Şimdi Ara

4 mevsim lastik bu kadar kötü mü? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
3.984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu da kaliteli bir Good year 4 mevsim lastik ama Turkiyede satilmayan bir lastik.

Biraz testlere bakman lazim hocam sadece marka ile de olmuyor.

Tabiiki yazlik kislik en iyi performansi alirsin ama finansal olarak da en cok parayi odersin her seen iki kere tak cikart.

Ucuz olsun diye bilinmedik dusuk kalite markalara yonelirsen bu sefer gene performans kaybi yasarsin, ayni sey olur. Bence dusuk kalite yazil dusuk kalite kislik alacagina git 4 mevsim kaliteli bir sey al. Ama kaliteli yazlik kaliteli kislik alacak param var. Sutune de her sene tak cikart yapacak param var diyorsan tabiiki al yazlik kislik.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hemican

Bu da kaliteli bir Good year 4 mevsim lastik ama Turkiyede satilmayan bir lastik.

Biraz testlere bakman lazim hocam sadece marka ile de olmuyor.

Tabiiki yazlik kislik en iyi performansi alirsin ama finansal olarak da en cok parayi odersin her seen iki kere tak cikart.

Ucuz olsun diye bilinmedik dusuk kalite markalara yonelirsen bu sefer gene performans kaybi yasarsin, ayni sey olur. Bence dusuk kalite yazil dusuk kalite kislik alacagina git 4 mevsim kaliteli bir sey al. Ama kaliteli yazlik kaliteli kislik alacak param var. Sutune de her sene tak cikart yapacak param var diyorsan tabiiki al yazlik kislik.
    Aslında birader 4 jant aldı arabasına ayar çektirmiyor direk tak çıkar yapıyor işin güzel yanı parada vermiyor bu işleme.

Bende diyorum 500l ye karpuz jant mı alsam yazlığı karpuz janta takarım kışlıklar fabrika jantlarda olur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yani yapabilirsen en guzeli o olur tabiiki.
    Yeni jant aliyorsan bir inc kucuk alip kislik lastik fiyatini da azaltabilirsin hem.
  • Artık kar mı var yollar anında temizleniyor ,sök tak kışlıkları ayrı yazlıkları ayrı saklama derdi

Tak 4 mevsim kurtul yazlığı kışlığı 4 sene yıpratacağına 4 sene sonunda sıfır taze lastik al

Her sök tak lastik yanaklarını yıpratıyor balans yaparken lastik üzerindeki taşlarıda temizlemiyorlar balansda düzgün olmuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hemican

Yani yapabilirsen en guzeli o olur tabiiki.
    Yeni jant aliyorsan bir inc kucuk alip kislik lastik fiyatini da azaltabilirsin hem.
    Kardeşim öyle yaptı ama ben alacağım jantlara yazlık takacam hocam

• mişlen kullanıyorum tüm Türkiye gayet memnunum
  • 4 mevsim ayakkabi yoksa lastikde yokdur.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • karamurat_670 kullanıcısına yanıt
    bizim arkadaş 4 sene önce aldı. söyle iyi lastik böyle iyi lastik derken 2.sene peş para etmez yol tutuş sıfır demeye başlamıştı
  • yaz başı arkadaşın arabaya lastik almak için good year bayine gitmiştik. good year ef serisine bakarken sava ile debica ların kışlıklarına bakmıştım. bildiğin leğen plastiği sözde kışlıkların hamuru yazlıklardan daha yumuşak olur ama bu sava ve debica için geçerli değil bilginiz olsun. 2 kış kullanırım atarım diyorsanız alın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akula06

yaz başı arkadaşın arabaya lastik almak için good year bayine gitmiştik. good year ef serisine bakarken sava ile debica ların kışlıklarına bakmıştım. bildiğin leğen plastiği sözde kışlıkların hamuru yazlıklardan daha yumuşak olur ama bu sava ve debica için geçerli değil bilginiz olsun. 2 kış kullanırım atarım diyorsanız alın.
    Vallaha yeğenim önerdi savayı balkanlarda hep bu marka kullanılıyormuş seviliyormuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DFABFCB25 -- 2 Haziran 2020; 17:32:10 >
  • karda, benim 7 yıllık good year ug8 le çıktığım yokuşu. arkadaşım 2 senelik sava ile çıkamadı.
  • quote:

karda, benim 7 yıllık good year ug8 le çıktığım yokuşu. arkadaşım 2 senelik sava ile çıkamadı.
    Bilgiler için sağol hocam

• akula06 A kullanıcısına yanıt
    Arabalar aynı mı?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • metinTasci M kullanıcısına yanıt
    benimki b7 passat arkadaşın ki octavia
  • quote:

bizim arkadaş 4 sene önce aldı. söyle iyi lastik böyle iyi lastik derken 2.sene peş para etmez yol tutuş sıfır demeye başlamıştı
    bridgestone nasıldır. bilginiz varmı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha önce puntoda 4 mevsim nokian kullandık, dişlerin parçalanması dışında sorun yaşamadık. Eskişehirde yaz kış kullanıldı. Bolu dağında, gerede de 15-20 cm kar üstünde de kullanıldı.

Kışa girerken Bravo' ya petlas pt555 aldım. Şu ana kadar memnunun. Yazlık kışlık değiştir, her seferinde yoğunluk olmadan erken git, muhafaza et vs. üşendiğimden aldım açıkcası.

Eğer ne aldığınızı bilirseniz mükemmel bir olay.

4 mevsimler genelde yazında kullanılabilen kış lastikleridir(nadir olarak kışında kullanılabilen yaz lastikleri tipi de var). Kış performansları kış lastiğini aratmaz özellikle karda buzda. Yazında asla bir yaz lastiği standartını, konforunu vermez ama biraz ses,biraz konfor kaybını ve limitlerde kullanımı göze alırsanız tatmin eder.

Ama asıl olay şudur, 4 mevsim lastikler bir yaz bir kış gördükten sonra kalitesini belli eder. Bakalım benim pt555ler bu yazdan sonra ne olacak merak içindeyim.

• Bende çok düşündüm 2 sene sonra sanırım ne yaz ne kış performans vermiyor uzun kullanıma uygun değil , bir lastik 5 sene rahat kullanılabilir sonuçta kendin deneyimle gör içinde kalmasın fazla zararın olmaz 2 takım lastik 4 sene kullansan, 4 mevsimi 2 sene kullansan maliyet 3 aşağı 5 yukarı aynı sonuçta.

• karamurat_670 kullanıcısına yanıt
    arabamın orijinal lastikleri turanza serisiydi bildiğin sunta dan halliceydi. ama zerre aşınma olmuyor lastikte. conti cp5-6 yada good year ef serisine bak
  • Türkiye 4 mevsimin hakkıyla yaşandığı ülkedir. Buradaki kadar sıcak yazların yaşanmadığı AB için üretilen lastikler bize uymuyor, yazın çabuk eriyor.
    Mesela bulunduğum yerde yazın 30C olan sıcaklık kışın -15 hatta -20 oluyor. Mecbur yazlık kışlık kullanıyoruz.
    Gerçek 4 mevsim teknolojisi bulunsa bile piyasaya sürmezler. Aslında Petlas bu konu üzerine ar-ge yapabilir.
  • İstanbulda yaşıyorum yaz-kış yazlık Michelin kullanıyorum/kullandım

Ne kaydım ne ettim ne bariye girdim ne birşey oldu.Zaten İstanbul bu sene 5 derecenin bile altını zor gördü, bundan sonrada görmez

Diğer şehirleri bilemem

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.