Şimdi Ara

4 mevsim lastik bu kadar kötü mü? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
3.984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 2 sene Michelin CrossClimate kullanmıştım. İlk sene her anlamda gayet memnundum, sadece havaların aşırı sıcak olduğu yaz günlerinde parlak asfaltta fren yaparken daha fazla kayma sebebiyle ABS müdahalesi artıyordu. Kışın da tabiki kışlık lastik kadar olmasa da çok yakın performans sağlıyordu. Aslında sürekli kar yağmayan ılıman iklimde kullanmak için çok ideal diye düşünürken, 2. yıl özellikle kar performansı ciddi anlamda azalmıştı, sonrasında da aracı sattım zaten.

Kışın sürekli araç kullanmayan birisi için fiyatı normal lastiğe göre %25'e kadar daha pahalı olduğu müddetçe mantıklı bir seçim. Ancak ben bir daha tercih etmeyeceğim.
  • Yukarıda bazı kullanıcıların da bahsettiği gibi Crossclimate'de bazı sorunlar yaşanıyordu. Ancak daha sonra bu sorunları Crosclimate Plus'da bir nebze çözdüler. Buna benzer bir durum Goodyear'da da vardı. 4seasons Gen1 lastiklerinde yaşanan sorunlar Gen2 ile azaltıldı. Nokian'a Weatherproof'a değinecek olursak ciddi sayıda parçalanma şikayetleri var. Aksine bu parçalanma sorununu yaşamayanlar da var. Anlayacağınız şudur ne yazık ki tamamen pürüzsüz yorumlara sahip hiçbir lastik yok şuan piyasada. İyi diyen kullanıcı da kötü diye kullanıcı da fazlasıyla mevcut.

Ancak benim gözlemlerime göre eğer o civarlardaki fiyat bandına çıkacaksanız Crossclimate Plus almanız. Yabancı kaynakların yaptığı çoğu testte çoğunlukla üst sıralarda.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-DFABFCB25

Allah Allah savadan daha iyi öyle mi?

Kardeşim Petlas kullanıyor parasına göre iyi diyor, o zaman yazlığı falken kışlığı Petlas mı alsam, zaten yer Ankara, kara kış olsa kışlığı direk nokian alırım

Alıntıları Göster
    Hocam petlasın kışlık lastiği ilk sene güzel ama ondan sonraki senelerde baya kötüleşiyor özellikle ıslak zeminde hafif rampada kalkışlarda hep pati çekiyor araba yine aynı şekilde ıslak zeminde frende abs hemen devreye giriyor.Üstünde bir de gürültülü. Yerli firma olduğu için aldım,keşke güzel şeyler söyleyebilseydim hakkında ama durum bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: cricet

Hocam petlasın kışlık lastiği ilk sene güzel ama ondan sonraki senelerde baya kötüleşiyor özellikle ıslak zeminde hafif rampada kalkışlarda hep pati çekiyor araba yine aynı şekilde ıslak zeminde frende abs hemen devreye giriyor.Üstünde bir de gürültülü. Yerli firma olduğu için aldım,keşke güzel şeyler söyleyebilseydim hakkında ama durum bu.

Alıntıları Göster
    En uzun ömürlü kışlık hangisi peki

• quote:

Alıntıları Göster
    Bilmiyorum başka marka kışlık lastik kullanmadım daha.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cricet

Bilmiyorum başka marka kışlık lastik kullanmadım daha.

Alıntıları Göster
    Ben bu senede falken 4 mevsim yapıştırayım 3 sene sonra kışlık ayrı yazlık ayrı alırım.

• Nokian Weatherproof SUV kullandım 4 sene , 75 k km. İStanbul özelinde konuşacak olursam bir sıkıntı yaşamadım, izmir , çanakkale , bodrum taraflarında bir hatasını görmedim. sadece 3 sene sonra yol uğultusu biraz artmıştı ve konfor çok azalmıştı. biraz daha konfor odaklı olarak michelin crossclimate suv modelini aldım , 1 ay oldu. şu an çok konforlu fakat 1 yaz 1 kış geçirsin daha ne göreceğiz.
  • Golf 7 kullanıyorum altında 2 yıllık Michael cm var çok yol sesi yapıyor permormansından ve özellikle yol sesinden memnun değilim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Alıntıları Göster
    Ömürden kastınız diş derinliğ iise Continental'de dişleri azalmıyor ama 3. kış tutunma da kalmıyor. Geçtiğimiz kış patronun arabası 4 çeker bmw 525 xDrive düz yolda saplandı kaldı, araç milim oynamadı, biz yeni kışlık lastikle ve daha hafif araçlarla çıktık ama onun aracı gömüldü kaldı, yarım saat uğraşarak çıkardık.

Farklı marka/model araçların farklı marka/model lastikleri var. Mesela aynı marka model yakın km'de ford focus için continental yaz lastiğinde diş derinliği 6mm iken michelin olanda 4mm'e düşmüş. michelin çok yumuşak ve dişleri resmen zamanla eriyor. Continental dişleri koruyor ve özellikle ıslak yoldaki su tahliyesi daha başarılı oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Arif

Ömürden kastınız diş derinliğ iise Continental'de dişleri azalmıyor ama 3. kış tutunma da kalmıyor. Geçtiğimiz kış patronun arabası 4 çeker bmw 525 xDrive düz yolda saplandı kaldı, araç milim oynamadı, biz yeni kışlık lastikle ve daha hafif araçlarla çıktık ama onun aracı gömüldü kaldı, yarım saat uğraşarak çıkardık.

Farklı marka/model araçların farklı marka/model lastikleri var. Mesela aynı marka model yakın km'de ford focus için continental yaz lastiğinde diş derinliği 6mm iken michelin olanda 4mm'e düşmüş. michelin çok yumuşak ve dişleri resmen zamanla eriyor. Continental dişleri koruyor ve özellikle ıslak yoldaki su tahliyesi daha başarılı oluyor.

Alıntıları Göster
    Performansını 3-4 sene koruyan lastik anlamında dedim

• Hiçbir kış lastiği o kadar performans göstermiyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arif

Hiçbir kış lastiği o kadar performans göstermiyor
    Tamam o zaman sağol hocam

4 mevsimle arada çok fark yok demektir ömür olarak, ayrıca Ankara gibi çöl şehirde kışlık ayrı yazlık ayrı almaya gerek yok, kışın kar 1 hafta ha oluyor ha olmuyor onun haricinde buz oluyor yolda bunun içinde 4 mevsim yeterde artar bile

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.