Şimdi Ara

Azami yüklü ağırlık yanlış yazılmış ağır kusur

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar herkese.Symbol aracım var alalı 6 sene oluyo nerdeyse, bu muayenede azami yüklü ağırlık yanlış yazıldı diye muayeneden kaldım.Azami yüklü ağırlık kapı içi etikette 1650 falan yazıyı,ama ruhsatta 2310 kilo yaziyo.Agir kusur olarak da arabanın lastikleri bu yüke uygun degil diye yazmışlar.Lastigin Yük endeksi 82 T.Muayenedeki eleman notere git duzeltir dedi noter diyo yetkili servisten uygunluk belgesi Alcan,makine mühendisleri odasından belge Alcan falan iş uzadı durduk yere.Baska bi istasyonda şansımı denesem mi acaba şimdiye kadar hiç böyle biseyle karşılaşmadım.Ruhsatla ugrasmayip lastiği geçici olarak degissem 175 65 14 ölçüsünde 91 t diye bişey var mı acaba?Bu kiloyu anca 91 karsiliyo valla napcagimi şaşırdım başına gelen varsa yardım edebilir mi?

• Noterin dediği prosedür doğru,

Başka bir tuv istasyonunda da geçemezsin. Kaldığın ve 30 günlük düzeltme süresi içerisinde düzeltip gelmen gerektiğini görecek ilk bakacakları şey ağır kusur düzeldi mi devam ediyor mu ona bakacak bir daha kalırsan ücretsiz muayene hakkını da yakacaksın.
  • Malesef bu şekilde vakti zamanında yazılan yanlış bir yazı yüzünden çok insan uğraşıyor yetkili servisden uygunluk da alamayabilirsiniz bu sefer araca proje çizdirip makine mühendisleri odasından onay vs mecburen yapmak gerekiyor nerden baksanız 10-15 bin lira da masrafı olur
  • Araba 6 sene sizde imiş bu 6 sene içinde 3 bilemedin en az 2 kere muayeneye girmesi lazım.

Bunlardan zamanında geçmiş, Emsal göstermek gibi bir durum olur mu?

Sizin sisteminiz izin verdi şimdi noluyoruz diye...

Sıkıntılı durum... Kolay gelsin. ..
  • 175 te olmaz ama 185 ve 195 gibi genişliklerde olur o yük endeksi.

jantlastikmagaza.com
    Jant Lastik Mağaza | Jant | Yaz Lastiği | Kış Lastikleri | 4 Mevsim Lastikler
    https://www.jantlastikmagaza.com/urun/195-70r14-tl-91t-elegant-pt311-petlas-1

https://www.lastikcim.com.tr/sava-perfecta-185-70-r14-92t-xl/

Bence konforundan olmak yerine ruhsatı düzelttir.

• Rasyonel teletabi R kullanıcısına yanıt

Valla bayramdan sonra gidip sorayım hocam.Proje cizdirme vs isler maliyetli olursa lastikciden çıkma bı lastikle muayeneden geçirip tekrar kendi lastiklerini takarım olmadı.Hic kusur bulamadılar akla gelmicek biseyden kaldık.Ya da ruhsat kayboldu deyip yeni ruhsat kağıdı alsam yine mi aynı kilo yazar acaba?

• True_Sun kullanıcısına yanıt

Benim de hiç dikkatimi çekmedi hocam şimdiye kadar bunlar nasıl dikkat etti ben de anlamadım.Kendileri de bilmiyodu heralde kapının içindeki etikete bakıp duruyolardi sonra dedi ki muayeneden kaldın kilo yanlış yazılmış bu lastik bu yüke göre değil.Noter duzeltir dedi ama o da olmuyo valla çölde kutup ayısı misali beni buldu.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.