|
Bildirim
|
Ailesiyle tatile giden araba çevirmede durdurulur. Sigortası bitmiştir. Gece saat 01:00. Polis memuru vatandaş mağdur olmasın diye,trafik takipçisinde çalışan oğlunu arar ve araca sigorta yapmasını ister. Çocuk evden çıkar dükkana gider,vatandaşın sigortasını yapar ve olay çözülür. Vatandaş mağdur edilmeden ailesi ile yolculuğuna devam eder. Aynı polis memuru bir gün çevirmede alkollü bir sürücünün ehliyetine el koyar,aracı bağlar. Sürücü milletvekilinin yiğeni olduğunu söyler. Polis memuru kim olduğun önemli değil der. Bunun üzerine polis memuru 50 küsür yaşında,30 yıl hizmet ettiği teşkilat tarafından silahlı kapı nöbetine verilir. Bu polis memuru,resmi kıyafetiyle hiçbir zaman dışarda yemek yemeyen,öğlen arası evine giden,bölge trafikteyse evinden sefer tasıyla yemek götüren,laf söz olur diye dışarda bir bardak çay bile içmeyen 30 küsür yıl namusuyla ve şerefiyle ailesine helal para götürmesinin karşılığının bu olmadığını düşünür,gururuna yediremez ve emekli olur.
Yukardaki polis memuru benim babam. Bu şekilde emekli edildi. Sorsan "Köpocuların işi" derler,yersen... |
"Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır."
Askere gittiğimizde bize öğretilen ilk söz bu oldu, Polislerin içinden şu çürük elmalar temizlense diğer dürüst polisler de rahatlayacak, "Bir sepet sağlam elma içindeki bir çürük elmayı sağlama çıkartamaz. Fakat bir çürük elma hepsini çürütür." |
pmyo önünden geçeni polis yaptiklari icin boyle kalite ve disiplin yerlerde
|
çevirmelerde çok kibar nazik polislere de denk geliyorum , arka koltuktaki ninesi yaşındaki yaşlı anneme"sen de kimliği veriyosun."diyen 20 yaşındaki memura da.Yetki sahibi mesleklerde egoyu şişirmeden insanlara değer vererek işini yapmak maharet bence allah iyi niyetli insanlarla karşılaştırsın ne diyelim.
|
Arkadas azcik is bilin yav. Giriyorsun googlea yaziyorsun bilmem ne savcisi onune gelen isimlerden birinin azicik gorev yerini falan arastirip oyle gidiyosun isini gormeye.
Boyle saplamalarla karsilasincada ben bi falan filan amcami arayip sorim belki bi cozum soyler diyosun. İsin o dakka cozulmezse gel burda beni bul. |
Bimere şikayet edersin. Kimliğini açık şikayet edersen amiri arar seni gel bi konuşalım diye. Konuşmaya gittiğinde de niye bize söylemedin bimere şikayet ettin zart zurt sitem eder. Memura bi yaptırımı olur mu bilmiyorum. Böyle bi olay tanıdığın başından geçti şikayet etti bimere gitti karakola sonra amiriyle falan konuştu. Neredeyse ben suçlu çıkacaktım diyo adam yok memurun başı çok kalabalıkmış insanlar anlayışsızmış bi ton hikaye anlattı diyo.
Üzülüyorum halimize biz dayısı amcası olmayanların. Sokakta yüzüne bakmayacağın adamların tribini nazını çekiyoruz. |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 27 Aralık 2017; 19:5:24 > |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|