?

• quote:

Memleket?

Alıntıları Göster
    Memleketi boşver, iş gereği devamlı uzun yola çıkıyorum. 4 saatlik dağ yolculuğunda kar ve buzla kaplı yolda bile bırakmadı. Goodyear 4 mevsim.

• 3 sene nokian weatherproof 4 mevsim kullandım ve herhangi bir problem yaşamadım. Tavsiye ederim.

• quote:

Falken kullanmamama rağmen beğendiğim lastik, Japon malı Çankırı'da fabrikası var.

Yazlığı banko falken alırımda, kışlığı ankarada ne almak lazım sence hocam önerin var mı?

Alıntıları Göster
    Goodyear cok pahali degilse Uultra grip ben cok memnun kalmistim.
    Astra H ile kac kere Uludaga ciktim.

Hatta bak hocam bu videoayaya. Uludagda kar firtinasina yakalandik. Onumu goremiyordum ama araba gidebiliyordu:))) Bu da Firtina sonrasi donus videomuz. Bizden baska ticariler haric zincirsiz arac yoktu diyebilirim.

Ama sadece Istanbulda kullanacaksan bence gereksiz kis lastigi (simdi kizanlar olacak kesin:))

Ya 4 mevsim tak ya da yazlik tak kar yaginca disari cikma.

• 4 mevsim lastik çok karlı olan yerlerde kışlık lastikten kötü performans gösterir. Yazında yazlık lastiklerden hem kötü performans gösterir hemde ekstra yakıt yaktırır. En iyisi hem kışlık hem yazlık lastik almak.

Kışın michelin pilot alpin, yazında michelin primacy kullanıyorum çok memnunum.

• quote:

Goodyear cok pahali degilse Uultra grip ben cok memnun kalmistim.
    Astra H ile kac kere Uludaga ciktim.

Hatta bak hocam bu videoayaya. Uludagda kar firtinasina yakalandik. Onumu goremiyordum ama araba gidebiliyordu:))) Bu da Firtina sonrasi donus videomuz. Bizden baska ticariler haric zincirsiz arac yoktu diyebilirim.

Ama sadece Istanbulda kullanacaksan bence gereksiz kis lastigi (simdi kizanlar olacak kesin:))

Ya 4 mevsim tak ya da yazlik tak kar yaginca disari cikma.

Alıntıları Göster
    Vallaha o zaman kışlığı Petlas yazlığı falken alayım bu işi kapatayım.

Good year güzel ama fiyatıda güzel.

Gönül isterki yazlığı pilot sport 4 kışlığı nokian alayım ama durum belli

Melih başgandan sonra kar yağmıyor zaten

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.