Şimdi Ara

Araca antifirizli cam suyu ne kadar koyulmalıdır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
14.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar hepsini mi koyucaz su ile karıştırcaz mı Hep

• Yapay Zekanın Yanıtı

Antifirizli Cam Suyu Kullanımı ve Dozajı

Antifirizli cam suyu, aracının silecek sisteminin düzgün çalışmasını sağlamak için gerekli bir sıvıdır. Bu sıvı, donma noktasını düşürerek kış aylarında buzlanmayı önlerken, camlardaki kir ve böcek kalıntılarının temizlenmesine de yardımcı olur.

Antifirizli cam suyunun kullanımında dikkat edilmesi gereken önemli noktalar şunlardır:

• Su ile Karıştırılmamalıdır: Antifirizli cam suyu konsantre bir sıvıdır ve su ile karıştırılmamalıdır. Bu, donma noktasının yükselmesine ve cam suyunun etkisiz hale gelmesine neden olabilir.

• Doğru Dozaj: Antifirizli cam suyunun doğru dozajda kullanılması önemlidir. Genellikle, 1 litre antifirizli cam suyu 3 litre su ile karıştırılarak kullanılır. Bu oranın üretici talimatları doğrultusunda ayarlanması gerekebilir.

• Kullanım: Antifirizli cam suyunu aracının silecek su deposuna eklemelisin. Depoyu tamamen doldurmamalı, biraz boşluk bırakmalısın. Bu, sıvının genleşmesi için gereklidir.

• Cam Suyu Deposunun Kapasitesi: Cam suyu deposunun kapasitesi araçtan araca değişir. Bu nedenle, tam kapasiteyi öğrenmek için aracının kullanım kılavuzuna başvurabilirsin.

• Antifirizli Cam Suyuna Su Eklenmesi: Antifirizli cam suyuna su eklemek sadece sıvı seviyesi düşük olduğunda gereklidir. Bu durumda, yukarıda belirtilen oranı kullanarak su ekleyebilirsin.

• Diğer Sıvıların Kullanılmaması: Aracının cam suyu deposuna antifirizli cam suyu dışında başka sıvılar eklenmemelidir. Bu, silecek sistemine zarar verebilir.

Antifirizli cam suyunun doğru kullanımı, silecek sisteminin düzgün çalışmasını sağlayarak görüş mesafesini artırır ve kış şartlarında buzlanmayı önler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: D@rbeli M@tk@p

http://forum.donanimhaber.com/m_25927438/tm.htm

Sizin Verdiğiniz Antifiriz ( motora konulan )

Arkadaşın dediği cam suyu donmasın diye antifirizli cam suyu :)

valla üstadım bende aldım , cam suyu depomun yarısı dolu idi ( camsil ve su karışık ) üstüne fulledim :D

eksi si olacağını düşünmüyorum. Ancak maliyetten kurtarmak için sulandırılır heralde türk mantığı

• Hava sıcaklığına göre koyulur.Yüksek sıcaklıklarda sulandırılarak kullanılır.Çok soğuklarda sadece antifrizli cam suyu konulur.Su ile karıştırılmaz....Zaten bidonların üzerinde yazar....
  • Buraya sormak yerine aldığınız antifrizli cam suyunun arkasındaki etikete baksaydınız olmazmıydı?
    Orada karışım oranına göre koruma dereceleri yazar. Örneğin 2+1 şu dereceye kadar, 1+1 şu dereceye kadar, 1+2 şu dereceye kadar falan yazar...

Hiç bir açıklama yoksa normal kış memleketindeyseniz 1+1 karıştırın, karakış memleketlerindeyseniz su karıştırmayın direk antifirzli cam suyunu koyun.
  • Hocam ben Ankara'dayım genelde hep 1-1 lik bir karışım koyuyorum silecek suyuna.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.