Artvin-İstanbul arası en ideal yol güzergahı nedir?
Artvin-İstanbul(Avrupa yakası) arası araçla bir yolculuk yapacağım. Bu iki nokta arası en ideal güzergah hangisidir? Google Haritalar ve Yandex Navigasyon farklı rotalar sunuyor. Gördüğüm kadarıyla Bolu'ya kadar yol belli ancak ondan sonrası için kullanabileceğim 3 farklı rota var:
-D-100 üzerinden Boğaziçi köprüsü
-Anadolu Otoyolu(O-4) üzerinden Boğaziçi köprüsü
-Kuzey Marmara Otoyolu üzerinden FSM köprüsü
Benim için en hızlı ve mümkünse ücreti daha az olan rota hangisi olur?
Twitter sohbet odalarına girerken gelen ''"sohbet odası alınamıyor" hatası
Daha önceden sorunsuz bir şekilde girebiliyordum ama şu anda sebebini anlamlandıramadığım şekilde sohbet odalarına giremiyorum. Girmeye çalıştığımda ya hiç tepki vermiyor ya da "sohbet odası alınamıyor" şeklinde hata veriyor uygulama. Farklı hesaplar ile denedim, uygulamayı silip tekrar denedim düzelmedi. Bu sorun mobil uygulama ve telefonda. Aynı hesap ve telefon ile mobil tarayıcıdan girdiğim zaman veya bilgisayar/başka telefon ile girdiğim zaman sohbet odalarına sorunsuz girebiliyorum. Uygulama ve telefon güncel.
Telefon: Realme 6 Pro(Android 11)
Nerede hata yapıyorum?
DC motor hızının kontrolün sağlanması temelinde -potansiyometre veya buton kullanmadan direkt olarak- ''PWM ile DC Motor Hız Kontrolü'' konulu bir çalışmam var. BD135 Transistör üzerinden kontrol sağlıyorum. Kodlarım ve bağlantım sanırım sorunsuz ancak DC motora enerji verildiği andan itibaren sürekli maksimum hızda dönüyor ve kodda yazıldığı ve istenildiği üzere herhangi bir yavaşlama-durma-hızlanma döngüsü göstermiyor. Bağladığım LED'de sorun yok, o sönüp-yanma döngüsü gösteriyor. DC motorun neden böyle davrandığını çözemedim yardımcı olabilecek var mı?
Devre bağlantı şematiğim:
Kod:
Çalışma videosu:
Orkun bahsettiği Chrome uzantısı nedir?
Bağlantısını aşağıya eklediğim video kesitinde, Orkun'un bahsettiği Chrome uzantısı/uzantıları nelerdir? Şu an bana bu tür bir uzantı lazım.
Kombide su sızıntısı
Kombimin alt bağlantılarından birinde su sızıntısı var. Tam emin değilim conta veya o kısımdaki rekordan. Bu kısmı söküp yenisiyle değiştirmek istiyorum ama bu parçanın tek olarak satışını bulamadım. Tam olarak ismi ne olarak geçer? Biraz araştırdım hepsi plastik şeklinde ve set halinde satışını gördüm buna pek gerek yok, diğer bağlantı noktalarında bir sorun yok çünkü.
Hemen plakanın arkasında kırmızı ile belirttiğim alandan damlama yapıyor:
Diğerlerinde bir sorun yok:
Merhabalar. Evime ulaşan tek bir uydu kablosu var. Bu uydu kablosu ile ayrı televizyonlara ayrı bağlantılar yapabilir miyim? Tabi bağlantı sonrası her türlü kanalın aynı anda farklı televizyonlarda sorunsuz şekilde izlenmesini şartı ile. Biraz araştırdım bunun teknik olarak mümkün olabileceği ama kısıtlı(polarizasyon ve voltaj durumundan dolayı) şekilde olacağını anladım. Aşağıda görüntülerini paylaştığım şekilde parçalar buldum ancak buna da 2 kablo lazım. Günümüz teknolojisinde bunu bir şekilde yapabilme imkanım var mı? Aslında kablo sayısını artırma şansım var ama bu soruyu birazdan meraktan ve öğrenmek için soruyorum. Bu durumun(tek kablo ile birden çok bağlantı yapmak.) günümüz şartlarında tam olarak bir çözümü(ek bir cihaz olur, aparat olur fark etmez.) var mı? Örneğin Digitürk yaptığı gibi farklı tip bir LNB(MDU) kullanarak polarizasyon fark etmeksizin her kanalda voltajı sabitleme yapabilir miyim Türksat uydusunda?
Makine elemanları 1 dersinden yardıma ihtiyacım var.
Makine elemanları 1 dersinde yardıma ihtiyacım var. Bu dersten anlayan ve yardımcı(ücreti mukabilinde) olmak isteyen kişiler özele gelebilir.
Ehliyet kursu benden fazla para talep ediyor.
Merhabalar. Ehliyet kursu direksiyon sınavı için benden 250 lira talep ediyor. Bildiğim kadarı bu ücret bu yıl için 130 lira. Yani 120 lira kadar fazla para isteniyor. Sınava ilk girişim olacak. Direksiyon dersleri hafta başında başladı ve 2 saat süre(gerçi benim en fazla 40-45 dakikada sürdü) ile 5 gün sürdü. Araya bir hafta boşluk koyacak şekilde diğer hafta başından itibaren(yani 9 gün sonra) 2 saat süre ile ''hatırlatma dersleri'' adı altında 3 gün sürdü. Yani toplamda bizim kursun standart olarak verdiği ''8 gün'' boyunca eğitim aldım. Başka herhangi bir ek ders almadım. Sürücü kursuna bu 120 liralık farkın neden olduğunu sorunca bu paranın onlarla ilgili olmadığını Milli Eğitim Bakanlığı ile ilgili olduğunu ve sınav sırasında araca binen ve beni sınava tabi tutan sınav değerlendirme komisyonu üyeleri için bu farkın istenildiğini söyledi. Bu durum bana pek inandırıcı gelmedi, sizlere sormak istedim? Ne yapmalıyım?
Ehliyet kursundan gelen mesaj:
Vergi vermem gerekiyor mu?
Adresime ve şahsıma GİB tarafından aşağıda paylaştığım kağıt gönderildi, anladığım kadarıyla kira ile ilgili. Gelir vergisine tabi imiş ve beyanname vermem gerekiyormuş. Geçen yıl(aylık 1000 lira) ve bu yılın 6 ayı(aylık 1100 lira) elime kira geldi. Ev benim değil babamın ancak ben şehir dışında öğrenci olduğum ve bulunduğum şehirde kira ödediğim için kira tutarı, kiracı tarafından benim banka hesabıma gönderiliyor. Dediğim gibi aldığım kirayı bende yaşadığım yerde kira olarak veriyorum. Bu konu hakkında bilgisi olanlar için ne yapmalıyım?
İnteraktif vergi dairesi sitesine girdiğimde ise şöyle bir kayıt var:
Açılış Sırasında Alınan Hata
Bilgisayar açılış sırasında yukarıda ki hatayı veriyor ve açılmıyor. Bilgisayarda hem SSD hem de HDD var. BIOS ekranında işletim sisteminin kurulu olduğu SSD ''HDD0: PS3111'' şeklinde gözüküyor. HDD'de sorun yok o doğru bir şekilde gözüküyor. Bilgisayarın marka ve modeli Acer Nitro 5. Sorun nedir?
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 44
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 17.164 (Bu ay: 485)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar