Şimdi Ara

4 mevsim mi yaz lastiği mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2017 polo aracım var, üzerinde 4 mevsim lastikler var. lastiklerin durumu çok iyi değil büyük ihtimal hiç değişim yapılmamış. arka ikili biraz daha iyi durumdaydı ön-arka yaptık. 4 tane yeni yaz lastiği mi alsam? araçla çok gezen biri değilim kışın sorun olur mu? gerçi araç değiştirmeyi de düşünüyorum yeni polo.

• Uzun zamandır forumda böyle cahilce yorumlar görmüyordum. Fanatik olanları anlıyorum da cehalet bambaşka bir olay. Tüketici olarak petlas’la continental arasındaki farkı anlamayacak adamlarla, kış lastiğinin sadece karda buzda kullanıldığını düşünen adamlarla aynı trafikte yol alıyoruz sonra gelip sana vuruyor işte böyleleri.
    Yazın 200+ kmh hızla otobanların tozunu attırıp kışın da Muş’un 5 metre kar düşmüş dağlarında gezmiyorsanız; dört mevsim lastikten daha mantıklı bir icat yoktur sizin için. 4-5 farklı marka dört mevsim lastik kullanmış biri olarak söylüyorum bunu. Dört mevsim lastiğin L’sini bilmeyip oturduğu yerden yazın yaz lastiği kışın kış lastiği diyenlere aldırış etmeyin.
  • Kışın sert geçtiği biryerde yaşamıyosan yaz lastiği.ben öyle yaptım 1 ay önce.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • labidu kullanıcısına yanıt

kar neredeyse olmuyor olsa da 2 hafta maksimum bir yılda.

• Matrixx7 kullanıcısına yanıt

Karda arabayı kımıldatma ticari taksi kullan ben öyke yapıyorum.lastiklerii de etiket değerlerine göre seç.sözde marka olanlar tamamen cebindeki parayı çalmak için.alayı aynı.tüketici olarak minik farklar varsa vardır onuda biz farkedemeyiz bile.

• labidu kullanıcısına yanıt

anladım hocam marka takıntılarım var az çok o yüzden continental alırım. dediğim gibi kar yılda maksimum 2 hafta falan, yağmur oranı da fazla değil.

• Matrixx7 kullanıcısına yanıt

Conti alacaksan ultracontact güzel diyorlar.

• Kış lastiği balondur yılda 3 gün yağacak kar ve olacak buzlanma için dünya para vermek saçma batıda yaşayıp yüksekte yaşamıyorsanız almayın

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2 kış lastiği yeter mi?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Uzun zamandır forumda böyle cahilce yorumlar görmüyordum. Fanatik olanları anlıyorum da cehalet bambaşka bir olay. Tüketici olarak petlas’la continental arasındaki farkı anlamayacak adamlarla, kış lastiğinin sadece karda buzda kullanıldığını düşünen adamlarla aynı trafikte yol alıyoruz sonra gelip sana vuruyor işte böyleleri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 1 Ocak 2024; 16:32:41 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kış lastiği sadece kar için mi kullanılıyor sanıyorsunuz ??

• hakan0403 kullanıcısına yanıt

Yazın yağmur yağmıyor mu?

• Eğer o 1 2 gün kar yağdığında arabayı çıkartmayacak durumdaysan yani işe, markete acil ihtiyacın olduğu yerlere araba kullanmadan gidebiliyorsan yaz lastiğinden devam.

Kış lastiğinin bide yağmurlu havada kayma yaptığı söyleniyor ben bu duruma denk gelmedim ama bilmiyorum neyle alakalı söyleyen yalan mı söylüyor emin değilim uzman varsa bunu cevaplasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vict0ry -- 1 Ocak 2024; 19:59:45 >
  • Tüm testleri okuyun inceleyin artık yaz lastiğinden daha iyi test sonucu veren 4 mevsim lastikler dahi var. İyi markalardan birini alın ve daha bir şey düşünmeyin. Yağmur, hafif kar, kuru zemin bağlamında hiçbir eksikleri yok. Türkiye’de bulunan zirveye oynayan dört mevsimler bunlar:

Michelin crossclimate 2
    Continental Allseasoncontact 2
    Goodyear Vector 4 seasons gen 3
    Bridgestone weathercontrol a005
    Hankook kinergy 4s2

Hesaplı alternatif: Goodyear Eagle Sport 4 seasons (dikkat!!! Düz eagle sport değildir, Avrupa’da Dunlop sport all season olarak satılan güzel bir lastiktir)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaz ile aynı fiyata ise 4 mevsim almak daha mantıklı değil mi?

• nightbringer kullanıcısına yanıt

Değil. Çünkü 4 Mevsim lastik ne tam yaz lastiğinin yerini tutar ne de Kış lastiğinin.

• nightbringer kullanıcısına yanıt
    Yazın 200+ kmh hızla otobanların tozunu attırıp kışın da Muş’un 5 metre kar düşmüş dağlarında gezmiyorsanız; dört mevsim lastikten daha mantıklı bir icat yoktur sizin için. 4-5 farklı marka dört mevsim lastik kullanmış biri olarak söylüyorum bunu. Dört mevsim lastiğin L’sini bilmeyip oturduğu yerden yazın yaz lastiği kışın kış lastiği diyenlere aldırış etmeyin.

• Kar yağınca çıkarmam diyorsanız veya sıfır derece altı sürüşü az ise yaz lastiği alın tabi ama 4 mevsim lastikler gerçekten iyi gelişim gösterdi.. çok detaylı 4 mevsim lastik testleri var, bazı lastikler kış ağırlıklı performansta, bazıları yaz ve ıslak zemin uzmanı. bridgestone a005 modeli ve Hankook 4s2 yaz lastiği gibi ürünler, ama makul denebilecek bir kar-kış performansları da var.

• 4 mevsim lastik endüstri mühendisi gibidir. herşeyden anlar ama az anlar...

• EKE58 kullanıcısına yanıt
    Hocam 235 55 18 ebatta kış için pek ihtiyaç yok 6-7gün kar yağıyor yağmıyor. Ağırlıklı yazlık olarak kullanılacak uygun fiyatlı lastikler önerirmisiniz? goodyear f1 asymmetric 5 3200den alacaktım fakat 4bin oldu 2023 üretimleri mecbur arayışa girdim tekrar. 4 mevsimde olabilir ağırlıklı yaz için. Teşekkürler.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kar yağışına göre değil bulunduğunuz yerin sıcaklığına göre karar vermeniz gerekiyor.

kışın çok soğuk olan bir yerse kış lastiği fark yaratır. değilse yaz lastiği de idare edebilir. 4 mevsim de bir seçenek

kar yağışından ziyade lastik hamurunun belli sıcaklık aralıklarında asıl performansını vermesiyle alakalı bu yaz-kış lastiği ayrımı. dikkat ettiyseniz desenler her ikisinde de neredeyse aynı oluyor, yağış odaklı olsalar desenleri farklı olur

• Süleyman Çakır. kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz rakamlara alınacak 4 mevsim maalesef memnun edecek bir dört mevsim olmayacaktır. İstediğiniz ebatta Bridgestone a005’in tanesi 5400 liradan fazla. Hankook 4250 civarında. Sizin belirttiğiniz fiyat bandını bunlar çok aşıyor. Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama dört mevsim lastik alacağım ve hesaplı olsun diyorsanız aşağıda fotoğrafını eklediğim Laufenn lastik var en uygun fiyat olarak.

4 mevsim mi yaz lastiği mi?

Yazlık lastiklerde seçenek fazladır, fiyatlar daha makuldür muhtemelen. Ben dört mevsimi avantajlı görüyorum, yaşadığımız yerde kar olmasa da kışın ortasında bir yere gitmek zorunda kalabiliriz, cenaze olur veya başka bir acil durum olur, karda kışta ortada kalmamak ve her duruma hazırlıklı olmak adına iyi bir dört mevsim lastik kullanmayı tercih ediyorum. Bahsettiğim gibi durumlar başıma da geldi ve çok faydasını gördüm. Yazlık kışlık söktür taktır derdi yok depo etme derdi yok. Özellikle iyi markaların dört mevsimleri yağmurda da çok iyiler.

Anladığım kadarıyla aracınız suv tipi bir araç, Hankook Kinergy 4S2 X lastikler fayda/maliyet olarak tatmin edici olur. Ama yazlık lastikten pahalıya gelebilir ya da en iyi ihtimalle aynı paraya denk gelebilir.

Bu arada ben assymetric 5 lastiği aracımdan yeni çıkardım, pek beğendiğimi söyleyemem :) 2021 lastiği durumları da orta, sıcaklarda yol tutuşunu beğenmedim araç arkadan itişli gaza yüklenince anında arkayı bırakıyor ve esp devreye giriyordu. Ani frende tutuşu da pek sarmadı. Belki de eskidiği içindir bilemiyorum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.