Şimdi Ara

Dört lastik ten biri farklı olsa ne olur ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
9.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Araçlarda ki dört lastiğin tamamının aynı desen olması daha güvenilir bir kullanım sağlar, tamam da limitte kullanılmayacak ise bir tane lastiğin farklı olması nasıl bir dezavantaj oluşturur, ? Arka lastiklerden birini yardım da (takım Bridgestone ER 300) yerine Good year-efficient grip performance takmak istiyorum.

• Pek fark etmez. Aşınma dereceleri yakınsa sorun olmaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ebatları aynıysa sorun olmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İki lastiğide aynı araçta kullandım.biri sert esnemeyen tarzda,diğeri yumuşak çok esner bir yapıda dengesizlik olur.egp lerin yanağı resmen balon gibi er300 yanağı ise beton gibi.er300 karakterinde lastik alırdım ben olsam.siz sakinde sürseniz dış faktörleri bilemezsiniz.

• Dediğiniz doğru, egp ler biraz yumuşak yanak, peki ER 300 yerine Bridgestone un yeni lastiği T001 i nasıl olur bilginiz var mı? T001 in de çok yumuşak bir lastik olmaması lazım fiyatıda uygun gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi parker48 -- 15 Mayıs 2014; 12:12:38 >
  • parker48 kullanıcısına yanıt
    Siz limitlerde kullanmasanız da sağ şeritte girdiğiniz bir su birikintisinde veya bir panik frende iki arka lastiğin aynı tepkiyi vermesini beklersiniz. Diş kalınlık ve derinlikleri, desenleri, hamurları, su tahliye hızları aynı olmadıkça savrulma riski alırsınız. Bu işin doğrusu ön ve arka lastikleri ikişerli takım olarak düşünmektir. İki yeni lastik alıp, çıkardığınızı da yedek veya stepne olarak değerlendirmelisiniz.
  • İdeali mevcut sağlam lastiklerden 2sini arkaya takıp, öne yakın sertlikte iki yeni lastik almak olur. Yok illa eski lastiği kullanacağım, para yok diyorsanız da limitleri iyice aşağı çekmenizi öneririm. Uzun yolda ne kadar sakin kullanılsa 100 km görüyor araç en azından.
  • Sakin giderim demekle olmuyor trafikte maalesef.

1-2 gün önce olan "makas" videosunu izlemişsinizdir.

Arkadan sakince seyreden ve kaza yapan araca çarpmamak için kendini sağa-sola atan araçlar vardı.

Belki verdiğim örnek aşırı uçta olabilir ama trafikte herşey olabiliyor.

Bunu da göz önünde bulundurun lütfen.

• quote:

Orijinalden alıntı: parker48

Dediğiniz doğru, egp ler biraz yumuşak yanak, peki ER 300 yerine Bridgestone un yeni lastiği T001 i nasıl olur bilginiz var mı? T001 in de çok yumuşak bir lastik olmaması lazım fiyatıda uygun gibi.

er300 sert olsada hayat kurtaracak bir lastik test etmek zorunda kaldım iyi biliyorum.40 bin km kullanıp egp ye geçtim ama Bridgestone güvenini hissedemediğim için 4 ay sonra sorduğunuz T001 aldım.tek kelime ile zamk gibi yapışıyor.ıslak, kuru,viraj güvenlik had safhada.er300 den yumuşak, tabii egp den daha sert ve daha gürültülü.eşime,dostuma,kardeşime gönül rahatlığı ile T001 öneririm.

• Hiç bir sıkıntı olmayacağını düşünüyorum. Limitleri aşırı zorlamadığınız taktirde ve güzel bir balans ile lastiklerin farklı olduğunu bile hissedemezsiniz.
  • Ayni aksta farkli desen lastik olmaz

• Bridgestone ER 300 üretimini durdurma noktasına geldiği için, bende aynı desende ve hamur yapısında olmamasına rağmen, Bridgestone T001 i aldım, çok büyük handikap yaratacağını düşünmüyorum açıkcası. Herkese teşekkür ederim, en azında good year almamış oldum.

Edit. Artık ER 300 yerine T001 piyasaya verilmiş, piyasada ki ER 300 ler stokta kalan lastikler, Turanza serisi T001 ile yola devam edecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi parker48 -- 16 Mayıs 2014; 8:35:25 >
  • anladığım kadarıyla yumuşak bir lastiğe geçmek istiyorsunuz. size tavsiyem stepneyi kullanın. eğer stepne yoksa 2 tane GY alın. önlere takın. artan eski lastiği stepne yapın. yeni desen ve daha kalın dişleri önlere takın. stepne ile diş farkı varsa o da sıkıntı olur.gerçi o zaman 4 tane almanız mantıklı olur.
  • elcas kullanıcısına yanıt
    Hocan stepne 15 inç zaten uygun olmaz, T001 aldım ama lastik yarın elime geçecek.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.