Şimdi Ara

2 kış lastiği yeter mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
51.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bende sadece cekis olan ön tarafa kis lastigi taktırdım arka tarafda fren sistemide yok trafikde kis lastigi icin ceza yermiyim arac panelvan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç tavsiye etmeyeceğim bir durumdur. Ancak, aracı bu duruma göre kullanırsanız iş görür. Virajda arka daha kolay kayar. Karda ve virajda arka çok daha kolay kayar. Frende ABS daha erken devreye girer. Karda frende ABS çok daha erken devreye girer. Virajda ve frende fren kabiliyetiniz kalır. Karda, virajda ve frende neredeyse hiç fren kabiliyetiniz kalmaz.

Ancak, aracınızı önde kışlık lastik olmasına rağmen, 4 lastik yazlıkmış gibi kullanırsanız, aracın kar becerisi 4 lastik yazlığa göre oldukça iyi olacaktır.

Buradaki sorun, aracınız giderken hiç sorun yaşamayacak, virajda, manevrada ise arabanın arkası yazlık lastikte kayan araba olacaktır. Bu noktada güvende olmanın tek yolu bunu hiç unutmayıp, hızınızı ve rotanızı 4 lastik de yazlıkmış gibi ayarlamanızdır.

Çekiş olan lastiğinize zincir taktınız mı hiç? Arabanız aynen o tepkileri verecektir. Aracı buna göre kullanırsanız, tabii ki 2 lastiğinizin kışlık olması 4'ünün birden yazlık olmasından iyidir.

Ancak aracın gidişine güvendiğiniz an kontrolü kaybetme riskiyle başbaşa kalırsınız.

Kısaca, aracın durumuna göre kullanımını ayarlama becerisi zayıf olduğu varsayılan standart kullanıcıya asla tavsiye edilmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: SelimKır

Bende sadece cekis olan ön tarafa kis lastigi taktırdım arka tarafda fren sistemide yok trafikde kis lastigi icin ceza yermiyim arac panelvan

Araç ticari ise yersiniz. Panelvan olmasına rağmen Hususi ise sanırım yemezsiniz. Emin değilim.
  • Kormoran marka 4 tane kış lastiği aldım çekiş olan lastiklere çivi çaktırdım, dehşet bişey oldu fakat Ankarada iki tavuk kar yağıyor sonra ver ayazı. kışın tam ortasında yaptığı gürültüden dolayı arka kışlıkları öne arkalarada yazlıkları taktım. normalde frene basarsanız ilk önce ön lastikler devreye girer eğer arkada yük fazla ve dingil üzerindeki limitöre basıyorsa ve siz frene basmışsanız işte o zaman yokuş inerken araç arkasını atar çünki frenleme sistemindeki yağ basıncını limitör açıkken her tekere eşit gönderir. yani araba arkasını atmasın diye arkaya konulan yük arabanın spin atmasına sebep olur. virajlara sanki 4 tane kabak lastik varmış gibi dikkat ederek girerseniz Allah'ın İzni ile hiç bişey olmaz.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.