Şimdi Ara

Hususi kullanım Caddy için kış lastiği zorunlu mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
4.931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar,2007 model bir Caddy sahibiyim.Ruhsatta ''Yük Nakli'' ve ''Hususi'' olarak geçiyor.Araçla şehirler arası bir yolculuk yapacağım ancak üzerinde yaz lastikleri var.Araç kışın neredeyse hiç kullanılmadığı için lastikleri değiştirmeyi düşünmüyorum.Kış lastiğinin sadece ticariler için zorunlu olduğunu biliyorum ancak bu konuda biraz araştırma yapınca bazılarının Caddy için ''hususi'' dahi olsa kış lastiğinin zorunlu olduğunu sonuçta ruhsatta kamyonet olarak geçtiği ve de şehirler arası yapılacak bir yolculukta polislerin ceza yazabileceğini söylüyorlar.Ancak net bir bilgi sahibi olamadım.Aracın Kamyonet olarak geçmesi kafamı karıştırıyor.Açıkcası ceza yemek istemiyorum.Var mıdır bu konuda beni aydınlatabilecek?

• ruhsatta (D) CİNSİ bölümünde kamyonet yazıyorsa kış lastiği zorunlu, ayrıca araç k belgesine tabi olup, sürücüsünün de src2 ve src 4 belgesi olması şarttır...

• quote:

Orijinalden alıntı: degobar

ruhsatta (D) CİNSİ bölümünde kamyonet yazıyorsa kış lastiği zorunlu, ayrıca araç k belgesine tabi olup, sürücüsünün de src2 ve src 4 belgesi olması şarttır...

şahsi araçlar da kar lastiği takma zorunluluğu yok değil mi ? İzmir'de yaşıyorum bir Sakarya'ya gidicem ana yollardan ayrılmayı düşünmüyorum sorun olmaz diye düşünüyorum o yüzden ama zorunluluk konusunda emin olamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Pink Floyd

şahsi araçlar da kar lastiği takma zorunluluğu yok değil mi ? İzmir'de yaşıyorum bir Sakarya'ya gidicem ana yollardan ayrılmayı düşünmüyorum sorun olmaz diye düşünüyorum o yüzden ama zorunluluk konusunda emin olamadım.

Alıntıları Göster

[1]'de sayfa 45 Madde 65/A'dan, [2]'de ise genel olarak hepsine bakinca, 'Yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçların kış lastiği kullanmalar' seklinde belirtiliyor, yani sahsi araciniz icin boyle bir zorunluluk yok.

[1] https://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.5.2918.pdf

[2] https://www.mevzuat.gov.tr/File/GeneratePdf?mevzuatNo=23474&mevzuatTur=Teblig&mevzuatTertip=5

• quote:

Orijinalden alıntı: Pink Floyd

Alıntıları Göster

burada şahsi olup olmamasına bakılmıyor sadece ruhsatında otomobil yazanlar kar lastiğinden muaf, sahibi ister takar istemezse takmaz, ruhsatda kamyonet kamyon minibüs yazıyorsa kar lastiği mecburi

• degobar kullanıcısına yanıt

Emin miyiz? K belgesi ne için? Araç ticari olarak kullanılmıyor veya ticari bir işletmeye kayıtlı değil.Ayrıca hususi yani ticari değil bu durumda neden SRC belgesi gerekli olsun?Ayrıca bu kış lastiği zorunluluğu araç cinsine göre karar verilmiyor diye biliyorum.Bu durumda ölçüt hususi veya ticari olup olmaması diye biliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: İFİXİ

Emin miyiz? K belgesi ne için? Araç ticari olarak kullanılmıyor veya ticari bir işletmeye kayıtlı değil.Ayrıca hususi yani ticari değil bu durumda neden SRC belgesi gerekli olsun?Ayrıca bu kış lastiği zorunluluğu araç cinsine göre karar verilmiyor diye biliyorum.Bu durumda ölçüt hususi veya ticari olup olmaması diye biliyorum.

ruhsatta KAMYONET yazıyorsa bilfiil ticari olarak kullan ya da kullanma aracın ticari araç sayılır,

hem uyanıklık yapıp ötv yi ticari araç gibi düşük öde hem de bu araç ticari maksatla kullanılmıyor de yok öyle bir dünya.

ne zaman otv yi tam olarak ödersin o zaman aracın cinsi OTOMOBİL olarak yazılır o zaman k belgesine ve src ye ihtiyacın olmaz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.