Fren diski ne zaman degismelidir
Selamlar herkese. Aracim 2009 symbol. Frenlerde bi zayıflık hissettigimden önce disklere bakmak istedim. Diskin üzerinde minimum 10.5 milim yazıyordu, kumpasla ölçtüm resmi alta koyuyorum. Sizce değişmeli mi torna mi ettirilmeli? Bu disk sogutmasiz tip oluyormuş, hava soğutmalı tip uymaz uyması için balataları tutan parçanın değişmesi gerek denildi. Sizce ne yapmalıyım yenisinin kalınlığı 12 mm bu aşınma değişme gerektirir mi?
Azami yüklü ağırlık yanlış yazılmış ağır kusur
Selamlar herkese.Symbol aracım var alalı 6 sene oluyo nerdeyse, bu muayenede azami yüklü ağırlık yanlış yazıldı diye muayeneden kaldım.Azami yüklü ağırlık kapı içi etikette 1650 falan yazıyı,ama ruhsatta 2310 kilo yaziyo.Agir kusur olarak da arabanın lastikleri bu yüke uygun degil diye yazmışlar.Lastigin Yük endeksi 82 T.Muayenedeki eleman notere git duzeltir dedi noter diyo yetkili servisten uygunluk belgesi Alcan,makine mühendisleri odasından belge Alcan falan iş uzadı durduk yere.Baska bi istasyonda şansımı denesem mi acaba şimdiye kadar hiç böyle biseyle karşılaşmadım.Ruhsatla ugrasmayip lastiği geçici olarak degissem 175 65 14 ölçüsünde 91 t diye bişey var mı acaba?Bu kiloyu anca 91 karsiliyo valla napcagimi şaşırdım başına gelen varsa yardım edebilir mi?
50 CC Küba ege mi Mondial sfc 50 mi?
Motor alma arefesindeyim sizce hangisi daha iyidir?Fiyatına göre mal olduğunun farkindayim ama ikisi arasında kararsızım.Mondialde enjeksiyon sistemi yüzünden arıza daha çok gibi birşeyler okudum doğru müdür?
Şanzıman yağı hakkında bilgi
Selamlar herkese.2009 model symbol aracım var.Neredeyse yazdan beri karter muhafazasında yağ damlaları oluyordu.Ben karter tapasindan kaciyo sanıp devamlı motor yağını kontrol ediyordum eksik olmayınca da pek üzerine düşmedim.Pazartesi günü arabanın park yerinde yağ akıntısı görünce karter muhafazasıni soktum bugün.Aks iç korugunden akiyormus yağ.Sanayide hem iç hem dış körük degisti.Aks sökülmeden şanzıman yağını 3 litrelik yağ kabına boşalttı tahminim 1.5-2 litre anca bı yağ vardı.İslem bitince aynı yağı bastı tamirci şanzımana.Epey zamandır ince ince de olsa eksildigini düşünürsek yağ alıp tamamlasatsam mi başka yerde,yoksa değiştirsem mi acaba?Bu şanzımanlarda kullanılan yağ numarasını da bilmiyorum.Kilometresi 120 bine yakın.
Direksiyon bosluk ayari
Selamlar herkese.Aracimin sol on kismindan kasislerde ve parke yollarda sanki on takimdanmis gibi tikirti oluyodu.Bi rot balansciya gosterdigimde direksiyon kutusunda bosluk var denildi.Ben birkac sene once araci ilk aldigimda direksiyon tam toplamiyo diye tamirci alttan bi yerleri gevsetmisti.O ayar vidasi zamanla daha da gevsemis olabilir mi,yani o vidayi siktirarak bu arizadan kurtulabilir miyim?
Yaz sicaklarinda lastik performansi
Selamlar herkese.175/65/14 olculerinde Continental Eco contact 6 lastik var arabamda.2019 un ortalarinda taktirmistim.Bugun hizim belki 40 falandi arkasina hic bakmadan bi yaya atladi yola,korna caldim duymadi.Birden onume atlayinca araba sanki lastiklere yag surulmus gibi kaydi gitti direk,adam durmasa gecmeye devam etseydi Allah korusun carpacaktim.Boyle kaydirmasinin sicaklarla alakasi olabilir mi yoksa lastigin omru mu bitmistir?Kilometre bazinda tahminim 15-20 bin civari bi yol yaptim bu lastiklerle.
Arka camurluklara davlumbaz
Selamlar herkese.Arabanin kendi orjinalinde davlumbaz yok camurluk iclerinde.Bozuk yollarda ya da micirli yollarda resmen teneke sesi gibi kabin icine ses yapiyor.Araba thalia kasa symbol.Farkli bi arabanin davlumbazi alip takilabilir mi acaba buna?
Symbol kontak kapatinca fan kapanmiyor
Selamlar 2009 benzinli symbol aracim.Kontak kapatiyorum fanin bir sure calismasi normal diye biliyorum ama bu belki 5 dakika falan calisiyor.Fan calisirken mars yapinca saniyeler icinde hararet hemen azalip fan kapatiyor.Sorum su bu kadar uzun calismasi normal mi sizce?Eskiden sahinin fani da calisirdi ama 1 dakikada falan kapanirdi,bu akunun canina okumaz mi boyle?
Bosch polen filtresi hakkinda
Selamlar.Symbol aracima bosch marka polen filtresi aldim,daha oncekinde brosur cikmamisti.Bu aldigimda bilgilendirme kagidi var. saat ibaresi var anlamini bilen var mi acaba?
Buji degisimi gerekli midir? (1.4 symbol)
|
Son Giriş: 24 dk. önce
Son Mesaj Zamanı: 7 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 366
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 22.990 (Bu ay: 686)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 288 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası